Home

Foto & video

Varkens in nood in China, trekker in de fik en natschade in beeld

De opvallendste nieuwsfoto's van de afgelopen week uit binnen- en buitenland. Meest opvallend: boeren worstelen wereldwijd met de gevolgen van extreem weer.

Foto

 • China - Dé nieuwsfoto van deze week, die eerst China rondging en daarna de hele wereld over. De varkenshouder ziet huilend toe hoe hij zijn varkens dreigt te moeten laten verdrinken. Er zijn zware overstromingen. Hij mag de dieren om veterinaire reden niet verplaatsen. De foto leidde ertoe dat tientallen vrijwilligers kwamen helpen, waarna de varkens toch in veiligheid gebracht mochten worden.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  China - Dé nieuwsfoto van deze week, die eerst China rondging en daarna de hele wereld over. De varkenshouder ziet huilend toe hoe hij zijn varkens dreigt te moeten laten verdrinken. Er zijn zware overstromingen. Hij mag de dieren om veterinaire reden niet verplaatsen. De foto leidde ertoe dat tientallen vrijwilligers kwamen helpen, waarna de varkens toch in veiligheid gebracht mochten worden.

  Foto: Reuters

 • Heythuysen (L.) - De hevigste regen lijkt voorbij, maar nu wordt pas zichtbaar hoe ernstig de <a title="wateroverlast" href="http://www.boerderij.nl/tag/wateroverlast">waterschade is in Nederland</a>, vooral in het Zuidoosten. Deze <a href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Foto-Video/2016/7/Zeker-30-aardappelen-verloren-door-wateroverlast-2832642W/">aardappelen zijn van onder verrot</a> en knolzetting is er amper gebeurd.</p>
<p><em>Foto: Henk Riswick</em>

  Heythuysen (L.) - De hevigste regen lijkt voorbij, maar nu wordt pas zichtbaar hoe ernstig de waterschade is in Nederland, vooral in het Zuidoosten. Deze aardappelen zijn van onder verrot en knolzetting is er amper gebeurd.

  Foto: Henk Riswick

  Foto: Henk Riswick
 • Argentinië - In Europa is het zeiknat, China kampt met zware overstromingen, maar in Zuid-Amerika is het kurkdroog. Hier zijn medewerkers van de Agropil-ranch op de grens van Argentinië en Paraguay bezig water op te pompen in een totaal uitgedroogd gebied.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Argentinië - In Europa is het zeiknat, China kampt met zware overstromingen, maar in Zuid-Amerika is het kurkdroog. Hier zijn medewerkers van de Agropil-ranch op de grens van Argentinië en Paraguay bezig water op te pompen in een totaal uitgedroogd gebied.

  Foto: Reuters

 • Bierum (Gr.) - Bij teler Bakker in Bierum zijn selecteurs bezig in een perceel Spunta klasse SE van tien hectare. Er zijn weinig zieke planten gevonden. Een mooi plaatje in deze tijd van het jaar en een schril contrast met de problemen in het Zuidoosten.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Bierum (Gr.) - Bij teler Bakker in Bierum zijn selecteurs bezig in een perceel Spunta klasse SE van tien hectare. Er zijn weinig zieke planten gevonden. Een mooi plaatje in deze tijd van het jaar en een schril contrast met de problemen in het Zuidoosten.

  Foto: Koos van der Spek

 • Amersfoort - FrieslandCampina heeft topsportster Dafne Schippers gestrikt als 'ambassadeur'. Ze mag zich onder de vlag van het zuivelmerk Campina inzetten voor gezonde voeding. Turner Epke Zonderland ging haar voor.</p>
<p><em>Foto: Royal Friesland Campina</em>

  Amersfoort - FrieslandCampina heeft topsportster Dafne Schippers gestrikt als 'ambassadeur'. Ze mag zich onder de vlag van het zuivelmerk Campina inzetten voor gezonde voeding. Turner Epke Zonderland ging haar voor.

  Foto: Royal Friesland Campina

 • Pamplona - Het jaarlijkse stierenspektakel was afgelopen week in de straten van de Spaanse stad Pamplona. Op elke dag van het San Fermin-festival worden om 8 uur 's ochtends zes stieren losgelaten in de nauwe straten van de stad. Hier wordt een van de uitdagers van een stier op de horens genomen.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Pamplona - Het jaarlijkse stierenspektakel was afgelopen week in de straten van de Spaanse stad Pamplona. Op elke dag van het San Fermin-festival worden om 8 uur 's ochtends zes stieren losgelaten in de nauwe straten van de stad. Hier wordt een van de uitdagers van een stier op de horens genomen.

  Foto: ANP/AFP

 • Leiderdorp (Z.-H.) - Woensdagavond 6 juli moest de brandweer van Leiderdorp uitrukken vanwege een trekkerbrand. De brand was snel onder controle maar de trekker is zwaar beschadigd. De oorzaak is onbekend.</p>
<p><em>Foto: AS Media</em>

  Leiderdorp (Z.-H.) - Woensdagavond 6 juli moest de brandweer van Leiderdorp uitrukken vanwege een trekkerbrand. De brand was snel onder controle maar de trekker is zwaar beschadigd. De oorzaak is onbekend.

  Foto: AS Media

 • Munnekezijl (Fr.) - Jan Willem Bakker in Munnekezijl heeft een biologische groentekwekerij, dus daar worden geen chemische middelen gebruikt. Dat houdt wel in dat de onkruidbestrijding tussen de rijen wortelen waar niet geschoffeld kan worden met de hand moet gebeuren. Jongeren doen dat werk. Met twaalf man op de buik achter de trekker kan je met een wiedlorrie een hele breedte meenemen. Met de radio erbij is het nog gezellig ook. Ook bij de pompoenen moet het onkruid tussen de planten weggehakt worden. Let op hoe mooi droog de grond is.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Munnekezijl (Fr.) - Jan Willem Bakker in Munnekezijl heeft een biologische groentekwekerij, dus daar worden geen chemische middelen gebruikt. Dat houdt wel in dat de onkruidbestrijding tussen de rijen wortelen waar niet geschoffeld kan worden met de hand moet gebeuren. Jongeren doen dat werk. Met twaalf man op de buik achter de trekker kan je met een wiedlorrie een hele breedte meenemen. Met de radio erbij is het nog gezellig ook. Ook bij de pompoenen moet het onkruid tussen de planten weggehakt worden. Let op hoe mooi droog de grond is.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.