Home

Foto & video 5 reacties

Video: Van Dam geeft uitleg over fosfaatrechten

Waarom moeten er fosfaatrechten komen? Wat is de reden om fosfaatrechten af te romen en hoeveel tijd heeft de melkveehouderij om zich aan te passen? Staatssecretaris Martijn van Dam geeft uitleg.

Staatssecretaris Martijn van Dam geeft uitleg waarom er fosfaatrechten komen.

 

Staatssecretaris Martijn van Dam over de afroming van rechten.

 

Wat is het tijdspad? Staatssecretaris Martijn van Dam geeft een korte toelichting.

Lees alles over fosfaatrechten in het dossier. Blader ook door de interactieve tijdlijn!
Lees ook: Verdeelde reacties op stelsel fosfaatrechten.

Laatste reacties

 • alco1

  Waarom fosfaatrechten?
  Omdat we daar afspraken over gemaakt hebben , omdat we bang zijn dat er teveel mest in de natuur terecht komt.
  ZIELTOGEND. Zo'n antwoordt. Daar is allang wetgeving voor.

 • veldzicht

  @Alco,het is ook een EU maatregel, boeren in andere landen kijken er met plezier naar dat de NL. boer wordt beperkt in hun productie,neemt niet weg de milieu beweging heeft ook een veel te grote vinger in de pap ,daar is het hoe minder vee hoe liever en daar worden de grootste leugens en onzin voor uit de kast getrokken.

 • R. B.

  3 gve/ha en je kan een leger aan controleurs uitsparen.

 • Hilhorst100

  Wat een flauwekul die fosfaatrechten. De bosgebieden groeien steeds slechter, er groeit bijna geen plankton in de zee dat is de basis van de voedselketen. Oorzaak fosfaatgebrek en te weinig uitspoeling. Beleidsfouten toegeven of terugdraaien zal niet gebeuren dat doet de overheid niet

 • Snel

  Grote vorm van rechtsongelijkheid, varkenshouders werd direct 10% afgenomen zonder fatsoenlijke onderbouwing. Het kabinet heeft de rundveehouderij laten gaan terwijl ze wisten dat `t fout ging. De teveel geproduceerde mest, bijna 4 miljoen kg fosfaat loopt nu de afzet van varkens mest voor de voeten. Ophaalbijdrage loopt uit de klauwen. Je zou haast denken dat de overheid dit willens en wetens heeft laten gebeuren. Nu kunnen ze de varkenshouders t laatste duwtje geven. Ook de banken zijn hier schuldig aan om in een overvolle mestmarkt, waar dus geen ruimte was voor extra mest, toch maar steeds te financieren. Nu moeten ze zich in allerlei bochten wringen om de schade zoveel mogelijk te beperken, dus worden de varkensboeren geofferd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.