Home

Foto & video 7328 x bekeken 4 reacties

Roze balen tegen borstkanker

Veehouder Ronald Vonk liet vorige week in De Meern (Utrecht) 
30 hectare gras tot 700 ronde balen persen. Die kregen een verpakking van roze folie. Het betrof een actie voor Pink Ribbon, de stichting die onderzoek financiert naar de behandeling van borstkanker.

Vonk doneerde een bedrag per baal, ook de twintig transporteurs die de balen naar de boerderij in Giessenbrug (Zuid-Holland) brachten, deden donaties. Hoeveel er totaal is opgehaald, wordt nog op een rij gezet.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  http://nos.nl/artikel/314030-weinig-geld-pink-ribbon-naar-onderzoek.html

  Jammer dat het geld niet naar het daadwerkelijke onderzoek gaat of misschien is dat nu wel verandert.

 • Kasteelrund

  De doelstelling van deze kleur is nobel: het werk van Pink Ribbon, die zich inzet voor borstkankeronderzoek. Jammer, dat de roze kleur ons mooie landschap nog meer ontsiert dan de dikwijls gebruikte lichtgroene folie ook al doet. De meeste kuilhopen worden immers niet afgedekt met een beschermkleed. Ik ga mijn loonwerker vragen hoeveel kuilbalen hij kan wikkelen met één rol folie. Voor elke rol zwarte folie die hij bij mij gebruikt, maak ik 3 euro over naar Pink Ribbon. Zo steun ik met zwarte folie toch het borstkankeronderzoek, zonder gebruik te hoeven maken van dat oerlelijke roze. Ik roep alle boeren, die voornemens zijn roze folie te gebruiken, dat ook te doen. Dan houden we ons landschap mooi!

 • Schaapje

  Ach over ontsieren van het landschap van een paar roze balen lig ik niet wakker. Er zijn wel lelijkere dingen die niet weggaan. Immers de balen zijn maar een kleine tijd zichtbaar. De aktie is goed en daar gaat het om.

 • koeboertje

  Hoezo landschap ontzieren Kasteelrund ,op deze gekleurde manier laat je als veehouder zien dat je een goed doel tegen een vreselijke ziekte steunt . maar ook jij bent zoals vele boeren niet goed in comuniceren met de maatschappij !
  En misschien helpt het ook wel tegen de kraaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.