Home

Foto & video

Levensechte trekker van kerstlampjes

Selectie van opvallende nieuwsfoto’s uit de agrarische sector van over de hele wereld.

Foto

 • 11.000 lampjes, 8.000 tiewraps en 3 kilometer kabel had Andrew Wilkinson nodig om deze creatie te maken. Het is een levensgrote John Deere met ploeg, een reconstructie van het apparaat, waarmee hij vroeger zelf heeft leren ploegen. Hij maakte de creatie ter nagedachtenis aan zijn vader, die overleed aan kanker. Met de actie hoopt hij geld op te halen voor onderzoek naar kanker. - Foto: Andrew Wilkinson

  11.000 lampjes, 8.000 tiewraps en 3 kilometer kabel had Andrew Wilkinson nodig om deze creatie te maken. Het is een levensgrote John Deere met ploeg, een reconstructie van het apparaat, waarmee hij vroeger zelf heeft leren ploegen. Hij maakte de creatie ter nagedachtenis aan zijn vader, die overleed aan kanker. Met de actie hoopt hij geld op te halen voor onderzoek naar kanker. - Foto: Andrew Wilkinson

 • Honderd koeien tegelijk melken ze in deze draaimelkstal van Dairymaster in Qatar. Het zijn de eerste bewoners van een groot melkveebedrijf in de oliestaat. In totaal is er plaats voor 14.000 dieren op het bedrijf, middenin de woestijn. Foto: Reuters

  Honderd koeien tegelijk melken ze in deze draaimelkstal van Dairymaster in Qatar. Het zijn de eerste bewoners van een groot melkveebedrijf in de oliestaat. In totaal is er plaats voor 14.000 dieren op het bedrijf, middenin de woestijn. Foto: Reuters

 • Thaise soldaten vernietigen het veld met opiumplanten. Opium is de basis van onder andere heroïne, maar wordt in Thailand nog veel geteeld. - Foto: EPA

  Thaise soldaten vernietigen het veld met opiumplanten. Opium is de basis van onder andere heroïne, maar wordt in Thailand nog veel geteeld. - Foto: EPA

 • Californische brandweerlieden strijden tegen het vuur op een avocadoplantage. In de Amerikaanse staat woeden veel bosbranden en ook akkers blijven dus niet gespaard. – Foto: EPA

  Californische brandweerlieden strijden tegen het vuur op een avocadoplantage. In de Amerikaanse staat woeden veel bosbranden en ook akkers blijven dus niet gespaard. – Foto: EPA

 • Lennert de Haan moet op de knieën om zijn koeien te melken. ZIjn dieren staan op de grup in Beerta, Groningen. De melkstellen hangen aan een rails, dus daar hoeft de veehouder in ieder geval niet mee te slepen. - Foto: Koos van der Spek

  Lennert de Haan moet op de knieën om zijn koeien te melken. ZIjn dieren staan op de grup in Beerta, Groningen. De melkstellen hangen aan een rails, dus daar hoeft de veehouder in ieder geval niet mee te slepen. - Foto: Koos van der Spek

 • Zetmeelaardappelteler Herman Bheling heeft dit jaar 3.000 ton van zijn land gehaald. Op deze foto worden ze op het land in Bellingwolde ingeladen voor transport naar de fabriek van Avebe. - Foto: Koos van der Spek

  Zetmeelaardappelteler Herman Bheling heeft dit jaar 3.000 ton van zijn land gehaald. Op deze foto worden ze op het land in Bellingwolde ingeladen voor transport naar de fabriek van Avebe. - Foto: Koos van der Spek

 • Melkveehouders van Actiegroep ‘Innovatief uit de Knel’ willen een oplossing voor hun problemen met het fosfaatrechtenstelsel. Melkveehoudster Agnes van der Ven (links) overhandigt namens de groep een petitie aan de vaste Kamercommissie voor Landbouw. Commisievoorzitter Attje Kuiken nam deze in ontvangst. 
De 50 melkveehouders hebben geïnvesteerd in nieuwe, duurzame stallen die op de peildatum in 2015 lang niet vol waren. Hierdoor komen ze financieel in de knel.
De actiegroep komt met zeven voorstellen om fosfaatruimte voor de bedrijven te creëren: het eenmalig omwisselen van varkensfosfaat naar melkvee, intern stalderen op bedrijfsniveau, geëxporteerde fosfaat buiten het plafond houden of de mogelijkheid om fosfaat te leasen. - Foto: Roel Dijkstra

  Melkveehouders van Actiegroep ‘Innovatief uit de Knel’ willen een oplossing voor hun problemen met het fosfaatrechtenstelsel. Melkveehoudster Agnes van der Ven (links) overhandigt namens de groep een petitie aan de vaste Kamercommissie voor Landbouw. Commisievoorzitter Attje Kuiken nam deze in ontvangst. De 50 melkveehouders hebben geïnvesteerd in nieuwe, duurzame stallen die op de peildatum in 2015 lang niet vol waren. Hierdoor komen ze financieel in de knel. De actiegroep komt met zeven voorstellen om fosfaatruimte voor de bedrijven te creëren: het eenmalig omwisselen van varkensfosfaat naar melkvee, intern stalderen op bedrijfsniveau, geëxporteerde fosfaat buiten het plafond houden of de mogelijkheid om fosfaat te leasen. - Foto: Roel Dijkstra

Of registreer je om te kunnen reageren.