Home

Foto & video 1 reactie

Offerfeest in voorbereiding, oogstwerk op stoom en opblaasvarken op reis

Selectie van de opvallendste agrarische nieuwsfoto's van afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • NVV-voorzitter Ingrid Jansen onthult een mega opblaasvarken op het varkensbedrijf van Pieter Vlemminx in Oirschot. Vlemminx is lid van studieclub Oirschot-Beers. De leden reserveren jaarlijks €1.000 voor promotiedoeleinden. In de loop der jaren schaften ze al zoveel spullen aan dat ze bij elke activiteit een flinke bus met aanhanger nodig is om alles te vervoeren, vertelt Vlemminx. Met de onthulling van het reuze opblaasvarken willen de leden de aandacht vragen voor <a title="Zelf aandacht genereren voor open dagen" href="http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Achtergrond/2016/9/Zelf-aandacht-genereren-voor-open-dagen-2869837W/">de varkensbedrijven die op eigen kracht</a> hun deuren dit weekend toch open stellen voor publiek. Het is de bedoeling dat het varken langs alle deelnemers van de studieclub ‘reist’. Burgers kunnen een foto van zichzelf met het varken sturen naar <a title="Varkesnstudieclub.nl" href="mailto:foto@varkensstudieclub.nl">foto@varkensstudieclub.nl</a> . De mooiste foto wordt beloond met een prijs.</p>
<p><em>Foto: Bert Jansen</em>

  NVV-voorzitter Ingrid Jansen onthult een mega opblaasvarken op het varkensbedrijf van Pieter Vlemminx in Oirschot. Vlemminx is lid van studieclub Oirschot-Beers. De leden reserveren jaarlijks €1.000 voor promotiedoeleinden. In de loop der jaren schaften ze al zoveel spullen aan dat ze bij elke activiteit een flinke bus met aanhanger nodig is om alles te vervoeren, vertelt Vlemminx. Met de onthulling van het reuze opblaasvarken willen de leden de aandacht vragen voor de varkensbedrijven die op eigen kracht hun deuren dit weekend toch open stellen voor publiek. Het is de bedoeling dat het varken langs alle deelnemers van de studieclub ‘reist’. Burgers kunnen een foto van zichzelf met het varken sturen naar foto@varkensstudieclub.nl . De mooiste foto wordt beloond met een prijs.

  Foto: Bert Jansen

 • Demonstraties tegen de 'jungle' bij Calais, het grote vluchtelingenkamp. Niet alleen vrachtwagenchauffeurs, ook boeren deden mee aan het protest.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Demonstraties tegen de 'jungle' bij Calais, het grote vluchtelingenkamp. Niet alleen vrachtwagenchauffeurs, ook boeren deden mee aan het protest.

  Foto: ANP/AFP

 • Een man verkoopt schapen op de stadsveemarkt in Abidjan, Ivoorkust. Het offerfeest (Eid al-Adha) komt eraan, ter viering van het einde van de hadj, de bedevaart naar Mekka. Wereldwijd worden dieren geslacht. De geofferde dieren worden in drieën verdeeld; een deel voor het gezin, een deel voor vrienden en familie en een deel voor de armen.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Een man verkoopt schapen op de stadsveemarkt in Abidjan, Ivoorkust. Het offerfeest (Eid al-Adha) komt eraan, ter viering van het einde van de hadj, de bedevaart naar Mekka. Wereldwijd worden dieren geslacht. De geofferde dieren worden in drieën verdeeld; een deel voor het gezin, een deel voor vrienden en familie en een deel voor de armen.

  Foto: ANP/EPA

 • Bij een brand in een kalverstal in Someren zijn dinsdag 70 kalveren omgekomen. Volgens <a title="Stalbrand Someren Omroep Brabant" href="http://www.omroepbrabant.nl/?news/254361722/Zeventig+kalveren+omgekomen+bij+stalbrand+in+Someren,+waarschijnlijk+asbest+vrijgekomen.aspx">Omroep Brabant</a> is de stal van een veehandelaar.</p>
<p><em>Foto: Bert Jansen</em>

  Bij een brand in een kalverstal in Someren zijn dinsdag 70 kalveren omgekomen. Volgens Omroep Brabant is de stal van een veehandelaar.

  Foto: Bert Jansen

 • De Franse eenden- en ganzenhouderij heeft een dreun gehad van de vogelgriep, en staat onder druk van dierenwelzijnsorganisaties. Eendenhouder Jean Francois Lalanne in Caupenne (Fr.) is net weer gestart na een vijf maanden lange pauze. Hier is hij bezig met het geforceerd voeren van zijn dieren.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  De Franse eenden- en ganzenhouderij heeft een dreun gehad van de vogelgriep, en staat onder druk van dierenwelzijnsorganisaties. Eendenhouder Jean Francois Lalanne in Caupenne (Fr.) is net weer gestart na een vijf maanden lange pauze. Hier is hij bezig met het geforceerd voeren van zijn dieren.

