Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: het is weer tijd voor de Slotenschouw

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • De meeste koeien lopen vanwege de kou alweer buiten. Maar deze Schotse Galloways blijven de hele winter grazen in Meerstad (Gr.). De dieren zijn nogal kieskeurig in het grazen. In deze velden zijn ook veel insecten, vlinders en kruiden te vinden.

  De meeste koeien lopen vanwege de kou alweer buiten. Maar deze Schotse Galloways blijven de hele winter grazen in Meerstad (Gr.). De dieren zijn nogal kieskeurig in het grazen. In deze velden zijn ook veel insecten, vlinders en kruiden te vinden.

 • Mederwerkers van het waterschap Rijnland bepalen of de sloten klaar zijn voor de regen van de komende winterperiode. Bij deze veehouder in Heumen, Gelderland, blijkt uit deze slotenschouw dat deze watergang niet aan de eisenvoldoet. Als bij een derde controle de boel nog niet in orde is, wordt het water gereinigd op kosten van de grondeigenaar, in dit geval de boer. Boeren zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de slootkanten en het uitdiepen van de sloot. De waterschappen voeren deze slotenschouw jaarlijks uit tussen 1 november en 31 december. Voor de afwatering van de omgeving is de toestand van de sloten cruciaal, zeker als het weer extremer wordt. Foto: Vidiphoto

  Mederwerkers van het waterschap Rijnland bepalen of de sloten klaar zijn voor de regen van de komende winterperiode. Bij deze veehouder in Heumen, Gelderland, blijkt uit deze slotenschouw dat deze watergang niet aan de eisenvoldoet. Als bij een derde controle de boel nog niet in orde is, wordt het water gereinigd op kosten van de grondeigenaar, in dit geval de boer. Boeren zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de slootkanten en het uitdiepen van de sloot. De waterschappen voeren deze slotenschouw jaarlijks uit tussen 1 november en 31 december. Voor de afwatering van de omgeving is de toestand van de sloten cruciaal, zeker als het weer extremer wordt. Foto: Vidiphoto

 • Balinese boeren in de omgeving van de vulkaan Agung hebben het niet makkelijk. Sommigen lopen met mondkapjes op vanwege de rondvliegende asdeeltjes. De vulkaan bartstte deze week uit en zorgde voor grote problemen in het land. Zo bleef het internationale vliegveld lang dicht. Foto: AFP

  Balinese boeren in de omgeving van de vulkaan Agung hebben het niet makkelijk. Sommigen lopen met mondkapjes op vanwege de rondvliegende asdeeltjes. De vulkaan bartstte deze week uit en zorgde voor grote problemen in het land. Zo bleef het internationale vliegveld lang dicht. Foto: AFP

 • Onder het regime van voormalig president Mugabe verloor deze Zimbabwaanse boer zijn landbouwgrond. Hij werkt nu in een melkverwerkingsfabriek en heeft de moed opgegeven om ooit nog z'n boerderij terug te krijgen. Foto: AFP

  Onder het regime van voormalig president Mugabe verloor deze Zimbabwaanse boer zijn landbouwgrond. Hij werkt nu in een melkverwerkingsfabriek en heeft de moed opgegeven om ooit nog z'n boerderij terug te krijgen. Foto: AFP

Eén reactie

 • agpros

  Foto 1: binnen of buiten?

Of registreer je om te kunnen reageren.