Home

Foto & video 8236 x bekeken 1 reactielaatste update:26 sep 2016

Opvolger: ‘We melken vijf uur per dag, ik vind dat leuk’

Niek Alting (25) runt in maatschap met zijn ouders een biologisch bedrijf met 700 melkgeiten en 46 hectare grasklaver.

Niek is dol op het werken met de geiten. Trekkerwerk vindt hij daarentegen maar saai. Gelukkig hoeft hij dat maar maximaal twee dagen achter elkaar te doen.

Na de bedrijfsovername verander ik ...

"We zijn nu bezig met uitbreiden. Daarvoor bouwen we een grote potstal voor 1.000 geiten, uiteindelijk willen we naar 1.200. Nu melken we verschillende groepen en daar gaat veel tijd inzitten. Straks als alles in één groep loopt, zal het zeker makkelijker en sneller gaan."

Over vijf jaar ...

"Hoop ik dat we 1.200 geiten melken. Ik neem aan dat de markt goed blijft. Er is zóveel vraag naar geitenmelk en biologisch is sowieso in opkomst. Volgend jaar verhuizen mijn ouders naar de boerderij hier tegenover en woon ik hier op de boerderij."

Dit artikel is te lezen in Boerderij 52 van 20 september 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Eén reactie

  • koestal

    goed bezig !

Of registreer je om te kunnen reageren.