Home

Foto & video 2 reacties

Nieuwsfoto's: het afleveren van mooie, harde uien

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Akkerbouwer Gerko Wieringa in Midwolda is bezig met het afleveren van zijn uien. Een gedeelte heeft hij opgeslagen in de loods, ongeveer 200 ton. Het grootste gedeelte gaat echter vanaf land en is al verkocht. Het perceel is 8,5 hectare groot en de opbrengst is gemiddeld 95 ton per hectare. Wieringa is tevreden over de kwaliteit, het zijn volgens hem mooie, harde uien. - Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwer Gerko Wieringa in Midwolda is bezig met het afleveren van zijn uien. Een gedeelte heeft hij opgeslagen in de loods, ongeveer 200 ton. Het grootste gedeelte gaat echter vanaf land en is al verkocht. Het perceel is 8,5 hectare groot en de opbrengst is gemiddeld 95 ton per hectare. Wieringa is tevreden over de kwaliteit, het zijn volgens hem mooie, harde uien. - Foto: Koos van der Spek

 • Een boer rijdt op zijn trekker tussen de wijngaarden over de 'Suedsteirische Weinstrasse', in de buurt van het Oostenrijkse Sulztal, ongeveer vijftig kilometer ten zuidoosten van Graz. Het is het oudste en bekendste wijnbouwgebied in Oostenrijk. De Weinstrasse loopt langs de grens van Oostenrijk en Slovenië. - Foto: EPA

  Een boer rijdt op zijn trekker tussen de wijngaarden over de 'Suedsteirische Weinstrasse', in de buurt van het Oostenrijkse Sulztal, ongeveer vijftig kilometer ten zuidoosten van Graz. Het is het oudste en bekendste wijnbouwgebied in Oostenrijk. De Weinstrasse loopt langs de grens van Oostenrijk en Slovenië. - Foto: EPA

 • Begin van de week is er in een hooischuur aan de Kwakelweg in Maasland (Zuid-Holland) een grote brand uitgebroken. De brandweer schaalde als snel op naar het sein 'zeer grote brand' en liet extra personeel en materieel ter plaatse komen. - Foto: GinoPress

  Begin van de week is er in een hooischuur aan de Kwakelweg in Maasland (Zuid-Holland) een grote brand uitgebroken. De brandweer schaalde als snel op naar het sein 'zeer grote brand' en liet extra personeel en materieel ter plaatse komen. - Foto: GinoPress

 • Een Indonesische boer haalt met een kruiwagen kool van zijn land, in de buurt van Sukandebi op Sumatra. Op de achtergrond spuwt de Sinabungvulkaan dreigend zijn rook uit. De Sinabung is een van de meest actieve vulkanen in Indonesië. De 2.460 meter hoge berg was 400 jaar in ruste, voor hij in 2010 voor het eerst weer tot uitbarsting kwam. - Foto: EPA

  Een Indonesische boer haalt met een kruiwagen kool van zijn land, in de buurt van Sukandebi op Sumatra. Op de achtergrond spuwt de Sinabungvulkaan dreigend zijn rook uit. De Sinabung is een van de meest actieve vulkanen in Indonesië. De 2.460 meter hoge berg was 400 jaar in ruste, voor hij in 2010 voor het eerst weer tot uitbarsting kwam. - Foto: EPA

 • De Gelderse SGP-fractie wil dat het verbod voor geitenhouderijen in de provincie (om bedrijven uit te breiden), niet langer duurt dan een half jaar. Daarna moet er weer sprake zijn van normale bedrijfsvoering. Dat zeiden de fractieleden woensdag tegen geitenhouder Michiel van den Toorn in het Gelderse Elst. De statenleden, op werkbezoek in de Overbetuwe, bezochten onder andere het bedrijf van Van den Toorn, dat 2.000 melkgeiten telt. Omdat Gelderland bang is dat Brabantse geitenboeren uitbreiding zoeken in de buurprovincie, is eind augustus door Provinciale Staten uit angst voor mogelijke gezondheidsrisico’s unaniem een uitbreidingsverbod ingesteld voor voorlopig een half jaar. Van den Toorn noemt de angst overdreven, omdat de markt voor geitenmelk ongebreidelde uitbreiding van bedrijven niet toelaat. - Foto: Vidiphoto

