Home

Foto & video 1 reactie

Frau Antje blijft populair op Grüne Woche

In de Duitse hoofdstad is vrijdag de Grüne Woche officieel van start gegaan. Met een rondgang over de beurs van de Duitse landbouwminister Schmidt en Eurocommissaris Phil Hogan, werden de verschillende stands officieel geopend.

Frau Antje blijft mateloos populair in Duitsland. Ze blijft de publiekstrekker van het Nederlandse paviljoen, dat dit jaar veel meer is gericht op innovatie, dan op de traditionele agrarische productie die naar Duitsland wordt geëxporteerd.

Foto

 • Vrijdagochtend werd de grootste internationale landbouwbeurs, de Grüne Woche, officieel geopend. De opening van de Nederlandse stand gebeurde door (vlnr) Joachim Rukwied van de Deutsche Bauernverband, landbouwminister Christian Schmidt, Eurocommissaris Phil Hogan, staatssecretaris Martijn van Dam, en burgemeester van Berlijn Michael Müller. - Foto: Benjamin Pritzkuleit

  Vrijdagochtend werd de grootste internationale landbouwbeurs, de Grüne Woche, officieel geopend. De opening van de Nederlandse stand gebeurde door (vlnr) Joachim Rukwied van de Deutsche Bauernverband, landbouwminister Christian Schmidt, Eurocommissaris Phil Hogan, staatssecretaris Martijn van Dam, en burgemeester van Berlijn Michael Müller. - Foto: Benjamin Pritzkuleit

 • Staatssecretaris Martijn van Dam met Frau Antje en het Haringmeisje, die in Berlijn de Nederlandse kaas en de haring promoten. - Foto: Volkmar Otto

  Staatssecretaris Martijn van Dam met Frau Antje en het Haringmeisje, die in Berlijn de Nederlandse kaas en de haring promoten. - Foto: Volkmar Otto

 • Naast de traditionele tomaten, waren ook de Nederlandse uien zichtbaar in de Nederlandse stand. Het Nederlandse paviljoen had dit jaar een heel andere opzet dan voorgaande jaren. Er was veel aandacht voor innovaties en veel minder ruimte voor de traditionele Nederlandse producten als kaas en bloemen.

  Naast de traditionele tomaten, waren ook de Nederlandse uien zichtbaar in de Nederlandse stand. Het Nederlandse paviljoen had dit jaar een heel andere opzet dan voorgaande jaren. Er was veel aandacht voor innovaties en veel minder ruimte voor de traditionele Nederlandse producten als kaas en bloemen.

 • Van Dam bekijkt een zakje quinoa. Een van de innovatieve producten die in de Nederlandse stand werden gepresenteerd.

  Van Dam bekijkt een zakje quinoa. Een van de innovatieve producten die in de Nederlandse stand werden gepresenteerd.

 • Anders dan zich vergapen aan kleurrijke bloemen, konden bezoekers nu 3D-filmpjes bekijken van de Nederlandse agrosector.

  Anders dan zich vergapen aan kleurrijke bloemen, konden bezoekers nu 3D-filmpjes bekijken van de Nederlandse agrosector.

 • Bij de traditionele rondgang langs stands van andere landen, trokken dweilband Kleintje Pils en Frau Antje veel bekijks. Terwijl Kleintje Pils regelmatig een deuntje speelde met muzikanten uit andere landen, werden door Van Dam en delegatie presentjes uitgewisseld en traditionele drankjes genuttigd.

  Bij de traditionele rondgang langs stands van andere landen, trokken dweilband Kleintje Pils en Frau Antje veel bekijks. Terwijl Kleintje Pils regelmatig een deuntje speelde met muzikanten uit andere landen, werden door Van Dam en delegatie presentjes uitgewisseld en traditionele drankjes genuttigd.

 • Terwijl Nederland zich wil profileren als innovatieve en duurzame landbouwnatie, zijn de meeste landen nog op traditionele wijze vertegenwoordigd. Grote stands met worst en regionale specialiteiten blijven favoriet bij het Duitse publiek.

  Terwijl Nederland zich wil profileren als innovatieve en duurzame landbouwnatie, zijn de meeste landen nog op traditionele wijze vertegenwoordigd. Grote stands met worst en regionale specialiteiten blijven favoriet bij het Duitse publiek.

 • Duurzaam en gezond voedsel lijkt voor Amerika nog niet echt aan de orde. Het land was vertegenwoordigd met een kleurrijke stand met frisdranken en snoep.

  Duurzaam en gezond voedsel lijkt voor Amerika nog niet echt aan de orde. Het land was vertegenwoordigd met een kleurrijke stand met frisdranken en snoep.

 • In de Thaise stand liet een kunstenaar zien hoe hij een waar kunstwerk maakt van groente en fruit. Opvallend in de stand zijn de vele foto's van de overleden koning, naar wie een landbouwfonds is vernoemd.

  In de Thaise stand liet een kunstenaar zien hoe hij een waar kunstwerk maakt van groente en fruit. Opvallend in de stand zijn de vele foto's van de overleden koning, naar wie een landbouwfonds is vernoemd.

 • Met name voor de schoolkinderen wordt uitleg gegeven over de moderne landbouw, waarbij uitgebreid aandacht is voor de vele discussiepunten als megastallen, gemodificeerde gewassen en dierenwelzijn. Deze Zuid-Duitse boeren willen ook wel even kijken bij de gloednieuwe trekker.

  Met name voor de schoolkinderen wordt uitleg gegeven over de moderne landbouw, waarbij uitgebreid aandacht is voor de vele discussiepunten als megastallen, gemodificeerde gewassen en dierenwelzijn. Deze Zuid-Duitse boeren willen ook wel even kijken bij de gloednieuwe trekker.

 • De dieren blijven in trek bij jong en oud.

  De dieren blijven in trek bij jong en oud.

 • Maar uiteindelijk zijn de vele verschillende soorten kaas, worst, wijn, likeuren en lokale lekkernijen het meest in trek bij de Duitse bezoekers aan de Grüne Woche.

  Maar uiteindelijk zijn de vele verschillende soorten kaas, worst, wijn, likeuren en lokale lekkernijen het meest in trek bij de Duitse bezoekers aan de Grüne Woche.

Eén reactie

 • Dirk,

  Kijk onze Martijn is breed lachen ,op de grune woche , ik mag hem (en ons allen )toch wel aan herinneren ,dat hij 2 jaar geleden ,na een felle desastreuse hagelbui , harteloos zei dat hij niets met landbouw had !! .....als er wat te winnen valt ter meerdere eer en glorie voor zichzelf veranderd dat blijkbaar ,.....

Of registreer je om te kunnen reageren.