Home

Foto & video

Drinkwater uit urine en brand in konijnenbedrijf

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto's uit de afgelopen week.

Foto

 • Wetenschappers Marjolein Vanoppen en Sebastiaan Derese demonstreren een machine die kunstmest produceert uit urine. Als bijproduct ontstaat er drinkwater, dat ze hier ter plekke demonstreren. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Wetenschappers Marjolein Vanoppen en Sebastiaan Derese demonstreren een machine die kunstmest produceert uit urine. Als bijproduct ontstaat er drinkwater, dat ze hier ter plekke demonstreren.
  Foto: Reuters

 • Katoen zaaien in de autonome regio Xinjiang Uighur, China. Wat we hier zien is de nazorg na het zaaien. Medewerkers gooien hier en daar een schep zand op het plastic folie. Een andere foto uit deze serie toont de zaaimachine, die in één werkgang het plastic erover legt.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Katoen zaaien in de autonome regio Xinjiang Uighur, China. Wat we hier zien is de nazorg na het zaaien. Medewerkers gooien hier en daar een schep zand op het plastic folie. Een andere foto uit deze serie toont de zaaimachine, die in één werkgang het plastic erover legt.
  Foto: Reuters

 • Bij Leen Noordam in Uithuizen (Groningen) is de schooljeugd druk bezig met het pellen van de tulpenbollen. Eerst worden de bollen ontsmet, dan gedroogd en daarna gepeld. Na het pellen komen de tulpenbollen in de cellen. Van de 32 hectare moet er nog 2 ha worden gerooid en dan zit het tulpen rooien erop. Hij is niet ontevreden over de oogst.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Bij Leen Noordam in Uithuizen (Groningen) is de schooljeugd druk bezig met het pellen van de tulpenbollen. Eerst worden de bollen ontsmet, dan gedroogd en daarna gepeld. Na het pellen komen de tulpenbollen in de cellen. Van de 32 hectare moet er nog 2 ha worden gerooid en dan zit het tulpen rooien erop. Hij is niet ontevreden over de oogst.
  Foto: Koos van der Spek

 • Ondanks dat het zomervakantie is voor veel Nederlanders, wordt er in de bollenstreek donderdag keihard gewerkt. Bij kwekerij Jac Uittenbogaard & Zonen uit Noordwijkerhout worden de eerste bollen met Milieukeur gerooid, gesorteerd, gedroogd en verkoopklaar gemaakt. Uittenbogaard is een van de drie Nederlandse bloembollentelers die onlangs een milieucertificaat van de Stichting Milieukeur ontving. De drie bedrijven zijn samen goed voor 230 hectare aan teelt van extra duurzame voorjaarsbloeiers als tulpen, krokussen, irissen en narcissen. Kweker Rudolph Uittenbogaard is tevreden: “Ondanks de extreme weersomstandigheden van de afgelopen maanden, is de oogst van mooie kwaliteit en zijn er voldoende aantallen.” Milieukeur voor de bollenteelt stelt hoge eisen op het gebied van bemesting en bodemvruchtbaarheid, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit. De bollen met Milieukeur zijn dit najaar voor het eerst verkrijgbaar. <br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Ondanks dat het zomervakantie is voor veel Nederlanders, wordt er in de bollenstreek donderdag keihard gewerkt. Bij kwekerij Jac Uittenbogaard & Zonen uit Noordwijkerhout worden de eerste bollen met Milieukeur gerooid, gesorteerd, gedroogd en verkoopklaar gemaakt. Uittenbogaard is een van de drie Nederlandse bloembollentelers die onlangs een milieucertificaat van de Stichting Milieukeur ontving. De drie bedrijven zijn samen goed voor 230 hectare aan teelt van extra duurzame voorjaarsbloeiers als tulpen, krokussen, irissen en narcissen. Kweker Rudolph Uittenbogaard is tevreden: “Ondanks de extreme weersomstandigheden van de afgelopen maanden, is de oogst van mooie kwaliteit en zijn er voldoende aantallen.” Milieukeur voor de bollenteelt stelt hoge eisen op het gebied van bemesting en bodemvruchtbaarheid, gewasbescherming, water, energie en biodiversiteit. De bollen met Milieukeur zijn dit najaar voor het eerst verkrijgbaar.
  Foto: Vidiphoto

