Home

Foto & video 2 reacties

Topoogst in Rusland, bieten ondergeploegd in Limburg

Bekijk de agrarische nieuwsfoto's uit binnen- en buitenland van de afgelopen week.

Foto

 • Talniki (Rusland) - Tarweoogst in Siberië. Rusland oogst dit jaar veel tarwe. Het land wordt naar verwachting de grootste exporteur ter wereld, geholpen door de goedkope roebel. Tot voor kort was de EU topexporteur. Dit jaar is de oogst in de EU slecht, maar elders juist heel goed.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Talniki (Rusland) - Tarweoogst in Siberië. Rusland oogst dit jaar veel tarwe. Het land wordt naar verwachting de grootste exporteur ter wereld, geholpen door de goedkope roebel. Tot voor kort was de EU topexporteur. Dit jaar is de oogst in de EU slecht, maar elders juist heel goed.

  Foto: Reuters

 • Wellerlooi (Limburg) - Akkerbouwer Ben Heijligers in Wellerlooi freest zijn bieten kapot. Het gaat om een perceel van anderhalve hectare. "Verzopen door de vele regen, eerder dit jaar. Er zitten veel rotte bieten tussen. Als ik ze rooi, loop ik grote kans dat de partij wordt afgekeurd. Dan heb ik nog meer kosten." Nu al is hij €1.000 teeltkosten kwijt.</p>
<p><em>Foto: Twan Wiermans</em>

  Wellerlooi (Limburg) - Akkerbouwer Ben Heijligers in Wellerlooi freest zijn bieten kapot. Het gaat om een perceel van anderhalve hectare. "Verzopen door de vele regen, eerder dit jaar. Er zitten veel rotte bieten tussen. Als ik ze rooi, loop ik grote kans dat de partij wordt afgekeurd. Dan heb ik nog meer kosten." Nu al is hij €1.000 teeltkosten kwijt.

  Foto: Twan Wiermans

 • Wageningen - Voedsel telen op grond zoals die voorkomt op Mars en op de maan, kan dat? Die vraag is onderzocht op Wageningen UR. Ecoloog Wieger Wamelink bootste de grondsoort na en verbouwde er aardappelen en groente op. Resultaat: het kan. De opbrengst valt nog wat tegen, maar de basis voor ruimtelandbouw is gelegd.</p>
<p><em>Foto: APA</em>

  Wageningen - Voedsel telen op grond zoals die voorkomt op Mars en op de maan, kan dat? Die vraag is onderzocht op Wageningen UR. Ecoloog Wieger Wamelink bootste de grondsoort na en verbouwde er aardappelen en groente op. Resultaat: het kan. De opbrengst valt nog wat tegen, maar de basis voor ruimtelandbouw is gelegd.

  Foto: APA

 • Nieuwolda (Groningen) - Wijnbouw in het hoge Noorden: Wirtjo Molema in Nieuwolda is bezig in zijn 2 hectare wijnranken met het loof snijden. De wijnranken staan er goed bij. Als het nu maar droog blijft, komt het wel goed volgens Wirtjo. De vooruitzichten zijn goed, met deze mooie nazomer.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Nieuwolda (Groningen) - Wijnbouw in het hoge Noorden: Wirtjo Molema in Nieuwolda is bezig in zijn 2 hectare wijnranken met het loof snijden. De wijnranken staan er goed bij. Als het nu maar droog blijft, komt het wel goed volgens Wirtjo. De vooruitzichten zijn goed, met deze mooie nazomer.

  Foto: Koos van der Spek

 • Heelweg (Gelderland) - <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/8/Media-duiken-op-stoppende-melkveehouder-2865499W/">José en Herman Bongen-Hartemink</a> in het Achterhoekse Heelweg stonden volop in het nieuws afgelopen week. Ze willen stoppen met hun melkveebedrijf, omdat de melkprijs te laag is voor hen. Via <em>Facebook</em> vertelde José over de achtergrond van hun besluit. Dat ging als een lopend vuurtje door de social media, waarop landelijke media er aandacht aan besteedden.</p>
<p><em>Foto: Bongen</em>

  Heelweg (Gelderland) - José en Herman Bongen-Hartemink in het Achterhoekse Heelweg stonden volop in het nieuws afgelopen week. Ze willen stoppen met hun melkveebedrijf, omdat de melkprijs te laag is voor hen. Via Facebook vertelde José over de achtergrond van hun besluit. Dat ging als een lopend vuurtje door de social media, waarop landelijke media er aandacht aan besteedden.

  Foto: Bongen

 • Den Haag - <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/8/Calon-ervaren-bestuurder-maar-niet-onomstreden-2865547W/">Marc Calon</a> is per 1 januari 2017 benoemd als voorzitter van LTO Nederland, de belangenbehartiger van de werkgevers in de land- en tuinbouw. Als opvolger van Albert Jan Maat, die op 4 oktober 2016 afscheid neemt. Calon is voorzitter van Aedes, was gedeputeerde in Groningen en heeft een akkerbouwbedrijf.</p>
<p>Foto: ANP

  Den Haag - Marc Calon is per 1 januari 2017 benoemd als voorzitter van LTO Nederland, de belangenbehartiger van de werkgevers in de land- en tuinbouw. Als opvolger van Albert Jan Maat, die op 4 oktober 2016 afscheid neemt. Calon is voorzitter van Aedes, was gedeputeerde in Groningen en heeft een akkerbouwbedrijf.

  Foto: ANP

 • Olst (Overijssel) - Melkveehouder Erik ten Have in Olst is aan het kilveren. Dat levert vanuit de lucht een bijzonder plaatje op. Hij draait rondjes om de laatste grond in het midden van het perceel goed te verdelen voordat hij ook dit strak trekt en rond legt. Het egaliseren van deze 3,5 hectare was een klus van drie dagen, die Ten Have overigens niet voor zichzelf deed, maar voor een loonbedrijf.</p>
<p><em>Foto: Michel Velderman</em>

  Olst (Overijssel) - Melkveehouder Erik ten Have in Olst is aan het kilveren. Dat levert vanuit de lucht een bijzonder plaatje op. Hij draait rondjes om de laatste grond in het midden van het perceel goed te verdelen voordat hij ook dit strak trekt en rond legt. Het egaliseren van deze 3,5 hectare was een klus van drie dagen, die Ten Have overigens niet voor zichzelf deed, maar voor een loonbedrijf.

  Foto: Michel Velderman

 • Italië – Een door de zware aardbeving in Midden-Italië beschadigde rundveestal. Deze stal ligt op 25 kilometer van het epicentrum van de beving. De schade aan gebouwen is mede zo groot doordat er vaak niet volgens de voorschriften is gebouwd. De openbare aanklager van Italië heeft gewaarschuwd dat eigenaren van gebouwen die niet aan de eisen voldoen, mede verantwoordelijk zijn voor enorme impact van de beving.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Italië – Een door de zware aardbeving in Midden-Italië beschadigde rundveestal. Deze stal ligt op 25 kilometer van het epicentrum van de beving. De schade aan gebouwen is mede zo groot doordat er vaak niet volgens de voorschriften is gebouwd. De openbare aanklager van Italië heeft gewaarschuwd dat eigenaren van gebouwen die niet aan de eisen voldoen, mede verantwoordelijk zijn voor enorme impact van de beving.

  Foto: ANP/AFP

Laatste reacties

 • koestal

  Poetin is nu een superboer

 • Zuperboer

  @koestal; Dan stellen we 'm op a.s. vrijdagavond! Zo'n kracht die kan manipuleren, schaven en zuigen die kunnen we wel gebruiken in 0314! Nu Erdogan nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.