Home

Foto & video 2 reacties

Kakelverse geitenmelk, trekkerrace in het water en andere nieuwsfoto‘s

Een selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • China - Verser kan het niet. Deze melkboer in Xi'an, in de Chinese provincie Shaanxi, verkoopt geitenmelk aan huis. De geiten staan in een bestelauto en worden ter plekke met de hand in de fles gemolken. Foto: Reuters

  China - Verser kan het niet. Deze melkboer in Xi'an, in de Chinese provincie Shaanxi, verkoopt geitenmelk aan huis. De geiten staan in een bestelauto en worden ter plekke met de hand in de fles gemolken. Foto: Reuters

 • Hedel - Eerstejaarsstudenten van Helicon in Den Bosch moeten flink aanpakken bij bio-varkenshouder Andries van den Bogert in Hedel, als ze zich daar oriënteren op de vleesveesector. Biggen castreren hoort er bij. De dieren zijn verdoofd. Foto: Vidiphoto

  Hedel - Eerstejaarsstudenten van Helicon in Den Bosch moeten flink aanpakken bij bio-varkenshouder Andries van den Bogert in Hedel, als ze zich daar oriënteren op de vleesveesector. Biggen castreren hoort er bij. De dieren zijn verdoofd. Foto: Vidiphoto

 • Thailand - Een spectaculair gezicht, deze race met eenwielige trekkers in Thailand. De trekkers zijn gemaakt voor de natte rijstbouw. Foto: Reuters

  Thailand - Een spectaculair gezicht, deze race met eenwielige trekkers in Thailand. De trekkers zijn gemaakt voor de natte rijstbouw. Foto: Reuters

 • Den Helder - Medewerkers van een tulpenbedrijf aan het werk in, of beter, boven een perceel pas gekopte tulpen in Den Helder. Het tulpenseizoen trekt niet alleen buitenlandse toeristen, ook media. Persbureau Reuters bracht afgelopen week een uitgebreide fotoreportage over de bollenvelden. Foto: Reuters

  Den Helder - Medewerkers van een tulpenbedrijf aan het werk in, of beter, boven een perceel pas gekopte tulpen in Den Helder. Het tulpenseizoen trekt niet alleen buitenlandse toeristen, ook media. Persbureau Reuters bracht afgelopen week een uitgebreide fotoreportage over de bollenvelden. Foto: Reuters

 • Den Helder - Tulpenteler Piet Warmerdam plukt een verdwaalde gele tulp in een veld met rode. Foto: Reuters

  Den Helder - Tulpenteler Piet Warmerdam plukt een verdwaalde gele tulp in een veld met rode. Foto: Reuters

 • Lisse - Praalwagens en met bloemen versierde wagens passeren tijdens het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek in de Keukenhof. Het thema afgelopen zaterdag was dit jaar Dutch Design. Foto: ANP

  Lisse - Praalwagens en met bloemen versierde wagens passeren tijdens het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek in de Keukenhof. Het thema afgelopen zaterdag was dit jaar Dutch Design. Foto: ANP

 • Washington - De Amerikaanse president Donald Trump ontvangt een delegatie vertegenwoordigers van boeren. Hij belooft onder meer dat de regeldruk minder wordt. Foto: ANP/EPA

  Washington - De Amerikaanse president Donald Trump ontvangt een delegatie vertegenwoordigers van boeren. Hij belooft onder meer dat de regeldruk minder wordt. Foto: ANP/EPA

 • Buenos Aires - Argentijnse boeren delen groente uit op het Plaza de Mayo in de hoofdstad Buenos Aires. Daarna zaaien ze sla en selderij in een bloembed op het plein, uit protest tegen hoge kosten voor boeren. Ook willen ze betere mogelijkheden grond te kopen. Foto: ANP/AFP

  Buenos Aires - Argentijnse boeren delen groente uit op het Plaza de Mayo in de hoofdstad Buenos Aires. Daarna zaaien ze sla en selderij in een bloembed op het plein, uit protest tegen hoge kosten voor boeren. Ook willen ze betere mogelijkheden grond te kopen. Foto: ANP/AFP

 • Nanesti – De akkerbouwers in het zuidoosten van Roemenië werden verrast door een flink pak sneeuw. Alle voorjaarswerkzaamheden liggen stil. Dat is zeldzaam eind april. Alleen de oudere Roemeense akkerbouwers kunnen zich herinneren dat zoiets in de jaren tachtig ook eens is gebeurd. De machines blijven op de kopakker staan. Sommige percelen liggen meer dan 20 kilometer bij het bedrijf vandaan. Een bewaker zorgt er voor dat de machines op hun plek blijven. Er staat immers voor een kapitaal op het land. Foto: Mark Pasveer

  Nanesti – De akkerbouwers in het zuidoosten van Roemenië werden verrast door een flink pak sneeuw. Alle voorjaarswerkzaamheden liggen stil. Dat is zeldzaam eind april. Alleen de oudere Roemeense akkerbouwers kunnen zich herinneren dat zoiets in de jaren tachtig ook eens is gebeurd. De machines blijven op de kopakker staan. Sommige percelen liggen meer dan 20 kilometer bij het bedrijf vandaan. Een bewaker zorgt er voor dat de machines op hun plek blijven. Er staat immers voor een kapitaal op het land. Foto: Mark Pasveer

 • Midwolda - Bij vorst in het voorjaar gaat meestal de meeste aandacht uit naar de fruittelers, maar ook andere gewassen kunnen last van vorst hebben. Bloeiend koolzaad is in principe vorstgevoelig. Deze planten zijn duidelijk bevroren geweest. Maar of er schade is, biljkt pas over een paar weken als de hauwen gevormd worden. Foto: Koos van der Spek

  Midwolda - Bij vorst in het voorjaar gaat meestal de meeste aandacht uit naar de fruittelers, maar ook andere gewassen kunnen last van vorst hebben. Bloeiend koolzaad is in principe vorstgevoelig. Deze planten zijn duidelijk bevroren geweest. Maar of er schade is, biljkt pas over een paar weken als de hauwen gevormd worden. Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • Mattheeuwse

  Soortgelijk artikel met vijf geiten in een blauwe bestelbus verscheen ca. 10 jaar geleden al in vakbladen, en de bovenstaande foto zag ik eerder op Fb.

 • koestal

  Boeren in China brengen koeienmelk achter op een bromfiets naar de melkfabriek,dat zijn ook typische foto,s in de landbouwbladen.

Of registreer je om te kunnen reageren.