 • Deze ravage bleef achter na een brand in een bedrijf met konijnen in Zijtaart, bij Veghel. Er zouden 3.000 tot 4.000 konijnen in de schuur zijn gehuisvest. Berichten over het aantal dieren dat de brand niet heeft overleefd, spreken elkaar tegen. <br /><em>Foto: AS Media</em>

  Deze ravage bleef achter na een brand in een bedrijf met konijnen in Zijtaart, bij Veghel. Er zouden 3.000 tot 4.000 konijnen in de schuur zijn gehuisvest. Berichten over het aantal dieren dat de brand niet heeft overleefd, spreken elkaar tegen.
  Foto: AS Media

 • Bij dierenziekenhuis De Lingehoeve in Lienden (Gelderland) kregen de jongste deelnemers aan de fokveedag op landgoed Mariënwaerdt, eind augustus, een uitgebreide instructie. Het wassen, scheren en voorgeleiden van kalfjes, is een kunst apart. De kinderen moeten op 20 augustus hun kalfjes op de juiste manier begeleiden in de ring en de dieren moeten er, evenals de jonge boeren en boerinnen, piekfijn uitzien. De komende weken moeten de kinderen thuis oefenen met hun eigen kalfjes. <br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Bij dierenziekenhuis De Lingehoeve in Lienden (Gelderland) kregen de jongste deelnemers aan de fokveedag op landgoed Mariënwaerdt, eind augustus, een uitgebreide instructie. Het wassen, scheren en voorgeleiden van kalfjes, is een kunst apart. De kinderen moeten op 20 augustus hun kalfjes op de juiste manier begeleiden in de ring en de dieren moeten er, evenals de jonge boeren en boerinnen, piekfijn uitzien. De komende weken moeten de kinderen thuis oefenen met hun eigen kalfjes.
  Foto: Vidiphoto

 • Een man sleept het karkas weg van een varken dat verdronken is tijdens overstromingen in China, provincie Hubei. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Een man sleept het karkas weg van een varken dat verdronken is tijdens overstromingen in China, provincie Hubei.
  Foto: Reuters

 • Bij H&S Agri uit Zuidlaarderveen zijn ze vanmorgen begonnen met het rooien en afleveren van de Parijse worteltjes. Het werd ook wel tijd, want anders waren de worteltjes uit de maat gegroeid. Na het rooien worden de worteltjes geschoond en opgeladen. Daar vandaan gaan de worteltjes naar Creil in de Noordostpolder. Bij het bedrijf VECON worden ze gewassen, gesorteerd en gaan ze naar de handel.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Bij H&S Agri uit Zuidlaarderveen zijn ze vanmorgen begonnen met het rooien en afleveren van de Parijse worteltjes. Het werd ook wel tijd, want anders waren de worteltjes uit de maat gegroeid. Na het rooien worden de worteltjes geschoond en opgeladen. Daar vandaan gaan de worteltjes naar Creil in de Noordostpolder. Bij het bedrijf VECON worden ze gewassen, gesorteerd en gaan ze naar de handel.
  Foto: Koos van der Spek

 • Regenbuien laten zich niet sturen. Zo kon het gebeuren dat de ene plaats een plensbui van tientallen millimeters krijgt, en een eindje verderop niets. Hier beregent Hans Slim uit Meeden (Groningen) een perceel uien. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Regenbuien laten zich niet sturen. Zo kon het gebeuren dat de ene plaats een plensbui van tientallen millimeters krijgt, en een eindje verderop niets. Hier beregent Hans Slim uit Meeden (Groningen) een perceel uien.
  Foto: Koos van der Spek

 • Zo gaat dat hier: een boer strooit kunstmest. Met de hand, uit een emmertje.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Zo gaat dat hier: een boer strooit kunstmest. Met de hand, uit een emmertje.
  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.