Foto: René Stevens AlgemeenFoto

Te koop: bedrijf met boogstal voor melkschapen

In Goudriaan (Zuid-Holland) staat een melkschapenbedrijf te koop. Het hoofdgebouw kent met een boogstal een bijzondere constructie.

Een aantal jaren geleden is door een hevige storm een deel van de folie beschadigd. De helft van de folie is vernieuwd. In de nok van de constructie zitten ventilatieopeningen.

In het midden van de boogstal worden de schapen gemolken in een 2 x 20 rapid exit-melkstal. De melktank van 4.000 liter staat in een aparte ruimte tegen de voorgevel van de stal.

Het bedrijf in Goudraan staat te koop voor ¬ 1.050.000. Er is plaats voor 500 schapen bij een totale oppervlakte van 13.86.15 hectare. De makelaar is Agrohome in Groot Ammes (Zuid-Holland). - Foto's: René Stevens

De oppervlakte landbouwgrond is circa 13 hectare. De grondsoort is klei op veen en kent weinig wisselingen. De percelen hebben een oppervlakte van 1 tot 2 hectare

Ze zijn doorsneden door 8 kilometer greppels en sloten. De grond ligt achter het bedrijf en is ontsloten via het erf. De weilanden zijn via een betonnen kavelpad bereikbaar.

Het deels onverharde erf heeft een oppervlakte van circa 500 vierkante meter. Het meest opvallende gebouw is een boogstal met betonnen zijwanden voor het houden van melkschapen.

De stal uit 2007 heeft een oppervlakte van 1.200 vierkante meter. In totaal is er ruimte voor ruim 500 schapen. In de stal zijn twee potten van 70 centimeter diepte en twee voergangen.

De melkschapenhouderij is een kleine sector waarbij afzet van melk eigen initiatief vraagt. Andere opties zijn bijvoorbeeld geiten melken of opfok van jongvee.

De huidige ondernemer woont in een woonunit. Deze kan mogelijk langer worden gebruikt. Aan de voorkant van het perceel is de bouw van een bedrijfswoning voorzien.

Verder is er een open loods uit 1980, ook behorend bij het oorspronkelijke melkveebedrijf. Deze heeft een oppervlakte van 240 vierkante meter en doet dienst als opslagruimte.

Het tweede gebouw op het erf is de voormalige ligboxenstal. Deze is gebouwd in 1984 en meet een oppervlakte van circa 500 vierkante. Deze is deels in gebruik als lammerstal.

Beheer
WP Admin