Home

Foto & video 2 reacties

Nieuwsfoto‘s: mestboot naar Polen en protest in Den Bosch

Bekijk de selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week.

Foto

 • Deze week ging een eerste schip met 1.000 ton verwerkte mest in de boot naar Polen. Kanters Mesttransport wil zo de problemen met export op wielen vermijden. Door de invoering van de AGR-GPS-plicht voor transporten via de weg is dat per vrachtwagen niet meer mogelijk of te kostbaar. Over twee tot drie weken vertrekt het volgende transport. Foto: Koos Groenewold

  Deze week ging een eerste schip met 1.000 ton verwerkte mest in de boot naar Polen. Kanters Mesttransport wil zo de problemen met export op wielen vermijden. Door de invoering van de AGR-GPS-plicht voor transporten via de weg is dat per vrachtwagen niet meer mogelijk of te kostbaar. Over twee tot drie weken vertrekt het volgende transport. Foto: Koos Groenewold

 • De Brabantse Staten vergaderden vrijdag over het veehouderijbeleid. Boeren kwamen massaal om te demonstreren. Ze waren niet de enigen, ook tegenstanders van de veehouderij roerden zich. Foto: ANP

  De Brabantse Staten vergaderden vrijdag over het veehouderijbeleid. Boeren kwamen massaal om te demonstreren. Ze waren niet de enigen, ook tegenstanders van de veehouderij roerden zich. Foto: ANP

 • Activisten hangen een kunstkoe op voor het kantor van de Zwitserse zuivelorganisatie in Bernonstreren voor eerlijke melkprijzen. Foto: EPA

  Activisten hangen een kunstkoe op voor het kantor van de Zwitserse zuivelorganisatie in Bernonstreren voor eerlijke melkprijzen. Foto: EPA

 • Deze kippen zaten in een vrachtwagen die betrokken was bij een verkeersongeluk op een snelweg in de buurt van het Oostenrijkse Linz. Er zaten 7.000 kippen in de vrachtwagen. De wagen kantelde, met een verkeerschaos tot gevolg. Foto: ANP

  Deze kippen zaten in een vrachtwagen die betrokken was bij een verkeersongeluk op een snelweg in de buurt van het Oostenrijkse Linz. Er zaten 7.000 kippen in de vrachtwagen. De wagen kantelde, met een verkeerschaos tot gevolg. Foto: ANP

 • Italiaanse boeren roeren zich tegen het Ceta-vrijhandelsverdrag van de EU met Canada. Ze willen betere bescherming van typisch Italiaanse producten. Foto: ANP

  Italiaanse boeren roeren zich tegen het Ceta-vrijhandelsverdrag van de EU met Canada. Ze willen betere bescherming van typisch Italiaanse producten. Foto: ANP

 • Zwarte bessen is niet het eerste waar je aan denkt bij een akkerbouwgewas. Toch is de teelt bijna akkerbouwmatig te noemen. Vermue in Godlinze is hier bezig met de machinale oogst van zijn 7 hectare zwarte bessen. De opbrengst is door de nachtvorst van het voorjaar lager dan vorig jaar. Foto: Koos van der Spek

  Zwarte bessen is niet het eerste waar je aan denkt bij een akkerbouwgewas. Toch is de teelt bijna akkerbouwmatig te noemen. Vermue in Godlinze is hier bezig met de machinale oogst van zijn 7 hectare zwarte bessen. De opbrengst is door de nachtvorst van het voorjaar lager dan vorig jaar. Foto: Koos van der Spek

 • John Schilder uit Loppersum van de 'Lopsterkleitulp' is bezig met het rooien van zijn tulpenbollen. Hij hij heeft 12 hectare tulpenbollen en tien verschillende kleuren en rassen. Foto: Koos van der Spek

  John Schilder uit Loppersum van de 'Lopsterkleitulp' is bezig met het rooien van zijn tulpenbollen. Hij hij heeft 12 hectare tulpenbollen en tien verschillende kleuren en rassen. Foto: Koos van der Spek

 • Achttien Poolse mannen en vrouwen zijn er maandag voor nodig om 120 kilometer aan verwarmingsbuizen in de gloednieuwe en ultra duurzame aardbeienkas van RoyalBerry bij Bemmel te plaatsen. De buizen hebben een lengte van 150 meter en moeten straks de 6 hectare grote kas verwarmen. De kas gebruikt 60% minder energie. Zo zorgt anti-spiegelcoating op het glas voor meer licht (en dus warmte), komen er energieschermen die 87% meer licht doorlaten en zitten er in de gevels lichtdoorlatende energieplaten. Foto: Vidiphoto

  Achttien Poolse mannen en vrouwen zijn er maandag voor nodig om 120 kilometer aan verwarmingsbuizen in de gloednieuwe en ultra duurzame aardbeienkas van RoyalBerry bij Bemmel te plaatsen. De buizen hebben een lengte van 150 meter en moeten straks de 6 hectare grote kas verwarmen. De kas gebruikt 60% minder energie. Zo zorgt anti-spiegelcoating op het glas voor meer licht (en dus warmte), komen er energieschermen die 87% meer licht doorlaten en zitten er in de gevels lichtdoorlatende energieplaten. Foto: Vidiphoto

 • Medewerkers van bollenkweker JUB Holland uit Noordwijkerhout rooiden dinsdag het laatste tulpenperceel. Nog nooit eerder zijn in Nederland zoveel tulpenbollen uit de grond gehaald als dit jaar, zo maakte branchevereniging KAVB bekend. Sinds 2000 is de teeltoppervlakte van tulpen met 36% gegroeid tot bijna 12.000 hectare nu. Er zijn 880 tulpenkwekers in Nederland. 
Door de hitte in mei en juni zijn de bollen minder hard gegroeid, waardoor JUB iets minder kilo’s rooit. De oogst was in 25 jaar nooit zo vroeg klaar. JUB Holland is dit jaar uitgeroepen tot de beste tuinbouwondernemer van Nederland. Het familiebedrijf exporteert bloembollen naar 40 landen, kweekt zo’n 4 miljoen snijtulpen en ontwikkelt nieuwe soorten. Foto: Vidiphoto

  Medewerkers van bollenkweker JUB Holland uit Noordwijkerhout rooiden dinsdag het laatste tulpenperceel. Nog nooit eerder zijn in Nederland zoveel tulpenbollen uit de grond gehaald als dit jaar, zo maakte branchevereniging KAVB bekend. Sinds 2000 is de teeltoppervlakte van tulpen met 36% gegroeid tot bijna 12.000 hectare nu. Er zijn 880 tulpenkwekers in Nederland. Door de hitte in mei en juni zijn de bollen minder hard gegroeid, waardoor JUB iets minder kilo’s rooit. De oogst was in 25 jaar nooit zo vroeg klaar. JUB Holland is dit jaar uitgeroepen tot de beste tuinbouwondernemer van Nederland. Het familiebedrijf exporteert bloembollen naar 40 landen, kweekt zo’n 4 miljoen snijtulpen en ontwikkelt nieuwe soorten. Foto: Vidiphoto

Laatste reacties

 • wienbemelmans

  goed bekeken door Kanters.

 • koestal

  zo kom je toch van de overtollige mest af

Of registreer je om te kunnen reageren.