Home

Foto & video 2488 x bekeken 2 reacties

Van Dam bezoekt proefbedrijf zilte teelten

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) bezocht maandag Zeewiercentrum NIOZ en het Zilt Proefbedrijf op Texel. Tijdens het regenachtige bezoek stonden de productiemogelijkheden van zeewier en zilte gewassen centraal.

Zeewier wordt gezien als voedsel en brandstof voor de toekomst nu landbouwgrond steeds schaarser wordt. Het Zeewiercentrum bestaat uit 20 tot 30 kweektanks van 2.000 liter elk. Deze tanks zijn speciaal ontworpen voor zeewieronderzoek. Op zilte grond wordt onderzoek gedaan naar de zouttolerante gewassen.

Laatste reacties

  • tonny60

    Van Dam kan zich maar beter druk maken om de financiele situatie in de landbouw i.p.v. al die bezoeken af te leggen

  • Piet van Noort

    De grote vraag is of van Dam dit zoute concept in de Randstad wil voortzetten? Schade door het opspuiten van zand bij Petten aan Zee heeft al geleid tot claims bij het Waterschap. Verzilting in het Westland betekend een omschakeling naar andere producten. De vee en melk handel komen voor grote problemen te staan. Sluizen in de Nieuwe Waterweg zijn de enige redding tegen de verzilting. De staatssecretaris zou de Deltacommissaris moeten corrigeren in zijn beleid omdat deze de realisering van sluizen wil uitstellen.

    De groter vraag is : Moet werken met natuur nu echt zo duur ?

Of registreer je om te kunnen reageren.