Home

Foto & video 5313 x bekeken 3 reacties

Beregenen voor de oogst en president te paard

Selectie van agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Spijk (Gr.) - Prachtige kleuren water van een regeninstallatie. De korst op de grond is zo hard dat eerst beregend moet worden voor de consumptie-aardappelen gerooid kunnen worden, hier bij Van Wol in Spijk (Gr.). Anders raken de aardappels beschadigd. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Spijk (Gr.) - Prachtige kleuren water van een regeninstallatie. De korst op de grond is zo hard dat eerst beregend moet worden voor de consumptie-aardappelen gerooid kunnen worden, hier bij Van Wol in Spijk (Gr.). Anders raken de aardappels beschadigd.
  Foto: Koos van der Spek

 • Bordeaux - De druivenoogst is in volle gang in Frankrijk. Hier wordt nog met de hand geplukt, in Chateau de Chantegrive in de buurt van Bordeauw. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Bordeaux - De druivenoogst is in volle gang in Frankrijk. Hier wordt nog met de hand geplukt, in Chateau de Chantegrive in de buurt van Bordeauw.
  Foto: ANP

 • Brussel - De handelsverdragen TTIP (VS) en Ceta (Canada) blijven de gemoederen bezig houden. Vorige week waren er op diverse plekken in Europa weer massale demonstraties, zoals hier op 20 september in Brussel. Op 17 september waren er in verschillende Duitse steden betogingen. Twee Europese ministers opperden vrijdag om helemaal opnieuw te beginnen met de onderhandelingen. <br />Foto: ANP

  Brussel - De handelsverdragen TTIP (VS) en Ceta (Canada) blijven de gemoederen bezig houden. Vorige week waren er op diverse plekken in Europa weer massale demonstraties, zoals hier op 20 september in Brussel. Op 17 september waren er in verschillende Duitse steden betogingen. Twee Europese ministers opperden vrijdag om helemaal opnieuw te beginnen met de onderhandelingen.
  Foto: ANP

 • Calais - De graanoogst zit er grotendeels op. Deze akkerbouwer in de buurt van het Franse Calais perst ronde balen van zijn stro. De oogst valt tegen in Europa en wordt naar schatting een kwart minder dan vorig jaar. Bovendien valt de kwaliteit tegen. Opvallend genoeg is de graanexport tot nu toe nog erg groot. Een kwestie van prijs, volgens experts. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Calais - De graanoogst zit er grotendeels op. Deze akkerbouwer in de buurt van het Franse Calais perst ronde balen van zijn stro. De oogst valt tegen in Europa en wordt naar schatting een kwart minder dan vorig jaar. Bovendien valt de kwaliteit tegen. Opvallend genoeg is de graanexport tot nu toe nog erg groot. Een kwestie van prijs, volgens experts.
  Foto: Reuters

 • Venezuela - Venezuela is in een diepe crisis ondergedompeld. Het land is sterk afhankelijk van olie-inkomsten, maar de prijs is laag. Hier is president Nicolas Maduro (tweede van rechts) te paard het land in gegaan in verband met een overheidsplan om zelf meer graan te verbouwen. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Venezuela - Venezuela is in een diepe crisis ondergedompeld. Het land is sterk afhankelijk van olie-inkomsten, maar de prijs is laag. Hier is president Nicolas Maduro (tweede van rechts) te paard het land in gegaan in verband met een overheidsplan om zelf meer graan te verbouwen.
  Foto: Reuters

 • Uithuizen (Gr.) - Spruiten plukken. De oogst is mooi op gang gekomen dankzij een goede vraag. Teler Johan Doff in Uithuizen teelt 100 hectare. Dat de vorst er eerst overheen zou moeten, noemt hij onzin. De warmte heeft wel wat invloed op de kwaliteit. Dat betekent meer sorteerwerk. De plukmachine neemt 7 rijen spruiten in 1 gang mee. De opbrengst is 15% minder dan vorig jaar door het natte voorjaar.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Uithuizen (Gr.) - Spruiten plukken. De oogst is mooi op gang gekomen dankzij een goede vraag. Teler Johan Doff in Uithuizen teelt 100 hectare. Dat de vorst er eerst overheen zou moeten, noemt hij onzin. De warmte heeft wel wat invloed op de kwaliteit. Dat betekent meer sorteerwerk. De plukmachine neemt 7 rijen spruiten in 1 gang mee. De opbrengst is 15% minder dan vorig jaar door het natte voorjaar.

  Foto: Koos van der Spek

 • Bellingwolde - De bietencampagne is deze week gestart. Hier laat Tienbinius Koets uit Bellingwolde 18 hectare suikerbieten rooien door loonbedrijf Bé Feunekes uit Blijham. Koets is tevreden over de opbrengst, hij rekent op meer dan 75 ton per ha.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Bellingwolde - De bietencampagne is deze week gestart. Hier laat Tienbinius Koets uit Bellingwolde 18 hectare suikerbieten rooien door loonbedrijf Bé Feunekes uit Blijham. Koets is tevreden over de opbrengst, hij rekent op meer dan 75 ton per ha.

  Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Beregenen om de grond rooibaar te maken. Wat is er mis met onze klei en zavelgronden? Zou de structuur door te laag org.st.% achteruit zijn gegaan?

 • Zuperboer

  Bordeaux

 • agpros

  @ zuperboer. Dit soort reacties hebben geen enkele zin want redacteurs slingeren alles op internet of in de gedrukte editie zonder te controleren op typefouten, regelrechte onzin of onkunde. Ook reageren op reacties van lezers doen ze niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.