Home

Foto & video laatste update:24 mei 2016

Koning ziet ze vliegen, koningin gevangen en meer nieuwsfoto's

Koning Willem-Alexander bekijkt drones bij een akkerbouwer; imkers vangen een koningin, opening van de nieuwe Dairy Campus en andere nieuwsfoto's van de afgelopen week.

Foto

 • Eethen (N.-Br.) - De koning ziet ze vliegen, lijkt het. Koning Willem-Alexander was donderdag 19 mei op <a title="Koning bezoekt akkerbouwbedrijf" href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieuws/2016/5/Koning-bezoekt-akkerbouwbedrijf-2805851W/">werkbezoek bij een innovatief akkerbouwbedrijf</a>. Hij en zijn gevolg keken naar drones in de lucht en de koning zelf bestuurde een trekker onder toeziend oog van gastheer Jacob Branderhorst. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Eethen (N.-Br.) - De koning ziet ze vliegen, lijkt het. Koning Willem-Alexander was donderdag 19 mei op werkbezoek bij een innovatief akkerbouwbedrijf. Hij en zijn gevolg keken naar drones in de lucht en de koning zelf bestuurde een trekker onder toeziend oog van gastheer Jacob Branderhorst. 
  Foto: ANP

 • Eethen (N.-Br.) - De koning was samen met onder anderen staatssecretaris Martijn van Dam op de koffie bij Jacob en Adrienne Branderhorst in Eethen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Eethen (N.-Br.) - De koning was samen met onder anderen staatssecretaris Martijn van Dam op de koffie bij Jacob en Adrienne Branderhorst in Eethen.

  Foto: ANP

 • Nieuwolda (Gr.) - Imkers zijn bezig bij hun bijen op een perceel koolzaad in Nieuwolda. Ze zijn hier met een bijzondere klus bezig: een koningin vangen. Daarom zijn de bijen nu erg agressief. De koningin wordt gevangen met nog andere bijen, waarmee imkers een nieuw volk starten in een nieuwe kast. De koninginloze achtergebleven bijen gaan direct een nieuwe koningin zoeken bij het broed.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Nieuwolda (Gr.) - Imkers zijn bezig bij hun bijen op een perceel koolzaad in Nieuwolda. Ze zijn hier met een bijzondere klus bezig: een koningin vangen. Daarom zijn de bijen nu erg agressief. De koningin wordt gevangen met nog andere bijen, waarmee imkers een nieuw volk starten in een nieuwe kast. De koninginloze achtergebleven bijen gaan direct een nieuwe koningin zoeken bij het broed.

  Foto: Koos van der Spek

 • Barneveld (Gld.) - Maandagavond 16 mei moest de brandweer in Barneveld uitrukken om 4 runderen uit een mestput te bevrijden. Er moest een speciale veetakel aan te pas komen. Boeren uit de omgeving hielpen om de mestput leeg te pompen. Een van de dieren overleefde het niet.</p>
<p><em>Foto: AS Media</em>

  Barneveld (Gld.) - Maandagavond 16 mei moest de brandweer in Barneveld uitrukken om 4 runderen uit een mestput te bevrijden. Er moest een speciale veetakel aan te pas komen. Boeren uit de omgeving hielpen om de mestput leeg te pompen. Een van de dieren overleefde het niet.

  Foto: AS Media

 • Frankrijk - Heugelijk moment voor de Franse pluimveehouderij: de eerste eendenstal kon weer worden herbevolkt na de pluimveegriep. De Franse minister van landbouw Le Foll was er bij, hier op een eendenhouderij in Toulouzette.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Frankrijk - Heugelijk moment voor de Franse pluimveehouderij: de eerste eendenstal kon weer worden herbevolkt na de pluimveegriep. De Franse minister van landbouw Le Foll was er bij, hier op een eendenhouderij in Toulouzette.

  Foto: ANP/AFP

 • Jemen - In het Arabische Jemen dreigt hongersnood voor 14 miljoen mensen. Niet vanwege droogte, maar als gevolg van de alsmaar durende burgeroorlog. Hier zijn Jemenitische boeren bezig met het bewerken van een perceel tarwe. Twee ezels trekken de ploeg. Een van beide mannen zaait de tarwe direct na het ploegen.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Jemen - In het Arabische Jemen dreigt hongersnood voor 14 miljoen mensen. Niet vanwege droogte, maar als gevolg van de alsmaar durende burgeroorlog. Hier zijn Jemenitische boeren bezig met het bewerken van een perceel tarwe. Twee ezels trekken de ploeg. Een van beide mannen zaait de tarwe direct na het ploegen.

