Home

Foto & video 2823 x bekeken laatste update:19 apr 2017

Pootseizoen is in volle gang

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Medewerkers van bollenkweker JUB uit Noordwijkerhout zijn druk met ziekzoeken in een tulpenperceel. Ongezonde en afwijkend gekleurde tulpen worden met bol en al uit de grond getrokken en vernietigd. Om de zieke tulpen te herkennen wordt met een paraplu het felle zonlicht getemperd om afwijkingen beter te signaleren. Volgens kweker Rudolph Uittenbogaard is de schimmeldruk dit voorjaar zeer gering als gevolg van het droge en zonnige weer. Vanaf volgende week worden de bloeiende tulpen gekopt. De bloemen worden dan machinaal verwijderd van de stelen om optimale bolgroei mogelijk te maken. Uittenbogaard verwacht rond half juni de eerste tulpenbollen te kunnen oogsten. JUB is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Het familiebedrijf teelt bloembollen, kweekt snijtulpen en ontwikkelt nieuwe soorten. - Foto: Vidiphoto

  Medewerkers van bollenkweker JUB uit Noordwijkerhout zijn druk met ziekzoeken in een tulpenperceel. Ongezonde en afwijkend gekleurde tulpen worden met bol en al uit de grond getrokken en vernietigd. Om de zieke tulpen te herkennen wordt met een paraplu het felle zonlicht getemperd om afwijkingen beter te signaleren. Volgens kweker Rudolph Uittenbogaard is de schimmeldruk dit voorjaar zeer gering als gevolg van het droge en zonnige weer. Vanaf volgende week worden de bloeiende tulpen gekopt. De bloemen worden dan machinaal verwijderd van de stelen om optimale bolgroei mogelijk te maken. Uittenbogaard verwacht rond half juni de eerste tulpenbollen te kunnen oogsten. JUB is winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Het familiebedrijf teelt bloembollen, kweekt snijtulpen en ontwikkelt nieuwe soorten. - Foto: Vidiphoto

 • De Franse akkerbouwer Jacques Fortin heeft in zijn graanveld in Athee-sur-Cher, vlakbij Tours, het woord HELP laten ontstaan. Bij deze wijze wil hij er op wijzen dat de agrarische sector in Frankrijk in een crisis verkeert. - Foto: AFP

  De Franse akkerbouwer Jacques Fortin heeft in zijn graanveld in Athee-sur-Cher, vlakbij Tours, het woord HELP laten ontstaan. Bij deze wijze wil hij er op wijzen dat de agrarische sector in Frankrijk in een crisis verkeert. - Foto: AFP

 • Molenhout Betonbouw uit Boornbergum stort als onderaannemer de vloeren voor Miedema bouw voor de nieuwe aardappelbewaring van akkerbouwbedrijf Johannes Kerkhovenpolder in Woldendorp. De bewaring wordt 45 bij 45 meter, de helft van de bewaring wordt onderkelderd en de andere helft is voor de kuub kisten, want ze gaan zelf aardappelpootgoed verbouwen. Er wordt in totaal ruim 200 kuub beton gestort. Er kan straks 3.000 ton aardappelen in de koeling. - Foto: Koos van der Spek

  Molenhout Betonbouw uit Boornbergum stort als onderaannemer de vloeren voor Miedema bouw voor de nieuwe aardappelbewaring van akkerbouwbedrijf Johannes Kerkhovenpolder in Woldendorp. De bewaring wordt 45 bij 45 meter, de helft van de bewaring wordt onderkelderd en de andere helft is voor de kuub kisten, want ze gaan zelf aardappelpootgoed verbouwen. Er wordt in totaal ruim 200 kuub beton gestort. Er kan straks 3.000 ton aardappelen in de koeling. - Foto: Koos van der Spek

 • Een Indiaase boer inspecteert een graanveld bij het dorp Rampura op zo'n tien kilometer van Amritsar. Recente zware regenval en hevige wind hebben de nodige schade veroorzaakt. Binnenkort begint het oogstseizoen in India. - Foto: EPA

  Een Indiaase boer inspecteert een graanveld bij het dorp Rampura op zo'n tien kilometer van Amritsar. Recente zware regenval en hevige wind hebben de nodige schade veroorzaakt. Binnenkort begint het oogstseizoen in India. - Foto: EPA

 • Personeel van de Gebr. Visscher uit Genemuiden plaatste afgelopen week jonge rietstekjes in het nieuwe landschapspark Lingezegen bij Elst, tussen Nijmegen en Arnhem. De 1.700 ha. groene buffer tussen de grote Gelderse steden biedt plaats aan landbouw, recreatie en nieuwe natuur. Zo'n 35 ha. daarvan is bestemd voor moeras dat in de toekomst allerlei bijzondere vogel- en andere diersoorten moet aantrekken. Omdat een eerder aangeplant stuk moeras ter hoogte van kassengebied Bergerden kapot werd gevreten door ganzen, worden er op het deel langs de A325 nu linten gespannen om te voorkomen dat ganzen zich massaal op de jonge aanplant storten. Pas na 5 jaar, als het riet groot en sterk genoeg is, worden de linten weer verwijderd. In het gedeelte dat nu wordt aangeplant worden tot eind mei met de hand zo'n 350.000 rietstekjes neergezet. - Foto: Vidiphoto