  De Gelderse SGP-fractie wil dat het verbod voor geitenhouderijen in de provincie (om bedrijven uit te breiden), niet langer duurt dan een half jaar. Daarna moet er weer sprake zijn van normale bedrijfsvoering. Dat zeiden de fractieleden woensdag tegen geitenhouder Michiel van den Toorn in het Gelderse Elst. De statenleden, op werkbezoek in de Overbetuwe, bezochten onder andere het bedrijf van Van den Toorn, dat 2.000 melkgeiten telt. Omdat Gelderland bang is dat Brabantse geitenboeren uitbreiding zoeken in de buurprovincie, is eind augustus door Provinciale Staten uit angst voor mogelijke gezondheidsrisico’s unaniem een uitbreidingsverbod ingesteld voor voorlopig een half jaar. Van den Toorn noemt de angst overdreven, omdat de markt voor geitenmelk ongebreidelde uitbreiding van bedrijven niet toelaat. - Foto: Vidiphoto

 • Een Catalaanse boer rijdt met zijn trekker langs de universiteit van Barcelona, tijdens de protesten tegen de Spaanse regering die het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië heeft verboden. - Foto: AFP

  Een Catalaanse boer rijdt met zijn trekker langs de universiteit van Barcelona, tijdens de protesten tegen de Spaanse regering die het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië heeft verboden. - Foto: AFP

 • Toen Bram Hamminga uit Noordbroek zijn mesttank eens goed aan het schoonspuiten was, kwam er allemaal troep tevoorschijn. Bij het controleren van het slib bleek er tussen allerlei bouten en spijkers ook een gouden ring te zitten. In de ring staat een naam: DINI, en een datum: 27-8-60. Na het zoeken via sociale media blijkt de ring van een inmiddels overleden boer uit Overijssel te zijn. Volgens zijn zoon is zijn vader zo’n 37 jaar geleden in de mestput gevallen, toen hij zich verstapte. Daarbij brak hij zijn arm en verloor hij zijn trouwring. Met het oppompen van de mest moet de ring in de mesttank zijn beland. - Foto: Koos van der Spek

  Toen Bram Hamminga uit Noordbroek zijn mesttank eens goed aan het schoonspuiten was, kwam er allemaal troep tevoorschijn. Bij het controleren van het slib bleek er tussen allerlei bouten en spijkers ook een gouden ring te zitten. In de ring staat een naam: DINI, en een datum: 27-8-60. Na het zoeken via sociale media blijkt de ring van een inmiddels overleden boer uit Overijssel te zijn. Volgens zijn zoon is zijn vader zo’n 37 jaar geleden in de mestput gevallen, toen hij zich verstapte. Daarbij brak hij zijn arm en verloor hij zijn trouwring. Met het oppompen van de mest moet de ring in de mesttank zijn beland. - Foto: Koos van der Spek

 • Een veehouder wast de staart van een van zijn koeien, tijdens een veeshow in Cornon d'Auvergne, in de buurt van Clermont Ferrand. - Foto: AFP

  Een veehouder wast de staart van een van zijn koeien, tijdens een veeshow in Cornon d'Auvergne, in de buurt van Clermont Ferrand. - Foto: AFP

 • In België protesteren fruittelers tegen het wegvallen van de Russische markt. Bij een Belgische veiling in Borgloon hangt dit spandoek op de kuubkisten. - Foto: Twan Wiermans

  In België protesteren fruittelers tegen het wegvallen van de Russische markt. Bij een Belgische veiling in Borgloon hangt dit spandoek op de kuubkisten. - Foto: Twan Wiermans

 • Een fruitteler in Kashmir is zijn appels aan het oogsten. Zijn boomgaard ligt op zo'n 25 kilometer van Srinagar, de hoofdstad van Indonesisch Kahmir. - Foto: EPA

  Een fruitteler in Kashmir is zijn appels aan het oogsten. Zijn boomgaard ligt op zo'n 25 kilometer van Srinagar, de hoofdstad van Indonesisch Kahmir. - Foto: EPA

 • Akkerbouwer Eric Ritzen in Eckelrade dorst met zijn eigen combine consumptiesoja. De soja wordt op het bedrijf in bakken opgeslagen voor verdere verwerking. - Foto: Twan Wiermans

  Akkerbouwer Eric Ritzen in Eckelrade dorst met zijn eigen combine consumptiesoja. De soja wordt op het bedrijf in bakken opgeslagen voor verdere verwerking. - Foto: Twan Wiermans

Laatste reacties

 • agpros

  Foto 7: slip of slib?

 • Beheerder
  Redactie

  @agpros, slib.

Of registreer je om te kunnen reageren.