Home

Foto & video 1 reactie

Kunstvossen, slachthonden en meer nieuwsfoto's

Overzicht van de opvallendste agrarische nieuwsfoto's van afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Randwijk (Gld.) - Biologisch akkerbouwer André Jurrius in Randwijk in de Betuwe heeft een bijzondere duivenverschrikker: een levensecht ogende kunstvos-met-beweegeffect. De duivenoverlast is enorm nu de eiwitrijke lupine net boven de grond uitkomt. De 'vliegende ratten' blijven ver uit de buurt van de 'vogelverschrikkers'. Voor een optimaal effect zijn er volgens Jurrius wel twee vossen per hectare nodig. De akkerbouwer heeft plannen om de kunststof roofdieren te vervolmaken door ze op rails te zetten en ze elektrisch aan te sturen met zonnepanelen.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Randwijk (Gld.) - Biologisch akkerbouwer André Jurrius in Randwijk in de Betuwe heeft een bijzondere duivenverschrikker: een levensecht ogende kunstvos-met-beweegeffect. De duivenoverlast is enorm nu de eiwitrijke lupine net boven de grond uitkomt. De 'vliegende ratten' blijven ver uit de buurt van de 'vogelverschrikkers'. Voor een optimaal effect zijn er volgens Jurrius wel twee vossen per hectare nodig. De akkerbouwer heeft plannen om de kunststof roofdieren te vervolmaken door ze op rails te zetten en ze elektrisch aan te sturen met zonnepanelen.

  Foto: Vidiphoto

 • Borgercompagnie (Gr.) - Het lijkt een parade van machines bij Groenwold in Borgercompagnie. Hier is men druk in de weer met het poten van zetmeelaardappelen. De foto is genomen tijdens de koffiepauze.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Borgercompagnie (Gr.) - Het lijkt een parade van machines bij Groenwold in Borgercompagnie. Hier is men druk in de weer met het poten van zetmeelaardappelen. De foto is genomen tijdens de koffiepauze.

  Foto: Koos van der Spek

 • Dresden (D.) - Een nog niet bebroed ei wordt doorgelicht in het laboratorium van TU Dresden. Hier werkt men aan een methode om met spectroscopie eieren te seksen, nog voordat ze bebroed worden.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Dresden (D.) - Een nog niet bebroed ei wordt doorgelicht in het laboratorium van TU Dresden. Hier werkt men aan een methode om met spectroscopie eieren te seksen, nog voordat ze bebroed worden.

  Foto: ANP/AFP

 • Zuid-Korea - In Zuid-Korea worden veel honden gefokt voor de slacht. Naar schatting worden 1,5 tot 2,5 miljoen honden per jaar opgegeten. De internationale dierenwelzijnsorganisatie Humane Society International (HSI) ageert hier tegen. Deze honden zijn 'bevrijd' van de fokkerij en worden naar 'gastvrije gezinnen' in Amerika en Canada gebracht. Naar eigen zeggen helpt HSI de hondenfokkers bij het omschakelen naar andere broodwinning.</p>
<p><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Zuid-Korea - In Zuid-Korea worden veel honden gefokt voor de slacht. Naar schatting worden 1,5 tot 2,5 miljoen honden per jaar opgegeten. De internationale dierenwelzijnsorganisatie Humane Society International (HSI) ageert hier tegen. Deze honden zijn 'bevrijd' van de fokkerij en worden naar 'gastvrije gezinnen' in Amerika en Canada gebracht. Naar eigen zeggen helpt HSI de hondenfokkers bij het omschakelen naar andere broodwinning.

  Foto: ANP/AFP

 • Concillac (Fr.) - Op een bedrijf in Frankrijk worden speciale algen geoogst met een hoge voedingswaarde. Het zijn de blauwgroene algen 'spiriluna'. De ontwikkeling van deze algenteelt begon in de jaren '60, met het oog op verbetering van de voeding in Afrika. Tegenwoordig geldt de alg als 'superfood'. <em>Foto: ANP/AFP</em>

  Concillac (Fr.) - Op een bedrijf in Frankrijk worden speciale algen geoogst met een hoge voedingswaarde. Het zijn de blauwgroene algen 'spiriluna'. De ontwikkeling van deze algenteelt begon in de jaren '60, met het oog op verbetering van de voeding in Afrika. Tegenwoordig geldt de alg als 'superfood'. Foto: ANP/AFP

 • Den Haag - Een coalitie van boeren, Milieudefensie en vakbond FNV Groen voeren actie voor de Tweede Kamer onder het motto: <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Blogs/2016/4/Houd-de-Boerderij-TTIP-vrij-2793805W/">'Houd de boerderij TTIP-vrij'</a>. Het handelsverdrag tussen Europa en de VS zet milieu, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden onder druk, vinden de actievoerders. De deelnemende boeren vrezen voor oneerlijke concurrentie. De TTIP is een splijtzwam binnen LTO. De afdeling varkenshouderij is tegen, de rest voor. <em>Foto: Milieudefensie/Marten van Dijl</em>

