Home

Foto & video

Duitse bollenvelden en Noord-Koreaanse kronkels

De week in beeld: van TTIP-demonstraties tot superstrakke bollenvelden in Duitsland en armetierige landbouwperceeltjes in Noord-Korea.

Foto

 • Blumenberg - Tulpen koppen op een grootschalig bollenbedrijf in Duitsland. De bollen zijn bestemd voor de Duitse markt maar ook voor export naar omliggende landen. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Blumenberg - Tulpen koppen op een grootschalig bollenbedrijf in Duitsland. De bollen zijn bestemd voor de Duitse markt maar ook voor export naar omliggende landen.
  Foto: ANP

 • Noord-Korea - Deze foto komt uit een serie van persbureau Reuters over de landbouw in Noord-Korea. De foto's tonen stuk voor stuk een beeld van een armetierige en sterk achtergebleven sector, ook al staat grote leider Kim Jong-un vaak breed lachend tussen de arbeiders. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Noord-Korea - Deze foto komt uit een serie van persbureau Reuters over de landbouw in Noord-Korea. De foto's tonen stuk voor stuk een beeld van een armetierige en sterk achtergebleven sector, ook al staat grote leider Kim Jong-un vaak breed lachend tussen de arbeiders.
  Foto: Reuters

 • Berlijn - Greenpeace stal de media-show deze week met de '<a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/5/Iedereen-haalt-eigen-gelijk-uit-gelekte-TTIP-documenten-2797352W/" target="_blank">TTIP-leaks</a>'. De actiegroep had documenten in handen uit de onderhandelingen over het handelsverdrag en maakte die publiek. Onderdeel van de zeer geslaagde mediacampagne was dit glazen huis in Berlijn waar mensen de documenten konden inzien. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Berlijn - Greenpeace stal de media-show deze week met de 'TTIP-leaks'. De actiegroep had documenten in handen uit de onderhandelingen over het handelsverdrag en maakte die publiek. Onderdeel van de zeer geslaagde mediacampagne was dit glazen huis in Berlijn waar mensen de documenten konden inzien.
  Foto: ANP

 • Heiligenhafen - Nog meer Duitsland. Een blik op de Oostzee vanaf een bloeiend koolzaadveld. Koolzaad is grondstof voor biodiesel. Een recente studie in opdracht van de Europese Commissie wijst uit dat <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/4/Biodiesel-slechter-voor-milieu-dan-gedacht-2794825W/" target="_blank">het positieve effect van biodiesel</a> op de uitstoot van broeikasgassen tegenvalt. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Heiligenhafen - Nog meer Duitsland. Een blik op de Oostzee vanaf een bloeiend koolzaadveld. Koolzaad is grondstof voor biodiesel. Een recente studie in opdracht van de Europese Commissie wijst uit dat het positieve effect van biodiesel op de uitstoot van broeikasgassen tegenvalt.
  Foto: ANP

 • Boedapest - Bij ons was het bevrijdingsdag, maar in Boedapest was het 5 mei demonstradiedag tegen TTIP. Ook hier dezelfde bezwaren als in West-Europa. Het paard van Troje past bij de gedachte dat Europa met de handelsovereenkomst een hoop onvoorziene negatieve gevolgen binnenhaalt. Voorstanders vinden dat de activisten de bezwaren overdrijven.<br /><em>Foto: ANP </em>

  Boedapest - Bij ons was het bevrijdingsdag, maar in Boedapest was het 5 mei demonstradiedag tegen TTIP. Ook hier dezelfde bezwaren als in West-Europa. Het paard van Troje past bij de gedachte dat Europa met de handelsovereenkomst een hoop onvoorziene negatieve gevolgen binnenhaalt. Voorstanders vinden dat de activisten de bezwaren overdrijven.
  Foto: ANP

 • Oldambt - De Nederlandse koolzaadteelt stelt in vergelijking met die in Duitsland weinig voor qua areaal. Hier staan bijenkasten opgesteld bij een bloeiend koolzaadveld ergens in het Groningse Oldambt. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Oldambt - De Nederlandse koolzaadteelt stelt in vergelijking met die in Duitsland weinig voor qua areaal. Hier staan bijenkasten opgesteld bij een bloeiend koolzaadveld ergens in het Groningse Oldambt.
  Foto: Koos van der Spek

 • Emmeloord - In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei kreeg de brandweer een melding van een brand in een vrachtwagen met vee in Emmeloord. Oorzaak: vastgelopen remblokken. De koeien moesten worden overgeladen. <br /><em>Foto: Ginopress</em>

  Emmeloord - In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei kreeg de brandweer een melding van een brand in een vrachtwagen met vee in Emmeloord. Oorzaak: vastgelopen remblokken. De koeien moesten worden overgeladen.
  Foto: Ginopress

 • Jipsinghuizen - Koeien gaan het natuurgebied Breedwisch langs de Ruiten-Aa in. Leden van agrarische natuurvereniging Anog huren 112 hectare van Staatsbosbeheer en weiden daar rundvee en schapen, die door elkaar lopen in het gebied, dat niet wordt onderbroken door omheiningen en afrasteringen <em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Jipsinghuizen - Koeien gaan het natuurgebied Breedwisch langs de Ruiten-Aa in. Leden van agrarische natuurvereniging Anog huren 112 hectare van Staatsbosbeheer en weiden daar rundvee en schapen, die door elkaar lopen in het gebied, dat niet wordt onderbroken door omheiningen en afrasteringen Foto: Koos van der Spek

 • Gaza - Peter Mollema, de Nederlandse vertegenwoordiger bij de Palestijnse autoriteit in Gaza, bezoekt een pluimveebedrijf in de Gazastrook. Het bedrijf krijgt water van een project dat met Nederlands geld gefinancierd is. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Gaza - Peter Mollema, de Nederlandse vertegenwoordiger bij de Palestijnse autoriteit in Gaza, bezoekt een pluimveebedrijf in de Gazastrook. Het bedrijf krijgt water van een project dat met Nederlands geld gefinancierd is.
  Foto: Reuters

 • Nieuwolda - Kenneth en Myra Ladee, medewerkers van Triflor, zijn aan het ziek zoeken in de tulpen die zij verbouwen in Nieuwolda op grond van een melkveehouder in Groningen. Het verbouwen van tulpen op de zware klei in netten is een optie als het maar oud grasland is. Het resultaat: diversiteit in begroeiing. <br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Nieuwolda - Kenneth en Myra Ladee, medewerkers van Triflor, zijn aan het ziek zoeken in de tulpen die zij verbouwen in Nieuwolda op grond van een melkveehouder in Groningen. Het verbouwen van tulpen op de zware klei in netten is een optie als het maar oud grasland is. Het resultaat: diversiteit in begroeiing.
  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.