Home

Foto & video laatste update:4 apr 2016

Olifantsgras gehakseld en andere nieuwsfoto's

De week in beeld: het hakselen van olifantsgras, de Agrarisch Ondernemer van het Jaar en ander op de foto vastgelegd agrarisch nieuws.

Foto

 • Foto: Achterberg - De eerste oogst van het jaar. Voor de tweede keer in de geschiedenis is donderdag in Nederland Afrikaans olifantsgras geoogst. Dat deed loonbedrijf Gerritsen uit Heelsum bij kalvermester A. G. Henken in Achterberg. De oogst is bestemd voor verwarmingsinstallaties.<br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Foto: Achterberg - De eerste oogst van het jaar. Voor de tweede keer in de geschiedenis is donderdag in Nederland Afrikaans olifantsgras geoogst. Dat deed loonbedrijf Gerritsen uit Heelsum bij kalvermester A. G. Henken in Achterberg. De oogst is bestemd voor verwarmingsinstallaties.
  Foto: Vidiphoto

 • Kalvermester Henken gebruikt het materiaal voor zijn eigen warmwatervoorziening, waarmee hij per jaar minstens 45.000 kuub gas bespaart. Het olifantsgras groeit vanzelf aan en kan 25 jaar lang geoogst worden. Het is het enige product dat 85 procent droge stof bezit. Henken is de enige producent in Nederland van olifantsgras.<br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Kalvermester Henken gebruikt het materiaal voor zijn eigen warmwatervoorziening, waarmee hij per jaar minstens 45.000 kuub gas bespaart. Het olifantsgras groeit vanzelf aan en kan 25 jaar lang geoogst worden. Het is het enige product dat 85 procent droge stof bezit. Henken is de enige producent in Nederland van olifantsgras.
  Foto: Vidiphoto

 • Zeist - Donderdag werd in Zeist de prijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar uitgereikt aan melkveehouders/kaasmakers familie Van de Voort uit Lunteren. Voor meer hierover zie <a title="Agrarisch Ondernemer 2016" href="http://www.agrarischondernemer.nl/">#mce_temp_url#</a>.<br /><em>Foto: Koos Groenewold</em></p>
<p> 

  Zeist - Donderdag werd in Zeist de prijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar uitgereikt aan melkveehouders/kaasmakers familie Van de Voort uit Lunteren. Voor meer hierover zie #mce_temp_url#.
  Foto: Koos Groenewold

   

 • De publieksprijs ging naar de van origine Turkse radijsteler Zülküf Yilmaz uit Poeldijk. Voor meer hierover zie #mce_temp_url#.<br /><em>Foto: Koos Groenewold</em>

  De publieksprijs ging naar de van origine Turkse radijsteler Zülküf Yilmaz uit Poeldijk. Voor meer hierover zie #mce_temp_url#.
  Foto: Koos Groenewold

 • Zevenhuizen - Dit ongeval gebeurde donderdag 31 maart in Zevenhuizen. Een trekker met een aanhangwagen vol zand ontspoorde op een overweg.<br /><em>Foto: Ginopress</em>

  Zevenhuizen - Dit ongeval gebeurde donderdag 31 maart in Zevenhuizen. Een trekker met een aanhangwagen vol zand ontspoorde op een overweg.
  Foto: Ginopress

 • Beltrum - Europarlementariërs bezoeken mestverwerker Groot Zevert in Beltrum, op uitnodiging van Jan Huitema (VVD) en Annie Schreijer-Pierik (CDA). Het onderwerp waar het om ging: mineralenconcentraat. De bezoekers waren onder de indruk van de techniek van mestverwerking, maar zien de gewenste erkenning van het concentraat als kunstmestvervanger vooral als een puur Nederlandse kwestie.<br /> <em>Foto: Joris Telders</em>

  Beltrum - Europarlementariërs bezoeken mestverwerker Groot Zevert in Beltrum, op uitnodiging van Jan Huitema (VVD) en Annie Schreijer-Pierik (CDA). Het onderwerp waar het om ging: mineralenconcentraat. De bezoekers waren onder de indruk van de techniek van mestverwerking, maar zien de gewenste erkenning van het concentraat als kunstmestvervanger vooral als een puur Nederlandse kwestie.
  Foto: Joris Telders

 • Lohne (D.)  – Pluimveeverwerker Wiesenhof moet na de felle brand van maandag in de slachterij in Lohne personeel ontslaan. De productie in Lohne kan als gevolg van de brand niet snel worden hervat. In Lohne werkten voor de brand 1.200 mensen voor Wiesenhof.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Lohne (D.)  – Pluimveeverwerker Wiesenhof moet na de felle brand van maandag in de slachterij in Lohne personeel ontslaan. De productie in Lohne kan als gevolg van de brand niet snel worden hervat. In Lohne werkten voor de brand 1.200 mensen voor Wiesenhof.
  Foto: Reuters

 • Wenen – Boze Oostenrijkse melkveehouders demonstreren voor het gebouw van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Wenen. Ze willen dat de Commissie ingrijpt in de melkmarkt en de productie beperkt. Zo'n honderd aan de belangenorganisatie IG-Milch, een zusterorganisatie</p>
<p>van de European Milk Board, gelieerde melkveehouders kwamen met 30 trekkers naar Wenen.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Wenen – Boze Oostenrijkse melkveehouders demonstreren voor het gebouw van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Wenen. Ze willen dat de Commissie ingrijpt in de melkmarkt en de productie beperkt. Zo'n honderd aan de belangenorganisatie IG-Milch, een zusterorganisatie

  van de European Milk Board, gelieerde melkveehouders kwamen met 30 trekkers naar Wenen.
  Foto: Reuters

 • Thailand - Suikeroogst in Thailand, de op een na grootste suikerexporteur ter wereld. Door uitzonderlijke droogte - gevolg van El Nino - is de export dit jaar 20 procent kleiner dan normaal. Nu al wordt gevreesd voor de oogst van volgend jaar.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Thailand - Suikeroogst in Thailand, de op een na grootste suikerexporteur ter wereld. Door uitzonderlijke droogte - gevolg van El Nino - is de export dit jaar 20 procent kleiner dan normaal. Nu al wordt gevreesd voor de oogst van volgend jaar.
  Foto: Reuters

 • Ommeren - Zo'n 400 lammetjes hebben ze al ter wereld helpen brengen en zeker 200 bevallingen zitten er nog aan te komen. Na een stageperiode van 17 dagen bij schapenhouder Dirk Peters in Ommeren in de Betuwe, mogen Shelley van Aalst (18) uit Rotterdam en Naomi (19) Hamming uit Amersfoort zich nu volleerd schapenvroedvrouw noemen. De tweedejaars studenten dierverzorging van Groenhorst Barneveld verblijven de hele stageperiode intern op de boerderij.<br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Ommeren - Zo'n 400 lammetjes hebben ze al ter wereld helpen brengen en zeker 200 bevallingen zitten er nog aan te komen. Na een stageperiode van 17 dagen bij schapenhouder Dirk Peters in Ommeren in de Betuwe, mogen Shelley van Aalst (18) uit Rotterdam en Naomi (19) Hamming uit Amersfoort zich nu volleerd schapenvroedvrouw noemen. De tweedejaars studenten dierverzorging van Groenhorst Barneveld verblijven de hele stageperiode intern op de boerderij.
  Foto: Vidiphoto

Of registreer je om te kunnen reageren.