Home

Foto & video

Alternatief witlof beregenen met werktuigendrager

Selectie van opvallende nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • In Valkenburg aan de Geul (L.) krijgt een perceel witlof op alternatieve wijze water. Loonbedrijf Cerfontaine uit Berg en Terblijt doet dat met een watertank die is gemonteerd op een werktuigendrager. Het water wordt met een vrachtauto aangevoerd. Cerfontaine teelt de witlofpennen zelf. Door de droogte staat de witlof er magertjes bij. En dat ondanks het beregenen. Binnenkort wordt de beregeningsinstallatie, die nu nog bij een aardappelteler staat, weer gebruikt, zodat de loonwerker niet meer op deze wijze water hoeft te geven. - Foto: Twan Wiermans

  In Valkenburg aan de Geul (L.) krijgt een perceel witlof op alternatieve wijze water. Loonbedrijf Cerfontaine uit Berg en Terblijt doet dat met een watertank die is gemonteerd op een werktuigendrager. Het water wordt met een vrachtauto aangevoerd. Cerfontaine teelt de witlofpennen zelf. Door de droogte staat de witlof er magertjes bij. En dat ondanks het beregenen. Binnenkort wordt de beregeningsinstallatie, die nu nog bij een aardappelteler staat, weer gebruikt, zodat de loonwerker niet meer op deze wijze water hoeft te geven. - Foto: Twan Wiermans

 • Door gebruik te maken van verschillende soorten rijst in allerlei kleuren is op een rijstveld bij een boerderij in het Chinese Shenyang in de noordoostelijke provincie Liaoning een bijzonder tafereel ontstaan. Er doemt een draak op in het rijstveld. Om de creatie van de Chinese draak goed te kunnen zien is zelfs een uitkijktoren gebouwd. Het kleurrijke rijstveld blijkt veel bekijks te trekken, het groeiende toerisme zorgt voor extra inkomen van de lokale boeren. - Foto: AFP

  Door gebruik te maken van verschillende soorten rijst in allerlei kleuren is op een rijstveld bij een boerderij in het Chinese Shenyang in de noordoostelijke provincie Liaoning een bijzonder tafereel ontstaan. Er doemt een draak op in het rijstveld. Om de creatie van de Chinese draak goed te kunnen zien is zelfs een uitkijktoren gebouwd. Het kleurrijke rijstveld blijkt veel bekijks te trekken, het groeiende toerisme zorgt voor extra inkomen van de lokale boeren. - Foto: AFP

 • Een boer verzamelt in een paar zakken de as van de restanten van rijstplanten om als mest op het land te gebruiken. Aan de rand van de Vietnamese hoofdstad Hanoi is een enorme bult stro van rijstplanten, dat overblijft na de oogst, in brand gestoken. - Foto: AFP

  Een boer verzamelt in een paar zakken de as van de restanten van rijstplanten om als mest op het land te gebruiken. Aan de rand van de Vietnamese hoofdstad Hanoi is een enorme bult stro van rijstplanten, dat overblijft na de oogst, in brand gestoken. - Foto: AFP

 • Ook na zijn uitverkiezing tot president blijft Emmanuel Macron het Franse platteland bezoeken. Hier laat hij zich gewillig op een 'selfie' zetten tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf in Chateauponsac in Haute-Vienne. - Foto: AFP

  Ook na zijn uitverkiezing tot president blijft Emmanuel Macron het Franse platteland bezoeken. Hier laat hij zich gewillig op een 'selfie' zetten tijdens een bezoek aan een boerenbedrijf in Chateauponsac in Haute-Vienne. - Foto: AFP

 • Boeren in India protesteren luidkeels in New Delhi, nadat zeker vijf boeren door de oproerpolitie zijn doodgeschoten bij een eerdere protestactie in Madhya Pradesh. De boeren protesteren al enige tijd vanwege de lage prijzen voor hun producten. Ze eisen de invoering van een systeem met minimumprijzen. - Foto: EPA

  Boeren in India protesteren luidkeels in New Delhi, nadat zeker vijf boeren door de oproerpolitie zijn doodgeschoten bij een eerdere protestactie in Madhya Pradesh. De boeren protesteren al enige tijd vanwege de lage prijzen voor hun producten. Ze eisen de invoering van een systeem met minimumprijzen. - Foto: EPA

 • Op de proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta (G.) liggen een groot aantal proefvelden van Bayer met verschillende aardappelrassen. Deze proefvelden worden met een speciale landbouwspuit bespoten. Hier wordt voor phytophthora gespoten. - Foto: Koos van der Spek

  Op de proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta (G.) liggen een groot aantal proefvelden van Bayer met verschillende aardappelrassen. Deze proefvelden worden met een speciale landbouwspuit bespoten. Hier wordt voor phytophthora gespoten. - Foto: Koos van der Spek

 • Een man in India laad een zak uien in een vrachtwagen bij een verzamelcentrum in Bhopal. Door een grote uienoogst staan de prijzen onderdruk. Dit heeft al tot hevige protesten geleid in de provincie Madhya Pradesh. Boeren eisen redelijke prijzen voor hun uien. – Foto: EPA

  Een man in India laad een zak uien in een vrachtwagen bij een verzamelcentrum in Bhopal. Door een grote uienoogst staan de prijzen onderdruk. Dit heeft al tot hevige protesten geleid in de provincie Madhya Pradesh. Boeren eisen redelijke prijzen voor hun uien. – Foto: EPA

 • Een boer uit Pakistan leidt zijn kudde koeien langs de Indus rivier bij Hyderabad. - Foto: Reuters

  Een boer uit Pakistan leidt zijn kudde koeien langs de Indus rivier bij Hyderabad. - Foto: Reuters

 • In een stal in Barsana, India, lijkt deze koe een gesprek te voeren met een huiskraai die op een muurtje is gaan zitten. - Foto: Reuters

  In een stal in Barsana, India, lijkt deze koe een gesprek te voeren met een huiskraai die op een muurtje is gaan zitten. - Foto: Reuters

 • Een Vietnamese boerin trekt een kar volgeladen met pas geoogste rijst. Deze rijst komt van een rijstveld net buiten de hoofdstad Hanoi. - Foto: AFP

  Een Vietnamese boerin trekt een kar volgeladen met pas geoogste rijst. Deze rijst komt van een rijstveld net buiten de hoofdstad Hanoi. - Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.