  Den Haag - Een coalitie van boeren, Milieudefensie en vakbond FNV Groen voeren actie voor de Tweede Kamer onder het motto: 'Houd de boerderij TTIP-vrij'. Het handelsverdrag tussen Europa en de VS zet milieu, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden onder druk, vinden de actievoerders. De deelnemende boeren vrezen voor oneerlijke concurrentie. De TTIP is een splijtzwam binnen LTO. De afdeling varkenshouderij is tegen, de rest voor. Foto: Milieudefensie/Marten van Dijl

 • Voorhout (Z.-H.) - Een groep Britse vogelaars kijkt samen met Nederlandse bollenkwekers en vogelkenners naar het rijke vogelleven bij een geïnundeerd veld. Het onder water zetten van bollenpercelen om daarmee ziekten en plagen in de bodem te bestrijden, heeft een positief effect op het vogelleven. Typische bollenvogels zijn onder meer de kievit, de scholekster, de veldleeuwerik en de gele kwikstaart. Medewerkers van de Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) zijn in Nederland voor 'inundatieles' van bloembollenkwekers. De RSPB bezit in Engeland veel land en verhuurt dat deels aan boeren. Met kennis uit de Nederlandse bloembollensector wordt straks ook in Engeland gewerkt aan duurzaam bodembeheer.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Voorhout (Z.-H.) - Een groep Britse vogelaars kijkt samen met Nederlandse bollenkwekers en vogelkenners naar het rijke vogelleven bij een geïnundeerd veld. Het onder water zetten van bollenpercelen om daarmee ziekten en plagen in de bodem te bestrijden, heeft een positief effect op het vogelleven. Typische bollenvogels zijn onder meer de kievit, de scholekster, de veldleeuwerik en de gele kwikstaart. Medewerkers van de Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) zijn in Nederland voor 'inundatieles' van bloembollenkwekers. De RSPB bezit in Engeland veel land en verhuurt dat deels aan boeren. Met kennis uit de Nederlandse bloembollensector wordt straks ook in Engeland gewerkt aan duurzaam bodembeheer.

  Foto: Vidiphoto

 • Echt (L.) - In een stal met bijna 200 varkens bij abdij Lilbosch in Echt is vrijdagavond 22 april brand uitgebroken.Volgens de brandweer zijn alle dieren uit de stal gehaald. Met 3 blusvoertuigen werden de vlammen bestreden. De rookpluim was in de omtrek goed te zien. De stal was gloednieuw. De varkens worden van oudsher door de monniken gehouden. Aanvankelijk waren de dieren bedoeld om in het levensonderhoud van de kloosterlingen te voorzien. Tegenwoordig worden de varkens gebruikt voor het zogeheten Livar-varkensvlees.</p>
<p><em>Foto: GinoPress</em>

  Echt (L.) - In een stal met bijna 200 varkens bij abdij Lilbosch in Echt is vrijdagavond 22 april brand uitgebroken.Volgens de brandweer zijn alle dieren uit de stal gehaald. Met 3 blusvoertuigen werden de vlammen bestreden. De rookpluim was in de omtrek goed te zien. De stal was gloednieuw. De varkens worden van oudsher door de monniken gehouden. Aanvankelijk waren de dieren bedoeld om in het levensonderhoud van de kloosterlingen te voorzien. Tegenwoordig worden de varkens gebruikt voor het zogeheten Livar-varkensvlees.

  Foto: GinoPress

 • Dodewaard (Gld.) - Topdrukte bij Vredo Dodewaard donderdag 28 april. De fabrikant van machines voor de agrarisch en groene sector draait op dit moment op volle kracht. De relatief lichte zelfrijdende voertuigen met brede banden van Vredo zijn op dit moment vanwege de natte akkers en drassige weilanden razend populair. En vanwege nieuwe mestwetgeving in Duitsland, die mogelijk nog dit jaar van kracht wordt, zijn de bemesters bijna niet aan te slepen.</p>
<p><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Dodewaard (Gld.) - Topdrukte bij Vredo Dodewaard donderdag 28 april. De fabrikant van machines voor de agrarisch en groene sector draait op dit moment op volle kracht. De relatief lichte zelfrijdende voertuigen met brede banden van Vredo zijn op dit moment vanwege de natte akkers en drassige weilanden razend populair. En vanwege nieuwe mestwetgeving in Duitsland, die mogelijk nog dit jaar van kracht wordt, zijn de bemesters bijna niet aan te slepen.

  Foto: Vidiphoto

Eén reactie

 • husky

  Mooi idee met die vos, maar zoals meer hier in NL hoe lang zal die er staan(alles moet in de beton gestort zijn of het is weg)
  Hopelijk kan hij ook hard bijten:-)

Of registreer je om te kunnen reageren.