Home

Foto & video 1 reactie

Drones verjagen spreeuwen en andere nieuwsfoto's

Nieuws in beeld van de afgelopen week.

Foto

 • Cothen – Fruitteler Theo Vernooij uit Cothen zet een drone in om spreeuwen te verjagen. Een drone met nepvalk is zeker zo effectief en een goede variatie op de verjaagmiddelen, zodat spreeuwen straks niet meer weten waar ze aan toe zijn. Vernooij heeft 3 hectare hoogstamkersen en 10 hectare kersen onder de kap en is daarmee een van de grootste kersentelers van ons land. Drone-hobbyist Rustenhoven uit Opheusden was bereid om aan het experiment mee te werken. <br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Cothen – Fruitteler Theo Vernooij uit Cothen zet een drone in om spreeuwen te verjagen. Een drone met nepvalk is zeker zo effectief en een goede variatie op de verjaagmiddelen, zodat spreeuwen straks niet meer weten waar ze aan toe zijn. Vernooij heeft 3 hectare hoogstamkersen en 10 hectare kersen onder de kap en is daarmee een van de grootste kersentelers van ons land. Drone-hobbyist Rustenhoven uit Opheusden was bereid om aan het experiment mee te werken.
  Foto: Vidiphoto

 • Baexem - De aanhoudende stortbuien eisen hun tol. Overal in het land is er wateroverlast en schade, maar vooral in Noord-Limburg is het bar en boos. Aardappelteler <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/6/Tientallen-miljoenen-schade-door-wateroverlast-2820775W/">Johan Geraats in Baexem heeft tonnen schade</a>. Meer dan 100 hectare heeft hij opgegeven.<br /><em>Foto: Bert Jansen</em>

  Baexem - De aanhoudende stortbuien eisen hun tol. Overal in het land is er wateroverlast en schade, maar vooral in Noord-Limburg is het bar en boos. Aardappelteler Johan Geraats in Baexem heeft tonnen schade. Meer dan 100 hectare heeft hij opgegeven.
  Foto: Bert Jansen

 • Baexem - Trieste aanblik van verdronken aardappelen.<br /><em>Foto: Bert Jansen</em>

  Baexem - Trieste aanblik van verdronken aardappelen.
  Foto: Bert Jansen

 • Bagdad - Dit is geen overstroming maar normaal beeld in de buurt van Bagdad, Irak. Koeien drinken uit een rivier, verderop zijn mensen aan het vissen.<br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Bagdad - Dit is geen overstroming maar normaal beeld in de buurt van Bagdad, Irak. Koeien drinken uit een rivier, verderop zijn mensen aan het vissen.
  Foto: ANP/AFP

 • Zuidbroek - Anne Willem Dallinga uit Zuidbroek is begonnen met het rooien van zijn nieuwe aardappelen van het ras Première. Met een rooier die 2 rijen tegelijk meeneemt rooit hij in kisten, die thuis gesorteerd worden en dan naar de winkel gaan voor de particuliere verkoop. Door het koude voorjaar is de sortering klein, hij had het graag wat groter willen hebben maar dat zit er niet in.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Zuidbroek - Anne Willem Dallinga uit Zuidbroek is begonnen met het rooien van zijn nieuwe aardappelen van het ras Première. Met een rooier die 2 rijen tegelijk meeneemt rooit hij in kisten, die thuis gesorteerd worden en dan naar de winkel gaan voor de particuliere verkoop. Door het koude voorjaar is de sortering klein, hij had het graag wat groter willen hebben maar dat zit er niet in.
  Foto: Koos van der Spek

 • Groenland - Welkom in het nieuwe klimaat! Overal op de wereld verandert het weer. Dat heeft soms ook verrassende kanten. Deze inwoner van Groenland stort zich op de aardappelteelt. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Groenland - Welkom in het nieuwe klimaat! Overal op de wereld verandert het weer. Dat heeft soms ook verrassende kanten. Deze inwoner van Groenland stort zich op de aardappelteelt.
  Foto: Reuters

 • Moerderijk - Pluimveemestverbrander BMC Moerdijk gaat een nieuw tijdperk in. Het einde van de eerste 10 jaar nadert. Het project is zo succesvol dat de <a href="http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2016/6/Afzet-pluimveemest-wordt-goedkoper-2819218W/">mestafzetkosten voor de aangesloten pluimveehouders straks omlaag kunnen</a>. Voor sommige gaan de kosten zelfs <a href="http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Achtergrond/2016/6/Gemiddeld-DEP-lid-gaat-er-4-tot-5-op-vooruit-2819462W/">fors omlaag</a>.<br /><em>Foto: BMC </em>

  Moerderijk - Pluimveemestverbrander BMC Moerdijk gaat een nieuw tijdperk in. Het einde van de eerste 10 jaar nadert. Het project is zo succesvol dat de mestafzetkosten voor de aangesloten pluimveehouders straks omlaag kunnen. Voor sommige gaan de kosten zelfs fors omlaag.
  Foto: BMC

 • China - Knoflook is een groot landbouwproduct in China. Op deze markt in Shandong, in het oosten van het land, wordt het in grote hoeveelheden verhandeld. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  China - Knoflook is een groot landbouwproduct in China. Op deze markt in Shandong, in het oosten van het land, wordt het in grote hoeveelheden verhandeld.
  Foto: Reuters

Eén reactie

 • Klaasvaak

  Ik heb ook zo'n last van nieuwsfoto's. Maar een drone is dus de oplossing. ;-)

  Wist trouwens niet dat de spreeuw een soort nieuwsfoto is.

Of registreer je om te kunnen reageren.