  Foto: ANP/EPA

 • Brussel - Protest tegen glyfosaat in Brussel, deze week. In de Europese hoofdstad werd vergaderd over de toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel. Die is opnieuw uitgesteld. De toelating van glyfosaat ligt zeer gevoelig vanwege een mogelijke relatie met het ontstaan van kanker bij mensen. FAO en WHO meldden deze week <a title="artikel FAO en WHO: geen zorg om glyfosaat" href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieuws/2016/5/WHO-pleit-onkruidverdelger-Roundup-vrij-2803496W/">geen reden voor zorg</a> te zien.</p>
<p><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Brussel - Protest tegen glyfosaat in Brussel, deze week. In de Europese hoofdstad werd vergaderd over de toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel. Die is opnieuw uitgesteld. De toelating van glyfosaat ligt zeer gevoelig vanwege een mogelijke relatie met het ontstaan van kanker bij mensen. FAO en WHO meldden deze week geen reden voor zorg te zien.

  Foto: ANP/EPA

 • Bierum (Gr.) - Niet vanwege de droogte maar om de bovenlaag van de grond zacht te houden, wordt hier beregend. De uien zijn gezaaid. De kiemplantjes zijn erg kwetsbaar en snel beschadigd als de korst van de grond hard is.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Bierum (Gr.) - Niet vanwege de droogte maar om de bovenlaag van de grond zacht te houden, wordt hier beregend. De uien zijn gezaaid. De kiemplantjes zijn erg kwetsbaar en snel beschadigd als de korst van de grond hard is.

  Foto: Koos van der Spek

 • Scheemda (Gr.) - Een prachtig gezicht: de mestinjecteur met de lange oranje sleepslang op het pasgemaaide gras. Hier laat Pieter ten Have uit Scheemda drijfmest uitrijden over 35 hectare.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Scheemda (Gr.) - Een prachtig gezicht: de mestinjecteur met de lange oranje sleepslang op het pasgemaaide gras. Hier laat Pieter ten Have uit Scheemda drijfmest uitrijden over 35 hectare.

  Foto: Koos van der Spek

 • Leeuwarden - Bezoekers van de <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Inspiratiedag-Klauwgezondheid/?cmpid=ILC|Events|nmc16|in-article-blok">Inspiratiedag Klauwgezondheid</a> vergapen zich aan de stalvloer van <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Dossiers/dairy-campus/">Dairy Campus</a> in Leeuwarden. Dit nieuwe innovatiecentrum is nog niet officieel geopend.</p>
<p><em>Foto: Koos Groenewold</em>

  Leeuwarden - Bezoekers van de Inspiratiedag Klauwgezondheid vergapen zich aan de stalvloer van Dairy Campus in Leeuwarden. Dit nieuwe innovatiecentrum is nog niet officieel geopend.

  Foto: Koos Groenewold

 • Valburg (Gld.) - Het kersenseizoen is dinsdag 17 mei 'vol gas' van start gegaan. Letterlijk. Op de dag dat teler Joop van Pommeren uit Valburg zijn eerste kersen probeert te verkopen, moet direct de brandweer uit de regio te hulp schieten. Tijdens het plaatsen van een reclamebord langs de weg, boort Van Pommeren dwars door een gasleiding en ontstaat er een lek. Drie brandweerauto's uit de regio rukken uit en zetten de omgeving van het lek af. Als beloning voor het het snelle ingrijpen krijgen de brandweervrijwilligers de eerste kersen van het seizoen. Van Pommeren heeft zo'n 1.000 bomen onder glas, waardoor hij als een van de eerste telers kersen op de markt brengt.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Valburg (Gld.) - Het kersenseizoen is dinsdag 17 mei 'vol gas' van start gegaan. Letterlijk. Op de dag dat teler Joop van Pommeren uit Valburg zijn eerste kersen probeert te verkopen, moet direct de brandweer uit de regio te hulp schieten. Tijdens het plaatsen van een reclamebord langs de weg, boort Van Pommeren dwars door een gasleiding en ontstaat er een lek. Drie brandweerauto's uit de regio rukken uit en zetten de omgeving van het lek af. Als beloning voor het het snelle ingrijpen krijgen de brandweervrijwilligers de eerste kersen van het seizoen. Van Pommeren heeft zo'n 1.000 bomen onder glas, waardoor hij als een van de eerste telers kersen op de markt brengt.

  Foto: Vidiphoto

Of registreer je om te kunnen reageren.