Home

Foto & video

Melk tegen de gevel, soepkip uit de muur en nog meer nieuwsfoto's

Overzicht van de opvallendste agrarische nieuwsfoto's van afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Een overzicht van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto's van afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Een demonstrerende veehouder sproeit melk op de gevel van een gebouw in Brussel, maandag 14 maart. Op dat moment was er een belangrijke vergadering van de Europese landbouwministers over mogelijke steunmaatregelen.<br /><em>Foto: ANP</em>

  Een demonstrerende veehouder sproeit melk op de gevel van een gebouw in Brussel, maandag 14 maart. Op dat moment was er een belangrijke vergadering van de Europese landbouwministers over mogelijke steunmaatregelen.
  Foto: ANP

 • Complete kippen verdwijnen er woensdag 16 maart in de automatiek van pluimveehouderij Van Dam in Opheusden (Gld.). Het is de eerste kippenautomaat van Nederland. Behalve een groot aanbod aan eieren, komen filets, poten en zelfs complete soepkippen uit de drie grote automaten met vriesfunctie. De ingevroren vleesproducten zijn lange tijd houdbaar. Volgens eigenaar Gert-Jan van Dam loopt het storm. De prijs is vergelijkbaar met die in de supermarkt.<br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Complete kippen verdwijnen er woensdag 16 maart in de automatiek van pluimveehouderij Van Dam in Opheusden (Gld.). Het is de eerste kippenautomaat van Nederland. Behalve een groot aanbod aan eieren, komen filets, poten en zelfs complete soepkippen uit de drie grote automaten met vriesfunctie. De ingevroren vleesproducten zijn lange tijd houdbaar. Volgens eigenaar Gert-Jan van Dam loopt het storm. De prijs is vergelijkbaar met die in de supermarkt.
  Foto: Vidiphoto

 • Le Mans - Franse boeren gaan in gevangenispak de straat op uit protest tegen het politieoptreden tegen andere Franse boeren. 60 deelnemers aan een eerder protest tegen lage prijzen worden intensief gevolgd door de politie. Ze zijn verhoord en er is onder meer DNA van hen verzameld. Dat vinden ze te ver gaan. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Le Mans - Franse boeren gaan in gevangenispak de straat op uit protest tegen het politieoptreden tegen andere Franse boeren. 60 deelnemers aan een eerder protest tegen lage prijzen worden intensief gevolgd door de politie. Ze zijn verhoord en er is onder meer DNA van hen verzameld. Dat vinden ze te ver gaan.
  Foto: ANP

 • Beieren - Hier is de asperge-oogst al in volle gang. Dat kan dankzij de aanvoer van warme lucht door een ondergronds buizenstelsel van in totaal enkele honderden kilometers lengte. De warmte komt van de nabijgelegen papierfabriek in Plattling (D.). <br /><em>Foto: ANP</em>

  Beieren - Hier is de asperge-oogst al in volle gang. Dat kan dankzij de aanvoer van warme lucht door een ondergronds buizenstelsel van in totaal enkele honderden kilometers lengte. De warmte komt van de nabijgelegen papierfabriek in Plattling (D.).
  Foto: ANP

 • Someren - Een afschrikwekkend beeld dat doet denken aan ruimingen bij dierziektes uit een grijs verleden. Maar zo ernstig was het niet, dinsdag 15 maart. Dit zijn geslachte varkens. Ze kwamen op de weg te liggen door een ongeval met een vrachtwagen. Dit gebeurde dinsdag 15 maart op de A67 nabij de afslag Someren. Wat er precies mis is gegaan, is onbekend. De weg richting Venlo was enkele uren afgesloten voor het verkeer. <br /><em>Foto: GinoPress</em>

  Someren - Een afschrikwekkend beeld dat doet denken aan ruimingen bij dierziektes uit een grijs verleden. Maar zo ernstig was het niet, dinsdag 15 maart. Dit zijn geslachte varkens. Ze kwamen op de weg te liggen door een ongeval met een vrachtwagen. Dit gebeurde dinsdag 15 maart op de A67 nabij de afslag Someren. Wat er precies mis is gegaan, is onbekend. De weg richting Venlo was enkele uren afgesloten voor het verkeer.
  Foto: GinoPress

 • In de afgelopen paar weken is een speciaal productiebos langs de A7 tussen Hoogezand en Kolham (Gr.) met de grond gelijk gemaakt. De bomen zijn volgroeid en worden gekapt om plaats te maken voor akkerland. Bewoners van de Knijpslaan kijken straks uit op de snelweg en het industrieterrein in Kolham in plaats van het uitzicht op het bos.</p>
<p><em>Foto: GinoPress</em>

  In de afgelopen paar weken is een speciaal productiebos langs de A7 tussen Hoogezand en Kolham (Gr.) met de grond gelijk gemaakt. De bomen zijn volgroeid en worden gekapt om plaats te maken voor akkerland. Bewoners van de Knijpslaan kijken straks uit op de snelweg en het industrieterrein in Kolham in plaats van het uitzicht op het bos.

