Home

Foto & video

Koolzaad in bloei, stof in de Veenkoloniën en meer nieuwsfoto's

Volop voorjaar in de nieuwsfoto's van deze week, maar ook; extreme droogte in India en een trekkerbrand in Zalk.

Foto

 • Duitsland - Koolzaad kleurt de velden in grote delen van Duitsland. De raps wordt vooral geteeld voor biodiesel. Het gaat overigens niet goed met de biobrandstofbusiness. De politieke stemming is veranderd en de lage olieprijs brengt verwerkers in de problemen. Deze foto is gemaakt bij Bad Muender am Deister in Midden-Duitsland.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Duitsland - Koolzaad kleurt de velden in grote delen van Duitsland. De raps wordt vooral geteeld voor biodiesel. Het gaat overigens niet goed met de biobrandstofbusiness. De politieke stemming is veranderd en de lage olieprijs brengt verwerkers in de problemen. Deze foto is gemaakt bij Bad Muender am Deister in Midden-Duitsland.

  Foto: ANP/AFP

 • Veenkoloniën - Het is een vreemd voorjaar. Lange tijd was het te koud en vooral te nat om het land op. Maar het warme weer van afgelopen weken maakt het alweer droog. Het resultaat: de al bijna gebruikelijke voorjaars-stofwolken in de Veenkoloniën, hier tussen Alteveer en Onstwedde. Ook waren er al natuurbranden. In verband met droogte is in delen van Brabant al een verbod op de onttrekking van oppervlaktewater.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Veenkoloniën - Het is een vreemd voorjaar. Lange tijd was het te koud en vooral te nat om het land op. Maar het warme weer van afgelopen weken maakt het alweer droog. Het resultaat: de al bijna gebruikelijke voorjaars-stofwolken in de Veenkoloniën, hier tussen Alteveer en Onstwedde. Ook waren er al natuurbranden. In verband met droogte is in delen van Brabant al een verbod op de onttrekking van oppervlaktewater.

  Foto: Koos van der Spek

 • India - India zucht onder een record-droogte. Deze man staat op wat eigenlijk een perceel katoen is, in de zuidelijke staat Telangana. Het is totaal uitgedroogd. Het Indiase hooggerechtshof heeft kritiek op de Indiase overheid, omdat die er niet in geslaagd is een effectief rampenfonds op te richten om boeren te helpen die door de droogte zijn geraakt.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  India - India zucht onder een record-droogte. Deze man staat op wat eigenlijk een perceel katoen is, in de zuidelijke staat Telangana. Het is totaal uitgedroogd. Het Indiase hooggerechtshof heeft kritiek op de Indiase overheid, omdat die er niet in geslaagd is een effectief rampenfonds op te richten om boeren te helpen die door de droogte zijn geraakt.

  Foto: ANP/AFP

 • Oostwold - Hét beeld van afgelopen week: veehouders waren massaal aan het inkuilen met het mooie weer. Hier bij maatschap Van Vilsteren in Oostwold. <em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Oostwold - Hét beeld van afgelopen week: veehouders waren massaal aan het inkuilen met het mooie weer. Hier bij maatschap Van Vilsteren in Oostwold. Foto: Koos van der Spek

 • Midwolda - Koolzaad trekt bijen. Hier is imker Hans Hoogendoorn uit Veelerveen bij zijn bijenkasten op het land van Jeroen van Rulo in Midwolda. Hier op de zware klei staat veel koolzaad. Er is een verschil in bijenvolken; het ene volk is agressiever dan het andere. Hans heeft naar eigen zeggen hele makke bijen, een kap is eigenlijk niet nodig.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Midwolda - Koolzaad trekt bijen. Hier is imker Hans Hoogendoorn uit Veelerveen bij zijn bijenkasten op het land van Jeroen van Rulo in Midwolda. Hier op de zware klei staat veel koolzaad. Er is een verschil in bijenvolken; het ene volk is agressiever dan het andere. Hans heeft naar eigen zeggen hele makke bijen, een kap is eigenlijk niet nodig.

  Foto: Koos van der Spek

 • Zalk - Woensdagnacht 11 mei schrokken ze bij familie Olieman in Zalk wakker van een harde knal. De trekker stond in brand. Een andere trekker vlakbij kon net op tijd worden weggehaald. De stal begon ook al te branden. De brandweer van Wezep was er snel om de brand te blussen. 'Als we de knal niet hadden gehoord, was het te laat geweest en had de hele loopstal met 70 melkkoeien er aan gegaan.'</p>
<p><em>Foto: Ginopress</em>

  Zalk - Woensdagnacht 11 mei schrokken ze bij familie Olieman in Zalk wakker van een harde knal. De trekker stond in brand. Een andere trekker vlakbij kon net op tijd worden weggehaald. De stal begon ook al te branden. De brandweer van Wezep was er snel om de brand te blussen. 'Als we de knal niet hadden gehoord, was het te laat geweest en had de hele loopstal met 70 melkkoeien er aan gegaan.'

  Foto: Ginopress

 • Terneuzen - Op maandag 9 mei hebben twee stieren Terneuzen op stelten gezet. Op Burgernet kwam het bericht van loslopende stieren. Het publiek stroomde in groten getale toe. Een van de dieren heeft verwondingen aangebracht bij een persoon. Deze persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis. De dierenarts heeft de stieren verdoofd en de dieren zijn gevangen.</p>
<p><em>Foto: Ginopress</em>

  Terneuzen - Op maandag 9 mei hebben twee stieren Terneuzen op stelten gezet. Op Burgernet kwam het bericht van loslopende stieren. Het publiek stroomde in groten getale toe. Een van de dieren heeft verwondingen aangebracht bij een persoon. Deze persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis. De dierenarts heeft de stieren verdoofd en de dieren zijn gevangen.

  Foto: Ginopress

 • Rungis (Fr.) - De Franse president Hollande (midden) en landbouwminister Le Foll (derde van rechts) bezoeken met milieuminister Royal (vierde van links) de nieuwe biologische markthal op de openingsdag ervan. De hal staat bij de internationale voedselmarkt in Rungis, ten zuiden van Parijs.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Rungis (Fr.) - De Franse president Hollande (midden) en landbouwminister Le Foll (derde van rechts) bezoeken met milieuminister Royal (vierde van links) de nieuwe biologische markthal op de openingsdag ervan. De hal staat bij de internationale voedselmarkt in Rungis, ten zuiden van Parijs.

  Foto: ANP/AFP

 • Brussel - Protest tegen het handelsverdrag TTIP in Brussel, vrijdag. Het protest richt zich ook op het verdrag Ceta met Canada. De agrarische sector in Nederland is verdeeld over de verdragen.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Brussel - Protest tegen het handelsverdrag TTIP in Brussel, vrijdag. Het protest richt zich ook op het verdrag Ceta met Canada. De agrarische sector in Nederland is verdeeld over de verdragen.

  Foto: ANP/EPA

Of registreer je om te kunnen reageren.