Home

Foto & video 5 reacties

Spuitende drone, koe te water en mais hakselen in juli

Opvallende agrarische nieuwsfoto's uit binnen- en buitenland

Foto

 • Odiliapeel - Mais hakselen in half juli. Dat hadden ze bij loonbedrijf Toonen in Odiliapeel nog niet eerder beleefd. Dit perceel is zo door het water gehavend, dat er niks meer van te verwachten is. Het is gehakseld en samen met dorshooi in de kuil gereden. Het perceel krijgt op de valreep nog een andere bestemming; er wordt gras in gezaaid. <br /><em>Foto: Toonen</em>

  Odiliapeel - Mais hakselen in half juli. Dat hadden ze bij loonbedrijf Toonen in Odiliapeel nog niet eerder beleefd. Dit perceel is zo door het water gehavend, dat er niks meer van te verwachten is. Het is gehakseld en samen met dorshooi in de kuil gereden. Het perceel krijgt op de valreep nog een andere bestemming; er wordt gras in gezaaid. 
  Foto: Toonen

 • Midwolda - Jeroen van Rulo combinet zijn koolzaad. De koolzaad is eerst gezwadmaaid en door het sterk drogende weer is de korrel nu gedroogd tot 6,7% vocht en dat is ruim voldoende; voor de handel moet het vochtgehalte 13% zijn. Bij het combinen maait hij onder het zwad door dan is er geen verlies.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Midwolda - Jeroen van Rulo combinet zijn koolzaad. De koolzaad is eerst gezwadmaaid en door het sterk drogende weer is de korrel nu gedroogd tot 6,7% vocht en dat is ruim voldoende; voor de handel moet het vochtgehalte 13% zijn. Bij het combinen maait hij onder het zwad door dan is er geen verlies.
  Foto: Koos van der Spek

 • Eemnes - Maandagmiddag 18 juli werd de brandweer gealarmeerd voor een dier in nood aan de Noord Ervenweg in Eemnes. Er bleek een koe in de sloot te liggen. Een vlinderfotograaf die in de polder bezig was, had het gezien en belde de brandweer. Met vereende krachten is de koe uit de sloot gehaald.<br /><em>Foto: AS Media</em>

  Eemnes - Maandagmiddag 18 juli werd de brandweer gealarmeerd voor een dier in nood aan de Noord Ervenweg in Eemnes. Er bleek een koe in de sloot te liggen. Een vlinderfotograaf die in de polder bezig was, had het gezien en belde de brandweer. Met vereende krachten is de koe uit de sloot gehaald.
  Foto: AS Media

  Foto: AS Media
 • Nieuwolda - Het was deze week erg druk op het perceel waar de wintergerst gecombined is bij de gebr. Waalkens. Waar het stro was weggeperst en geladen, kon het drainagebedrijf direct aan het draineren. Verder werd de rest van het stro opgeperst en opgeladen en waar dat weg was kon de ploeg direct beginnen, want er moest een groenbemester worden ingezaaid. De opbrengst valt met 1.500 kilo per ha minder dan vorig jaar wel wat tegen. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Nieuwolda - Het was deze week erg druk op het perceel waar de wintergerst gecombined is bij de gebr. Waalkens. Waar het stro was weggeperst en geladen, kon het drainagebedrijf direct aan het draineren. Verder werd de rest van het stro opgeperst en opgeladen en waar dat weg was kon de ploeg direct beginnen, want er moest een groenbemester worden ingezaaid. De opbrengst valt met 1.500 kilo per ha minder dan vorig jaar wel wat tegen.
  Foto: Koos van der Spek

  Foto: Koos van der Spek
 • Lalleweer - Pieter Noordam uit het Groningse Lalleweer heeft de opbrengst van een proefrooiing voor zich op de grond uitgespreid. Hij teelt Arrow-pootgoed (een ras van Agrico). Op het percel rooit hij op verschillende plekken 3 x 2 meter. Dan telt hij het aantal knollen; deze keer 230. Dat vindt hij eigenlijk te weinig, want hij rekende op minimaal 250. In de loods meet hij ze. Daarna bepaalt hij met een computerprogramma wanneer hij het pootgoed gaat doodspuiten. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Lalleweer - Pieter Noordam uit het Groningse Lalleweer heeft de opbrengst van een proefrooiing voor zich op de grond uitgespreid. Hij teelt Arrow-pootgoed (een ras van Agrico). Op het percel rooit hij op verschillende plekken 3 x 2 meter. Dan telt hij het aantal knollen; deze keer 230. Dat vindt hij eigenlijk te weinig, want hij rekende op minimaal 250. In de loods meet hij ze. Daarna bepaalt hij met een computerprogramma wanneer hij het pootgoed gaat doodspuiten.
  Foto: Koos van der Spek

  Foto: Koos van der Spek
 • Zuid-Korea - Demonstratie van een spuitende drone boven een rijstveld in Zuid-Korea. De drone heeft een tank van 10 liter en kan 0,7 hectare behandelen in tien minuten. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Zuid-Korea - Demonstratie van een spuitende drone boven een rijstveld in Zuid-Korea. De drone heeft een tank van 10 liter en kan 0,7 hectare behandelen in tien minuten.
  Foto: ANP

 • Ivoorkust - Ook gewasbescherming maar dan met heel andere techniek: Een medewerker van een cacaoplantage in Ivoorkust bespuit cacaostruiken met insecticide. Er heerst een rupsenplaag in het gebied. Ivoorkust is de grootste cacaoproducent ter wereld.<br /><em>Foto: ANP </em>

  Ivoorkust - Ook gewasbescherming maar dan met heel andere techniek: Een medewerker van een cacaoplantage in Ivoorkust bespuit cacaostruiken met insecticide. Er heerst een rupsenplaag in het gebied. Ivoorkust is de grootste cacaoproducent ter wereld.
  Foto: ANP

 • Indonesië - Een Indonesische hindoe gooit een kip in een vulkaankrater tijdens een jaarlijks festival. De Bromo-vulkaan is een heilige berg voor de Tengger Hindoes. Het kippenoffer gebeurt uit dankbaarheid voor de oogst. Naast kippen worden ook groente en fruit en zelfs geiten aan de vulkaan geofferd. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Indonesië - Een Indonesische hindoe gooit een kip in een vulkaankrater tijdens een jaarlijks festival. De Bromo-vulkaan is een heilige berg voor de Tengger Hindoes. Het kippenoffer gebeurt uit dankbaarheid voor de oogst. Naast kippen worden ook groente en fruit en zelfs geiten aan de vulkaan geofferd.
  Foto: ANP

Laatste reacties

 • mali

  dat mag niet, na mais mag geen blijvend grasland gezaaid worden, slechts een vanggewas.

  p.s. ik heb het niet verzonnen.......

 • koeboertje

  Natuurlijk mag je gras inzaaien ,na de oogst en volgend jaar op de meitelling invullen als grasland !

 • landboer

  En waarom mag dat niet mali?

 • erik1967

  Gras is ook een vanggewas, malli!

 • boerke brabant

  te slechte mais maar nog wel hakselen ???

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.