  Foto: ANP/AFP

 • Een uitgedroogde boomgaard met pistachebomen in Zuid-Iran. Deze streek is totaal verdroogd door gebrek aan regenval en doordat ondergrondse waterreserves opgebruikt zijn. Dorpen zijn verlaten. De laatste boerenfamilie vertrok tien jaar geleden.<br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Een uitgedroogde boomgaard met pistachebomen in Zuid-Iran. Deze streek is totaal verdroogd door gebrek aan regenval en doordat ondergrondse waterreserves opgebruikt zijn. Dorpen zijn verlaten. De laatste boerenfamilie vertrok tien jaar geleden.
  Foto: ANP/AFP

 • Indiase boeren bezig met de oogst van jute, na katoen het belangrijkste vezelgewas wereldwijd. De vezel wordt geoogst uit de bast van de juteplant. De teelt gebeurt vooral in de natte gebieden van Zuid-Azië.<br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Indiase boeren bezig met de oogst van jute, na katoen het belangrijkste vezelgewas wereldwijd. De vezel wordt geoogst uit de bast van de juteplant. De teelt gebeurt vooral in de natte gebieden van Zuid-Azië.
  Foto: ANP/AFP

 • Franse boeren bij een demonstratie van een wied-robot in het Oostfranse dorp Saint-Hilaire-en-Woëvre. De robot is aangesloten op een database. De teler kan via een speciale bril meteen zien of er iets met de planten aan de hand is en welke behandeling nodig is.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Franse boeren bij een demonstratie van een wied-robot in het Oostfranse dorp Saint-Hilaire-en-Woëvre. De robot is aangesloten op een database. De teler kan via een speciale bril meteen zien of er iets met de planten aan de hand is en welke behandeling nodig is.

  Foto: ANP/AFP

 • Traditioneel handwerk na de rijstoogst in Zuid-Korea. De rijst wordt in de zon gedroogd om bewaarproblemen te voorkomen.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Traditioneel handwerk na de rijstoogst in Zuid-Korea. De rijst wordt in de zon gedroogd om bewaarproblemen te voorkomen.

  Foto: ANP/EPA

 • Drogereij Oldampt in Oostwold is volop bezig met de oogst van luzerne. Dat kan goed met het mooie septemberweer. De groei zit er nog steeds in.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Drogereij Oldampt in Oostwold is volop bezig met de oogst van luzerne. Dat kan goed met het mooie septemberweer. De groei zit er nog steeds in.

  Foto: Koos van der Spek

 • De drie grote Nederlandse paardenmarkten, Elst (Gld.), Hedel (Gld.) en Zuid-Laren (Dr.) verkeren in grote problemen. Lage handelsprijzen, afnemende aanvoer van paarden, strengere Europese regelgeving en acties van de Dierenbescherming zorgen voor donkere wolken boven de eeuwenoude traditie van de najaarspaardenmarkt. Desondanks trekt de oudste paardenmarkt van ons land, die in Elst, ieder jaar zo'n 40.000 bezoekers. Elst opende maandag het paardenmarktseizoen. Ditmaal met opnieuw fors minder aanvoer van dieren: 885 paarden en pony's ten opzichte van ruim 1.200 vorig jaar.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  De drie grote Nederlandse paardenmarkten, Elst (Gld.), Hedel (Gld.) en Zuid-Laren (Dr.) verkeren in grote problemen. Lage handelsprijzen, afnemende aanvoer van paarden, strengere Europese regelgeving en acties van de Dierenbescherming zorgen voor donkere wolken boven de eeuwenoude traditie van de najaarspaardenmarkt. Desondanks trekt de oudste paardenmarkt van ons land, die in Elst, ieder jaar zo'n 40.000 bezoekers. Elst opende maandag het paardenmarktseizoen. Ditmaal met opnieuw fors minder aanvoer van dieren: 885 paarden en pony's ten opzichte van ruim 1.200 vorig jaar.

  Foto: Vidiphoto

 • Maatschap Dinkla in Bellingwolde is bezig <a title="Groningse uien vlak voor de regen ingeschuurd" href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Foto-Video/2016/9/Groningse-uien-vlak-voor-de-regen-ingeschuurd-2869199W/">een perceel uien</a> van vijf hectare te laden en in te schuren. Binnen een week worden de uien opgeladen om verder bewerkt te worden en dat moet ook want de bewaarplaats is voor het bewaren van de zetmeelaardappelen en die moeten binnenkort ook gerooid worden.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Maatschap Dinkla in Bellingwolde is bezig een perceel uien van vijf hectare te laden en in te schuren. Binnen een week worden de uien opgeladen om verder bewerkt te worden en dat moet ook want de bewaarplaats is voor het bewaren van de zetmeelaardappelen en die moeten binnenkort ook gerooid worden.

  Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

 • agpros

  Drogereij Oldampt? Of: Drogerij Oldambt? Foto 10.

Of registreer je om te kunnen reageren.