  Personeel van de Gebr. Visscher uit Genemuiden plaatste afgelopen week jonge rietstekjes in het nieuwe landschapspark Lingezegen bij Elst, tussen Nijmegen en Arnhem. De 1.700 ha. groene buffer tussen de grote Gelderse steden biedt plaats aan landbouw, recreatie en nieuwe natuur. Zo'n 35 ha. daarvan is bestemd voor moeras dat in de toekomst allerlei bijzondere vogel- en andere diersoorten moet aantrekken. Omdat een eerder aangeplant stuk moeras ter hoogte van kassengebied Bergerden kapot werd gevreten door ganzen, worden er op het deel langs de A325 nu linten gespannen om te voorkomen dat ganzen zich massaal op de jonge aanplant storten. Pas na 5 jaar, als het riet groot en sterk genoeg is, worden de linten weer verwijderd. In het gedeelte dat nu wordt aangeplant worden tot eind mei met de hand zo'n 350.000 rietstekjes neergezet. - Foto: Vidiphoto

 • Een overzichtsfoto van de grootste Palestijnse melkveehouderij, de Jebrini dairy farm, op de Westbank bij Hebron. De Palestijnse melkveehouder Kamal al-Jebrini is een voorloper als het gaat alternatieve energie. Op het bedrijf wordt de mest van de koeien gebruikt voor de productie van electriciteit. Behalve compleet zelfvoorzienend levert Jebrini ook energie aan een aantal huizen in de buurt. - Foto: AFP

  Een overzichtsfoto van de grootste Palestijnse melkveehouderij, de Jebrini dairy farm, op de Westbank bij Hebron. De Palestijnse melkveehouder Kamal al-Jebrini is een voorloper als het gaat alternatieve energie. Op het bedrijf wordt de mest van de koeien gebruikt voor de productie van electriciteit. Behalve compleet zelfvoorzienend levert Jebrini ook energie aan een aantal huizen in de buurt. - Foto: AFP

 • Het 8.000 vierkante meter grote glazen dak van cactuskweker Van Blitterswijk uit Huissen bij Arnhem kreeg afgelopen week een witte beschermlaag tegen de zon. De grootste 'witwassers' van de Betuwe, Frank en Berry Kuster, komen van april tot en met juli handen tekort om aan de grote vraag aan de zonwerende en afbreekbare krijtlagen te voldoen. Om bloemen en planten te beschermen tegen te felle zon en te snelle warmteopbouw in lente en zomer, moet er ieder voorjaar een witte beschermlaag worden aangebracht. Bij de kleinere kassen, zoals in Huissen, gebeurt dat nog een de ouderwetse manier met de hand. Een nat voorjaar betekent dat het aanbrengen van de krijtlagen enkele keren in het seizoen herhaald moet worden. Jaarlijks spuiten de Kusters zo'n 40 ha. aan kasdekken. - Foto: Vidiphoto

  Het 8.000 vierkante meter grote glazen dak van cactuskweker Van Blitterswijk uit Huissen bij Arnhem kreeg afgelopen week een witte beschermlaag tegen de zon. De grootste 'witwassers' van de Betuwe, Frank en Berry Kuster, komen van april tot en met juli handen tekort om aan de grote vraag aan de zonwerende en afbreekbare krijtlagen te voldoen. Om bloemen en planten te beschermen tegen te felle zon en te snelle warmteopbouw in lente en zomer, moet er ieder voorjaar een witte beschermlaag worden aangebracht. Bij de kleinere kassen, zoals in Huissen, gebeurt dat nog een de ouderwetse manier met de hand. Een nat voorjaar betekent dat het aanbrengen van de krijtlagen enkele keren in het seizoen herhaald moet worden. Jaarlijks spuiten de Kusters zo'n 40 ha. aan kasdekken. - Foto: Vidiphoto

 • De Turkse Fatma Peker poseert in haar veld met theeplanten in Surmene in de provincie Trabzon. Peker zegt een groot aanhanger van president Erdogan te zijn. 'Over tien jaar is Turkije het sterkste land van de wereld.' - Foto: Reuters

  De Turkse Fatma Peker poseert in haar veld met theeplanten in Surmene in de provincie Trabzon. Peker zegt een groot aanhanger van president Erdogan te zijn. 'Over tien jaar is Turkije het sterkste land van de wereld.' - Foto: Reuters

 • Boeren in India wachten op de start van de veiling van hun mango's bij de Gaddiannarum fruitmarkt in Hyderabad. India produceert ongeveer 40% van alle mango's in de wereld. - Foto: AFP

  Boeren in India wachten op de start van de veiling van hun mango's bij de Gaddiannarum fruitmarkt in Hyderabad. India produceert ongeveer 40% van alle mango's in de wereld. - Foto: AFP

 • Het pootseizoen is in volle gang. Hier is akkerbouwer Sylvain Wimmers aardappelen aan het poten bij de Stichting Proefboerderij Wijnandsrade, gemeente Tuth. De akkerbouwer pacht grond van de proefboerderij. - Foto: Twan Wiermans

  Het pootseizoen is in volle gang. Hier is akkerbouwer Sylvain Wimmers aardappelen aan het poten bij de Stichting Proefboerderij Wijnandsrade, gemeente Tuth. De akkerbouwer pacht grond van de proefboerderij. - Foto: Twan Wiermans

 • Een Afghaanse boer is bezig opium sap te oogsten in zijn papaverveld in het Gereshk district bij Helmand. Ondanks alle geld en energie die de VS er in gestoken hebben om de drugsproductie te elimineren in Afghanistan is het land nog steeds de grootste producent van opium. - Foto: AFP

  Een Afghaanse boer is bezig opium sap te oogsten in zijn papaverveld in het Gereshk district bij Helmand. Ondanks alle geld en energie die de VS er in gestoken hebben om de drugsproductie te elimineren in Afghanistan is het land nog steeds de grootste producent van opium. - Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.