Home

Foto & video laatste update:30 okt 2017

Nieuwsfoto‘s: Carola Schouten minister van Landbouw

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Carola Schouten, kersverse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, kreeg van oud-minister van Economische Zaken Henk Kamp het dossier overhandigd. Donderdag 26 oktober is Schouten beëdigd door de Koning in het Kabinet Rutte III. - Foto: Fred Libochant

  Carola Schouten, kersverse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, kreeg van oud-minister van Economische Zaken Henk Kamp het dossier overhandigd. Donderdag 26 oktober is Schouten beëdigd door de Koning in het Kabinet Rutte III. - Foto: Fred Libochant

 • Leden van de European Milk Board voelen zich ‘stripped to the bone’: tot op het bot uitgekleed. Ze demonsteren voor het gebouw van de Europese Commissie. Er moet een mechanisme in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid worden vastgesteld dat de productie tijdelijk moet beperken, vinden de demonstranten. – Foto: AFP

  Leden van de European Milk Board voelen zich ‘stripped to the bone’: tot op het bot uitgekleed. Ze demonsteren voor het gebouw van de Europese Commissie. Er moet een mechanisme in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid worden vastgesteld dat de productie tijdelijk moet beperken, vinden de demonstranten. – Foto: AFP

 • De vulkaan Sinabung op het indonesische eiland Sumatra is onrustig. De as en lava die de vulkaan kan spuwen, kan zomaar op het land van deze tomatenboer terechtkomen. – Foto: AFP

  De vulkaan Sinabung op het indonesische eiland Sumatra is onrustig. De as en lava die de vulkaan kan spuwen, kan zomaar op het land van deze tomatenboer terechtkomen. – Foto: AFP

 • Tegenstanders van glyfosaat protesteren in Brussel tegen nieuwe toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel. De demonstratie was georganiseerd door een coalitie van consumenten- en milieuorganisaties in de EU. De Europese Commissie heeft nog geen besluit genomen over een eventueel verbod op het gebruik van glyfosaat. - Foto: ANP

  Tegenstanders van glyfosaat protesteren in Brussel tegen nieuwe toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel. De demonstratie was georganiseerd door een coalitie van consumenten- en milieuorganisaties in de EU. De Europese Commissie heeft nog geen besluit genomen over een eventueel verbod op het gebruik van glyfosaat. - Foto: ANP

 • Vee langs het spoor is een gevaarlijke combinatie. Vorig weekend botste een trein bij Winsum (Gr.) tegen enkele pinken. Vier dieren kwamen om. Een vijfde belandde in een sloot, maar overleefde de botsing. Het dier werd gered door de brandweer. De pinken waren ontsnapt uit een weiland. - Foto: Ginopress

  Vee langs het spoor is een gevaarlijke combinatie. Vorig weekend botste een trein bij Winsum (Gr.) tegen enkele pinken. Vier dieren kwamen om. Een vijfde belandde in een sloot, maar overleefde de botsing. Het dier werd gered door de brandweer. De pinken waren ontsnapt uit een weiland. - Foto: Ginopress

 • Dit damhert zoekt bescherming op het bedrijf van melkveehouder Arthur van Roekel. Het hert komt uit het Deelerwoud en speelt graag met het vee. Gemeente en jagers willen het dier afschieten, omdat het de koeien van Van Roekel zou kunnen verwonden. De boer zelf ziet dit niet zo snel gebeuren, hij laat het hert daarom rustig rondscharrelen op de boerderij. – Foto: VidiPhoto

  Dit damhert zoekt bescherming op het bedrijf van melkveehouder Arthur van Roekel. Het hert komt uit het Deelerwoud en speelt graag met het vee. Gemeente en jagers willen het dier afschieten, omdat het de koeien van Van Roekel zou kunnen verwonden. De boer zelf ziet dit niet zo snel gebeuren, hij laat het hert daarom rustig rondscharrelen op de boerderij. – Foto: VidiPhoto

 • Colombiaanse Ananasteler Felix Salcedo verloor zijn onderarm tijdens mijnwerk voor de FARC. 250 oud-strijders werken samen in een project om zichzelf te kunnen onderhouden. Ze worden visser, schoenmaker, houtbewerker of boer. - Foto: AFP

  Colombiaanse Ananasteler Felix Salcedo verloor zijn onderarm tijdens mijnwerk voor de FARC. 250 oud-strijders werken samen in een project om zichzelf te kunnen onderhouden. Ze worden visser, schoenmaker, houtbewerker of boer. - Foto: AFP

 • Om met aandacht te eten en ook echt goed te proeven, hadden deze mensen op de Dutch Design Week in Eindhoven kappen op. Zo worden ze niet afgeleid door de buurman tijdens het proeven van echte boerenproducten die op hun bord liggen. - Foto: Studio Goudswaard

  Om met aandacht te eten en ook echt goed te proeven, hadden deze mensen op de Dutch Design Week in Eindhoven kappen op. Zo worden ze niet afgeleid door de buurman tijdens het proeven van echte boerenproducten die op hun bord liggen. - Foto: Studio Goudswaard

 • Gewassen in de Hula vallei, in het noorden van Israël, doen het relatief goed. In dit gebied is voldoende water aanwezig voor irrigatiesystemen zoals deze. Het overgrote deel van het Midden-Oosten heeft te kampen met grote droogte. - Foto: Reuters

  Gewassen in de Hula vallei, in het noorden van Israël, doen het relatief goed. In dit gebied is voldoende water aanwezig voor irrigatiesystemen zoals deze. Het overgrote deel van het Midden-Oosten heeft te kampen met grote droogte. - Foto: Reuters

 • De aardappeloogst bij F. Bakker in Bierum (Gr.) zit erop, dus nu moet de rooier schoon. Sinds augustus werkt de akkerbouwer met deze rooier, die 200 hectare aardappels heeft weggewerkt. De geoogste aardappels worden gesorteerd en gaan op transport naar onder andere Egypte. – Foto: Koos van der Spek

  De aardappeloogst bij F. Bakker in Bierum (Gr.) zit erop, dus nu moet de rooier schoon. Sinds augustus werkt de akkerbouwer met deze rooier, die 200 hectare aardappels heeft weggewerkt. De geoogste aardappels worden gesorteerd en gaan op transport naar onder andere Egypte. – Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.