  Foto: GinoPress

 • Akkerbouwer Erik Kooistra in Nieuwolda (Gr.) vond zijn suikerbietenpercelen er niet vlak genoeg bij liggen om te gaan zaaien. Daarom gaat Kooistra senior er met de eg achter een bijna historische trekker met kooiwielen nog een keer overheen. Het land komt er prachtig bij te liggen. Kooistra heeft twee percelen suikerbieten van in totaal 23 hectare.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Akkerbouwer Erik Kooistra in Nieuwolda (Gr.) vond zijn suikerbietenpercelen er niet vlak genoeg bij liggen om te gaan zaaien. Daarom gaat Kooistra senior er met de eg achter een bijna historische trekker met kooiwielen nog een keer overheen. Het land komt er prachtig bij te liggen. Kooistra heeft twee percelen suikerbieten van in totaal 23 hectare.

  Foto: Koos van der Spek

 • Akkerbouwer Anne Willem Dallinga uit Zuidbroek (Gr.) is begonnen met het poten van zijn vroege consumptieaardappelen. Hij poot eerst twee rassen (Frieslanders en Première). Na het poten komen de aardappelen onder vlies en plastic om de groei te bevorderen en te beschermen tegen eventuele vorst of koude nachten. Deze eerste ronde is maar klein, ongeveer 1 hectare, en bedoeld voor de verkoop in de eigen boerderijwinkel.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Akkerbouwer Anne Willem Dallinga uit Zuidbroek (Gr.) is begonnen met het poten van zijn vroege consumptieaardappelen. Hij poot eerst twee rassen (Frieslanders en Première). Na het poten komen de aardappelen onder vlies en plastic om de groei te bevorderen en te beschermen tegen eventuele vorst of koude nachten. Deze eerste ronde is maar klein, ongeveer 1 hectare, en bedoeld voor de verkoop in de eigen boerderijwinkel.

  Foto: Koos van der Spek

 • Melkveehouder Carlos Hoegen in Azewijn (Gld.) kuilde donderdag de eerste 20 ha gras in. Het gras op de lichte zavelgrond is de hele winter doorgegroeid, waardoor het te lang werd om nog te bemesten. "Er stond 10 tot 15 centimeter. In combinatie met de voorspelde droge periode is het risico op vervuiling van het gras bij bemesting groot. Bovendien liep de kwaliteit van het gras de laatste weken door de kou terug", zegt Hoegen.</p>
<p><em>Foto: Henk Riswick</em>

  Melkveehouder Carlos Hoegen in Azewijn (Gld.) kuilde donderdag de eerste 20 ha gras in. Het gras op de lichte zavelgrond is de hele winter doorgegroeid, waardoor het te lang werd om nog te bemesten. "Er stond 10 tot 15 centimeter. In combinatie met de voorspelde droge periode is het risico op vervuiling van het gras bij bemesting groot. Bovendien liep de kwaliteit van het gras de laatste weken door de kou terug", zegt Hoegen.

  Foto: Henk Riswick

 • Met 10 tot 15 centimeter lengte stond er een aardige snede op het land. Hoegen schat dat hij rond de 800 kilo droge stof per hectare van het land heeft gehaald. Doordat het woensdag 16 maart en donderdag 17 maart zonnig weer was met een flinke wind, is het gras goed gedroogd. Voglens Hoegen is het gras met 40% droge stof in de balen is terechtgekomen.<br /><em>Foto: Henk Riswick</em>

  Met 10 tot 15 centimeter lengte stond er een aardige snede op het land. Hoegen schat dat hij rond de 800 kilo droge stof per hectare van het land heeft gehaald. Doordat het woensdag 16 maart en donderdag 17 maart zonnig weer was met een flinke wind, is het gras goed gedroogd. Voglens Hoegen is het gras met 40% droge stof in de balen is terechtgekomen.
  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.