Home

Foto & video

Massale lunch in Friese stal en brand op Franse akkers

Selectie van de opvallendste agrarische nieuwsfoto's van afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Het was donderdag een drukte van belang bij <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/8/Waardering-voor-je-vak-werkt-zoveel-prettiger-2853304W/">de boerenlunch op boerderij De Bekedamster</a> in Nijemirdum (Friesland). Agrarische bedrijven uit de regio Gaasterland nodigden burgers uit in de stal voor een lunch met regionale producten. De boeren willen aan de burgers uitleggen hoe ze produceren en laten zien hoe mooi de agrarische bedrijven zijn. “Het was een enorm succes. het was gezellig en de bezoekers waren erg positief”, vertelt mede-organisator Willeke Veldman. De lunch was met 250 deelnemers helemaal volgeboekt. <br /><em>Foto: Anne van der Woude</em>

  Het was donderdag een drukte van belang bij de boerenlunch op boerderij De Bekedamster in Nijemirdum (Friesland). Agrarische bedrijven uit de regio Gaasterland nodigden burgers uit in de stal voor een lunch met regionale producten. De boeren willen aan de burgers uitleggen hoe ze produceren en laten zien hoe mooi de agrarische bedrijven zijn. “Het was een enorm succes. het was gezellig en de bezoekers waren erg positief”, vertelt mede-organisator Willeke Veldman. De lunch was met 250 deelnemers helemaal volgeboekt.
  Foto: Anne van der Woude

 • Veel toeristen vergapen zich aan deze grote graancirkel in Mammendorf bij München. Volgens het fotopersbureau dat het beeld aanleverde is het een maisveld, maar het lijkt eerder tarwe. <br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Veel toeristen vergapen zich aan deze grote graancirkel in Mammendorf bij München. Volgens het fotopersbureau dat het beeld aanleverde is het een maisveld, maar het lijkt eerder tarwe.
  Foto: ANP/AFP

 • Een Palestijnse dadelkweker oogst dadels in de buurt van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. Dadels zijn al duizenden jaren basisvoedsel in het Midden-Oosten. Palestijnse boeren beginnen meer dadelpalmen aan te planten na een dip in eerdere jaren. <br /><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Een Palestijnse dadelkweker oogst dadels in de buurt van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. Dadels zijn al duizenden jaren basisvoedsel in het Midden-Oosten. Palestijnse boeren beginnen meer dadelpalmen aan te planten na een dip in eerdere jaren.
  Foto: ANP/EPA

 • Een Franse akkerbouwer probeert brandend stro te blussen op een akker in Vitrolles, in de buurt van Marseille. De regio wordt geteisterd door zware bosbranden, die soms ook overslaan naar landbouwpercelen.<br /><em>Foto: ANP</em>

  Een Franse akkerbouwer probeert brandend stro te blussen op een akker in Vitrolles, in de buurt van Marseille. De regio wordt geteisterd door zware bosbranden, die soms ook overslaan naar landbouwpercelen.
  Foto: ANP

 • Het is een <a href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieuws/2016/8/Dacom-deze-week-grote-kans-op-phytophthora-2847061W/">phytophthora-jaar</a>. Aardappeltelers worstelen met de schimmelziekte. Hier wordt een perceel zetmeelaardappelen in de buurt van Onstwedde behandeld. De spuitboom heeft een breedte van 54 meter. In de gangbare teelt kan dat. In de biologische sector is ophef over <a href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieuws/2016/8/Illegale-inzet-koper-in-biologische-aardappel-2849922W/">gebruik van koper als bestrijdingsmiddel</a>, terwijl dat niet mag. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Het is een phytophthora-jaar. Aardappeltelers worstelen met de schimmelziekte. Hier wordt een perceel zetmeelaardappelen in de buurt van Onstwedde behandeld. De spuitboom heeft een breedte van 54 meter. In de gangbare teelt kan dat. In de biologische sector is ophef over gebruik van koper als bestrijdingsmiddel, terwijl dat niet mag.
  Foto: Koos van der Spek

 • Ernstige droogte is er nog steeds in Zuidelijk Afrika. Deze inwoners van Lesotho staan in de rij voor voedseldistributie. De heuvels zijn normaliter knalgroen, maar nu verdord. Het heeft er al een jaar niet geregend en oogsten zijn mislukt. <em>Foto: ANP/AFP</em>

  Ernstige droogte is er nog steeds in Zuidelijk Afrika. Deze inwoners van Lesotho staan in de rij voor voedseldistributie. De heuvels zijn normaliter knalgroen, maar nu verdord. Het heeft er al een jaar niet geregend en oogsten zijn mislukt. Foto: ANP/AFP

 • Een koeienshow op de Royal Queensland Show in Brisbane, Australië. De show wordt al voor het 140ste jaar gehouden. <br /><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Een koeienshow op de Royal Queensland Show in Brisbane, Australië. De show wordt al voor het 140ste jaar gehouden.
  Foto: ANP/EPA

 • Vrijdag woedde een hooibrand in een stal in Jirnsum. Het rokende hooi moest naar buiten worden gereden. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving hebben de brand bestreden. Het vee dat in de stal aanwezig was, is veilig naar buiten gebracht. Na ongeveer anderhalf uur is brand meester gemeld <br /><em>Foto: AS Media</em>

  Vrijdag woedde een hooibrand in een stal in Jirnsum. Het rokende hooi moest naar buiten worden gereden. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving hebben de brand bestreden. Het vee dat in de stal aanwezig was, is veilig naar buiten gebracht. Na ongeveer anderhalf uur is brand meester gemeld
  Foto: AS Media

Of registreer je om te kunnen reageren.