Home

Foto & video

Met schapen demonstreren tegen wolven

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • ‘Wie de wolf beschermt, doodt een schaap’, lieten Franse schaapsherders weten. Ze vulden de straten van Lyon met hun kuddes, die normaal in de Alpen grazen. Wolven worden door de Franse overheid beschermd, volgens de veehouders worden hierdoor 10.000 schapen gedood. Het Franse ministerie van landbouw werkt momenteel aan een nieuw vijfjarenplan rondom de wolvenpopulatie. - Foto: ANP

  ‘Wie de wolf beschermt, doodt een schaap’, lieten Franse schaapsherders weten. Ze vulden de straten van Lyon met hun kuddes, die normaal in de Alpen grazen. Wolven worden door de Franse overheid beschermd, volgens de veehouders worden hierdoor 10.000 schapen gedood. Het Franse ministerie van landbouw werkt momenteel aan een nieuw vijfjarenplan rondom de wolvenpopulatie. - Foto: ANP

 • De Noord-Brabantse gemeente Drimmelen vindt het belangrijk automobilisten te waarschuwen voor modder op de weg. In verband met de oogsttijd rijden trekkers met wagens vol aardappelen, suikerbieten of mais vaker dan anders van het land de weg op, waardoor modder op de weg kan komen. Aan de andere zijde van het bord worden de automobilisten bedankt voor hun begrip. - Foto: Novum

  De Noord-Brabantse gemeente Drimmelen vindt het belangrijk automobilisten te waarschuwen voor modder op de weg. In verband met de oogsttijd rijden trekkers met wagens vol aardappelen, suikerbieten of mais vaker dan anders van het land de weg op, waardoor modder op de weg kan komen. Aan de andere zijde van het bord worden de automobilisten bedankt voor hun begrip. - Foto: Novum

 • Beierse veehouders in Königssee in het zuidwesten van de deelstaat, drijven hun kuddes naar het dal. De hele zomer graasde het vee in de bergen, nu mogen ze de winter doorbrengen in de stal. - Foto: EPA

  Beierse veehouders in Königssee in het zuidwesten van de deelstaat, drijven hun kuddes naar het dal. De hele zomer graasde het vee in de bergen, nu mogen ze de winter doorbrengen in de stal. - Foto: EPA

 • Wit-Russische boeren zijn bij het dorp Selishche, bijna 300 km ten zuiden van Minsk, bezig om hun cranberries te oogsten. Het net waarin de bessen worden verzameld, had opmerkelijk genoeg de vorm van een hart. – Foto: AFP

  Wit-Russische boeren zijn bij het dorp Selishche, bijna 300 km ten zuiden van Minsk, bezig om hun cranberries te oogsten. Het net waarin de bessen worden verzameld, had opmerkelijk genoeg de vorm van een hart. – Foto: AFP

 • Jeroen Mossel, medewerker op de melkveehouderij van familie Van Adrichem in het Groningse Noordbroek, is bezig de begroeiing van de slootwal te klepelen. De sloot is behoorlijk dicht begroeid, het lukte hem niet in een keer, dus gaat hij er een tweede keer overheen. – Foto: Koos van der Spek

  Jeroen Mossel, medewerker op de melkveehouderij van familie Van Adrichem in het Groningse Noordbroek, is bezig de begroeiing van de slootwal te klepelen. De sloot is behoorlijk dicht begroeid, het lukte hem niet in een keer, dus gaat hij er een tweede keer overheen. – Foto: Koos van der Spek

 • Een boer is in de noordelijke province Nam Dinh, in Vietnam, bezig met het oogsten van rijst in het ondergelopen rijstveld. Door de overvloedige regenval zijn er in het land tientallen doden gevallen. - Foto: AFP

  Een boer is in de noordelijke province Nam Dinh, in Vietnam, bezig met het oogsten van rijst in het ondergelopen rijstveld. Door de overvloedige regenval zijn er in het land tientallen doden gevallen. - Foto: AFP

 • Een boer laat zijn beschadigde katoen zien, terwijl hij zijn gewassen aan het bespuiten is. Zijn bedrijf staat in de buurt van de stad Yavatmal, in de provincie Maharashtra, centraal gelegen in India. Minstens 19 boeren zijn om het leven gekomen en 438 anderen werden opgenomen in het ziekenhuis door vergiftiging bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De boeren aldaar hebben niet de beschikking over maskers en handschoenen om zichzelf te beschermen. – Foto: EPA

  Een boer laat zijn beschadigde katoen zien, terwijl hij zijn gewassen aan het bespuiten is. Zijn bedrijf staat in de buurt van de stad Yavatmal, in de provincie Maharashtra, centraal gelegen in India. Minstens 19 boeren zijn om het leven gekomen en 438 anderen werden opgenomen in het ziekenhuis door vergiftiging bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De boeren aldaar hebben niet de beschikking over maskers en handschoenen om zichzelf te beschermen. – Foto: EPA

 • Akkerbouwer Van Os en zijn twee zonen in Uithuizen sorteren hun Spunta pootaardappelen. Het sorteren gebeurt in zakken en kisten. – Foto: Koos van der Spek

  Akkerbouwer Van Os en zijn twee zonen in Uithuizen sorteren hun Spunta pootaardappelen. Het sorteren gebeurt in zakken en kisten. – Foto: Koos van der Spek

 • Een Palestijnse boer oogst dadels uit een palmboom in Deir al-Balah, centraal gelegen in de Gazastrook. Het oogsten is een gevaarlijke klus, zo bovenin de boom. – Foto: Reuters

  Een Palestijnse boer oogst dadels uit een palmboom in Deir al-Balah, centraal gelegen in de Gazastrook. Het oogsten is een gevaarlijke klus, zo bovenin de boom. – Foto: Reuters

 • Indiase boeren protesteren tegen de onteigening van hun landbouwgrond door de overheid. De 22 betrokken boeren groeven zichzelf letterlijk in om hun onvrede te betuigen. De landbouwgrond moet plaats maken voor huisvestingsprojecten in het dorp Nindar, in de deelstaat Rajasthan in het noordwesten van India. De lokale overheid liet verstek gaan bij het protest. - Foto: EPA

  Indiase boeren protesteren tegen de onteigening van hun landbouwgrond door de overheid. De 22 betrokken boeren groeven zichzelf letterlijk in om hun onvrede te betuigen. De landbouwgrond moet plaats maken voor huisvestingsprojecten in het dorp Nindar, in de deelstaat Rajasthan in het noordwesten van India. De lokale overheid liet verstek gaan bij het protest. - Foto: EPA

 • Een Indonesische boer brengt zijn kudde in veiligheid in het dorp Datah, in de provincie Karangasem op Bali. Ieder moment wordt een uitbarsting van de vulkaan Agung verwacht. – Foto: EPA

  Een Indonesische boer brengt zijn kudde in veiligheid in het dorp Datah, in de provincie Karangasem op Bali. Ieder moment wordt een uitbarsting van de vulkaan Agung verwacht. – Foto: EPA

Of registreer je om te kunnen reageren.