Home

Foto & video 3064 x bekeken 5 reacties

Boerenprotest tegen geplande hoogspanningsleiding

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Een lange rij verlichte trekkers rijdt als protest in kolonne door de Duiste deelstaat Saksen. Boeren protesteren tegen de geplande aanleg van een hoogspanningsleiding die over hun land zou gaan lopen. - Foto: ANP

  Een lange rij verlichte trekkers rijdt als protest in kolonne door de Duiste deelstaat Saksen. Boeren protesteren tegen de geplande aanleg van een hoogspanningsleiding die over hun land zou gaan lopen. - Foto: ANP

 • In de buurt van de Amerikaanse plaats King City in Californië kijkt toezichthouder Sergio Marmalejo hoe arbeidsimmigranten - met een geldig visum - bezig zijn sla te oogsten. - Foto: Reuters

  In de buurt van de Amerikaanse plaats King City in Californië kijkt toezichthouder Sergio Marmalejo hoe arbeidsimmigranten - met een geldig visum - bezig zijn sla te oogsten. - Foto: Reuters

 • Een Egyptische boer is bezig met de oogst van tarwe op een akker in de provincie El-Menoufia, ten noorden van Caïro. - Foto: Reuters

  Een Egyptische boer is bezig met de oogst van tarwe op een akker in de provincie El-Menoufia, ten noorden van Caïro. - Foto: Reuters

 • Tijdens de warme dagen aan het begin van afgelopen week, zocht jongvee verkoeiling in een poel op gronden van Staatsbosbeheer in Zuid-Limburg. Het jongvee komt van het melkveebedrijf van Guido van Hove in Cadier en Keer. - Foto Twan Wiermans

  Tijdens de warme dagen aan het begin van afgelopen week, zocht jongvee verkoeiling in een poel op gronden van Staatsbosbeheer in Zuid-Limburg. Het jongvee komt van het melkveebedrijf van Guido van Hove in Cadier en Keer. - Foto Twan Wiermans

 • De Zuid-Afrikaanse boer Koos Mthimkhulu inspecteert zijn mais op zijn bedrijf in Senekal, ten zuiden van Johannesburg. - Foto: Reuters

  De Zuid-Afrikaanse boer Koos Mthimkhulu inspecteert zijn mais op zijn bedrijf in Senekal, ten zuiden van Johannesburg. - Foto: Reuters

 • In voor hem roerige tijden weet VS-president Donald Trump toch nog tijd te vinden voor een rondetafelgesprek met boeren in het Witte Huis in Washington - Foto: Reuters

  In voor hem roerige tijden weet VS-president Donald Trump toch nog tijd te vinden voor een rondetafelgesprek met boeren in het Witte Huis in Washington - Foto: Reuters

 • Ook als er geen verkiezingen op komst zijn gaan politici wel eens de boer op. Afgelopen week ging de Belgische minster-president Charles Michel op bezoek bij een melkveebedrijf in Corroy-le-Grand, ten zuidoosten van Brussel. - Foto: ANP

  Ook als er geen verkiezingen op komst zijn gaan politici wel eens de boer op. Afgelopen week ging de Belgische minster-president Charles Michel op bezoek bij een melkveebedrijf in Corroy-le-Grand, ten zuidoosten van Brussel. - Foto: ANP

 • Medewerkers van een aardbeienteler in de buurt van Srinagar, de hoofdstad van het Indiase Kashmir, zijn bezig aardbeien te plukken. Het plaatselijk koele klimaat in combinatie met voldoende neerslag en voldoende zonneschijn, is gunstig voor de groei van de aardbeien. - Foto: EPA

  Medewerkers van een aardbeienteler in de buurt van Srinagar, de hoofdstad van het Indiase Kashmir, zijn bezig aardbeien te plukken. Het plaatselijk koele klimaat in combinatie met voldoende neerslag en voldoende zonneschijn, is gunstig voor de groei van de aardbeien. - Foto: EPA

 • Een medewerker van akkerbouwer Peter Hoiting in Borgercompagnie, aardt een zetmeelaardappelperceel aan met de nieuwe Grimme. “De machine bevalt goed”, zegt Hoiting, die boert met zijn broer in de Groningse Veenkoloniën. Met zijn zesmeter pakt de aanaarder acht rijen per keer. Dat mag ook wel, met nog pakweg 250 hectares te gaan. - Foto: Koos van der Spek

  Een medewerker van akkerbouwer Peter Hoiting in Borgercompagnie, aardt een zetmeelaardappelperceel aan met de nieuwe Grimme. “De machine bevalt goed”, zegt Hoiting, die boert met zijn broer in de Groningse Veenkoloniën. Met zijn zesmeter pakt de aanaarder acht rijen per keer. Dat mag ook wel, met nog pakweg 250 hectares te gaan. - Foto: Koos van der Spek

 • Een boer is in de buurt van de Indiase stad Ahmedabad bezig zijn gewassen te bespuiten met een mix van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. - Foto: Reuters

  Een boer is in de buurt van de Indiase stad Ahmedabad bezig zijn gewassen te bespuiten met een mix van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. - Foto: Reuters

 • De eerste 130 cursisten hebben begin vorige week in Biddinghuizen de drie verplichte onderdelen voor het jachtexamen afgelegd, op de schietbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen. In totaal hebben vorige week ruim 700 jagers in spe examen gedaan. Wettelijk verplicht voor het jachtdiploma zijn hagelschieten, kogelschieten en jachtpraktijk. Met 875 cursisten is de jachtopleiding dit jaar helemaal volgeboekt. Jagen is enorm populair. Opvallend is een stijgend aantal jagende vrouwen, jongeren en mensen uit de Randstad. Het aantal vrouwen dat jachtexamen doet is dit jaar zelfs hoger dan ooit; bijna 14%. Dit jaar hebben 440 jonge cursisten zich ingeschreven, de helft van het totaal. - Foto: Vidiphoto

  De eerste 130 cursisten hebben begin vorige week in Biddinghuizen de drie verplichte onderdelen voor het jachtexamen afgelegd, op de schietbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen. In totaal hebben vorige week ruim 700 jagers in spe examen gedaan. Wettelijk verplicht voor het jachtdiploma zijn hagelschieten, kogelschieten en jachtpraktijk. Met 875 cursisten is de jachtopleiding dit jaar helemaal volgeboekt. Jagen is enorm populair. Opvallend is een stijgend aantal jagende vrouwen, jongeren en mensen uit de Randstad. Het aantal vrouwen dat jachtexamen doet is dit jaar zelfs hoger dan ooit; bijna 14%. Dit jaar hebben 440 jonge cursisten zich ingeschreven, de helft van het totaal. - Foto: Vidiphoto

Laatste reacties

 • ...............

  Weet Boerderij ook het verschil tussen tarwe en gerst?

 • Piet Piraat

  Inderdaad @............... Wat een flater van mijnheer Beukema.

 • pinkeltje

  Hoezo een flater? Aan het rechte stro en de breed uitstaande naalden te zien zou het best wel eens tarwe kunnen zijn.

 • OoO

  Kunnen wij nog wat van leren

 • agro1

  baardtarwe, niks bijzonders.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.