Home

Foto & video

In de ban van de hitte, het beleg van Lactalis en het eerste najaarswerk

Agrarische nieuwsfoto's van de afgelopen week in beeld.

Foto

 • Drachten (Friesland) - Woensdagmiddag 24 augustus is de brandweer opgeroepen voor een koe in de problemen. Bij aankomst ging het niet om 1 koe maar om 10 dieren. De koeien zaten opgesloten in een snikhete trailer op de Ampèrelaan in Drachten. De brandweer van Ureterp heeft met behulp van grote spuit de beesten gekoeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is ter plaatse gekomen om de zaak te onderzoeken. De hittegolf had Nederland in zijn greep. Lees meer in het <a href="http://www.boerderij.nl/hitte?cmpid=ILC|Dossier|C3_contentmarketing|in-article|in-article|hitte">dossier hitte</a>.</p>
<p><em>Foto: AS Media</em>

  Drachten (Friesland) - Woensdagmiddag 24 augustus is de brandweer opgeroepen voor een koe in de problemen. Bij aankomst ging het niet om 1 koe maar om 10 dieren. De koeien zaten opgesloten in een snikhete trailer op de Ampèrelaan in Drachten. De brandweer van Ureterp heeft met behulp van grote spuit de beesten gekoeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is ter plaatse gekomen om de zaak te onderzoeken. De hittegolf had Nederland in zijn greep. Lees meer in het dossier hitte.

  Foto: AS Media

 • Laval (Frankrijk) - <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/8/Lactalis-verhoogt-melkprijs-met-15-cent-2863475W/">Demonstrerende boeren</a> bivakkeren bij de fabriek van Lactalis in het Franse Laval. Besprekingen leverden tot het eind van de week niets op. Vrijdag 26 augustus waren er al 1.000 demonstranten verzameld.</p>
<p>Foto: ANP

  Laval (Frankrijk) - Demonstrerende boeren bivakkeren bij de fabriek van Lactalis in het Franse Laval. Besprekingen leverden tot het eind van de week niets op. Vrijdag 26 augustus waren er al 1.000 demonstranten verzameld.

  Foto: ANP

 • Scheemda (Groningen) - Najaarswerk: slootmaaisel verspreiden over het land, voordat de loonwerker komt om het te ploegen.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Scheemda (Groningen) - Najaarswerk: slootmaaisel verspreiden over het land, voordat de loonwerker komt om het te ploegen.

  Foto: Koos van der Spek

 • Washington DC  - Protest tegen de aanleg van een oliepijplijn van Zuid-Dakota naar Illinois. De pijplijn loopt door tribaal gebied van indianenstammen. De plattelandsbevolking vreest vervuiling van de rivier de Missouri, bron van drinkwater en irrigatiewater. Hier demonstreren tegenstanders bij het hooggerechtshof in Washington. Prominent vooraan staat actrice Susan Sarandon.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Washington DC  - Protest tegen de aanleg van een oliepijplijn van Zuid-Dakota naar Illinois. De pijplijn loopt door tribaal gebied van indianenstammen. De plattelandsbevolking vreest vervuiling van de rivier de Missouri, bron van drinkwater en irrigatiewater. Hier demonstreren tegenstanders bij het hooggerechtshof in Washington. Prominent vooraan staat actrice Susan Sarandon.

  Foto: ANP/AFP

 • Schildwolde (Groningen) - Schuimaarde uitrijden over een wintertarwe stoppel. De strooier is zo afgesteld dat de meststof niet in de sloot terechtkomt.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Schildwolde (Groningen) - Schuimaarde uitrijden over een wintertarwe stoppel. De strooier is zo afgesteld dat de meststof niet in de sloot terechtkomt.

  Foto: Koos van der Spek

 • Huell (Duitsland) - Hop is een spectaculair gewas. Hier groeien nieuwe hopplanten in een kas in het hop-onderzoekscentrum in het Duitse Huell. Dit jaar was er krapte aan hop.</p>
<p><em>Foto: NAP/EPA</em>

  Huell (Duitsland) - Hop is een spectaculair gewas. Hier groeien nieuwe hopplanten in een kas in het hop-onderzoekscentrum in het Duitse Huell. Dit jaar was er krapte aan hop.

  Foto: NAP/EPA

 • Duitsland - Onweersbui boven een maisveld in de buurt van Petersdorf, Zuid-Duitsland.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em></p>
<p> 

  Duitsland - Onweersbui boven een maisveld in de buurt van Petersdorf, Zuid-Duitsland.

  Foto: ANP/EPA

   

 • Koerdistan - Een Koerdische man en zijn kinderen bezig met de oogst van zonnebloempitten.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Koerdistan - Een Koerdische man en zijn kinderen bezig met de oogst van zonnebloempitten.

  Foto: ANP/AFP

 • Saint-Berthevin (Frankrijk) - Melkveehouders halen zuivelproducten uit de schappen in een supermarkt in Saint-Berthevin, bij Laval in Noordwest-Frankrijk. Ze demonstreren al de hele week <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/8/Lactalis-verhoogt-melkprijs-met-15-cent-2863475W/">tegen de prijzen die Lactalis betaalt</a> voor de melk.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Saint-Berthevin (Frankrijk) - Melkveehouders halen zuivelproducten uit de schappen in een supermarkt in Saint-Berthevin, bij Laval in Noordwest-Frankrijk. Ze demonstreren al de hele week tegen de prijzen die Lactalis betaalt voor de melk.

  Foto: ANP/AFP

 • Delft - Interessant project van wateronderzoeksinstituut Deltares. <a href="http://aqua-monitor.appspot.com">Deze kaart</a> laat op basis van satellietbeelden zien waar wereldwijd land plaats heeft gemaakt voor water en andersom. Verrassend genoeg is de hoeveelheid land toegenomen ten opzichte van de hoeveelheid water.</p>
<p><em>Foto: Deltares</em>

  Delft - Interessant project van wateronderzoeksinstituut Deltares. Deze kaart laat op basis van satellietbeelden zien waar wereldwijd land plaats heeft gemaakt voor water en andersom. Verrassend genoeg is de hoeveelheid land toegenomen ten opzichte van de hoeveelheid water.

  Foto: Deltares

 • Scheemda (Groningen) - De aardappeloogst komt op gang. Dat levert altijd mooie taferelen op. Hier de oogst van zetmeelaardappelen in Scheemda. De opbrengst was redelijk, maar geen uitschieter. Het onderwater gewicht is nog niet bekend, evenmin als het tonnage.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Scheemda (Groningen) - De aardappeloogst komt op gang. Dat levert altijd mooie taferelen op. Hier de oogst van zetmeelaardappelen in Scheemda. De opbrengst was redelijk, maar geen uitschieter. Het onderwater gewicht is nog niet bekend, evenmin als het tonnage.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.