Home

Foto & video 1867 x bekeken

Boomgaard beregenen tegen de vorst

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Fruittelers in de Betuwe moesten in de nacht van dinsdag op woensdag vol aan de bak om te voorkomen dat nachtvorst de bloesemknoppen van hun fruitbomen beschadigde. Telers van hardfruit als appels en peren, schakelden hun beregeningsinstallatie in, zoals hier in Ingen. Het water om de knoppen bevriest en vormt zo een beschermlaag tegen droge kou. Droge vorst is funest voor de appels- en perenknoppen. Zolang het niet harder vriest dan -7 graden Celsius kan de bloesem daarmee nog beschermd worden. Zachtfruit kan alleen beschermd worden met warmteblazers of vuurpotten. - Foto: Vidiphoto

  Fruittelers in de Betuwe moesten in de nacht van dinsdag op woensdag vol aan de bak om te voorkomen dat nachtvorst de bloesemknoppen van hun fruitbomen beschadigde. Telers van hardfruit als appels en peren, schakelden hun beregeningsinstallatie in, zoals hier in Ingen. Het water om de knoppen bevriest en vormt zo een beschermlaag tegen droge kou. Droge vorst is funest voor de appels- en perenknoppen. Zolang het niet harder vriest dan -7 graden Celsius kan de bloesem daarmee nog beschermd worden. Zachtfruit kan alleen beschermd worden met warmteblazers of vuurpotten. - Foto: Vidiphoto

 • Op tweede paasdag is er een AH buitendag georganiseerd op het veehouderijbedrijf van de familie Meyer uit Blijham. De belangstelling voor de activiteiten op het bedrijf was groot. - Foto: Koos van der Spek

  Op tweede paasdag is er een AH buitendag georganiseerd op het veehouderijbedrijf van de familie Meyer uit Blijham. De belangstelling voor de activiteiten op het bedrijf was groot. - Foto: Koos van der Spek

 • Ook Frankrijk had de afgelopen week te maken met vrieskou. Om deze Chablis-wijngaard te beschermen tegen de kou zijn op regelmatige afstanden vuurpotten geplaatst. - Foto: AFP

  Ook Frankrijk had de afgelopen week te maken met vrieskou. Om deze Chablis-wijngaard te beschermen tegen de kou zijn op regelmatige afstanden vuurpotten geplaatst. - Foto: AFP

 • Indiaase boeren bezig met het dorsen van graan met behulp van een dorsmachine in de buurt van Alwar in de provincie Rajasthan. Het kaf vliegt door de lucht. India is een van de grootste producenten van graan. - Foto: AFP

  Indiaase boeren bezig met het dorsen van graan met behulp van een dorsmachine in de buurt van Alwar in de provincie Rajasthan. Het kaf vliegt door de lucht. India is een van de grootste producenten van graan. - Foto: AFP

 • Toeristen wandelen tussen de velden met theeplanten op het eiland Jeju in Zuid-Korea. - Foto: EPA

  Toeristen wandelen tussen de velden met theeplanten op het eiland Jeju in Zuid-Korea. - Foto: EPA

 • Het koude weer noopte een aardbeienteler tot extra maatregelen. Hier worden de bedden met aardbeienplanten met stroken plastic afgedekt tegen de verwachte vrieskou. De aardbeienteler is gevestigd in de plaats Berg in het kanton Thurgau. - Foto: EPA

  Het koude weer noopte een aardbeienteler tot extra maatregelen. Hier worden de bedden met aardbeienplanten met stroken plastic afgedekt tegen de verwachte vrieskou. De aardbeienteler is gevestigd in de plaats Berg in het kanton Thurgau. - Foto: EPA

 • Op het akkerbouwbedrijf van Johannes Noorloos in Oudeschip worden op een perceel van vier hectare pootaardappelen gepoot van het ras Taurus. Een ras van HZPC. - Foto: Koos van der Spek

  Op het akkerbouwbedrijf van Johannes Noorloos in Oudeschip worden op een perceel van vier hectare pootaardappelen gepoot van het ras Taurus. Een ras van HZPC. - Foto: Koos van der Spek

 • Een boer in India brengt met zijn tractor met aanhanger een enorme zak met tarwekaf naar een distributiecentrum in de buurt van Alwar in de provincie Rajasthan. - Foto: AFP

  Een boer in India brengt met zijn tractor met aanhanger een enorme zak met tarwekaf naar een distributiecentrum in de buurt van Alwar in de provincie Rajasthan. - Foto: AFP

 • Boeren bezig met het planten van rijstpantjes op een rijstplantage in de plaats Leshan in de Chinese provincie Sichuan. - Foto: Reuters

  Boeren bezig met het planten van rijstpantjes op een rijstplantage in de plaats Leshan in de Chinese provincie Sichuan. - Foto: Reuters

 • Een Thaise boer brandt zijn rijstveld plat in de provincie Nakhonsawan ten noorden van Bangkok. - Foto: Reuters

  Een Thaise boer brandt zijn rijstveld plat in de provincie Nakhonsawan ten noorden van Bangkok. - Foto: Reuters

 • Na 5 maanden verplicht binnengezeten te hebben komen de kippen op het pluimveebedrijf van Theo Jansen uit het Gelderse Groessen voorzichtig weer naar buiten. De pluimveehouder heeft over de periode dat zijn eieren geen vrije uitloopeieren waren naar eigen zeggen zo'n €30.000 eiergeld gemist. - Foto: Jan Willem Schouten

  Na 5 maanden verplicht binnengezeten te hebben komen de kippen op het pluimveebedrijf van Theo Jansen uit het Gelderse Groessen voorzichtig weer naar buiten. De pluimveehouder heeft over de periode dat zijn eieren geen vrije uitloopeieren waren naar eigen zeggen zo'n €30.000 eiergeld gemist. - Foto: Jan Willem Schouten

Of registreer je om te kunnen reageren.