Home

Foto & video 2809 x bekeken

Beschilderde biggen, Finse boeren de straat op en meer nieuwsfoto's

Finse, Franse en Italiaanse boeren de straat op, beschilderde biggen in Franse supermarkt, lama's slachten in Bolivia en Le Foll op bezoek in Nederland.

Foto

 • Deze Franse varkenshouder beschilderde twee biggen met de Franse driekleur en ging naar de supermarkt. De Franse boerenacties voor betere prijzen richten zich meer en meer tegen buitenlandse producten. Demonstranten gaan supermarkten binnen en richten soms een ravage aan als er importproducten liggen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Deze Franse varkenshouder beschilderde twee biggen met de Franse driekleur en ging naar de supermarkt. De Franse boerenacties voor betere prijzen richten zich meer en meer tegen buitenlandse producten. Demonstranten gaan supermarkten binnen en richten soms een ravage aan als er importproducten liggen.

  Foto: ANP

 • Ook Italiaanse boeren demonstreerden deze week. Tot nu toe was er in Italië nog niet zo veel protest. Hier in Carmagnola, in de buurt van Turijn een demonstratie tegen de lage melkprijzen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Ook Italiaanse boeren demonstreerden deze week. Tot nu toe was er in Italië nog niet zo veel protest. Hier in Carmagnola, in de buurt van Turijn een demonstratie tegen de lage melkprijzen.

  Foto: ANP

 • Zelfs Finse boeren gaan nu de straat op uit protest tegen lage prijzen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Zelfs Finse boeren gaan nu de straat op uit protest tegen lage prijzen.

  Foto: ANP

 • De Franse minister van landbouw, Stéphane Le Foll (r.), bezocht deze week staatssecretaris Martijn van Dam. Hij zoekt steun voor zijn plannen om boeren te steunen uit het crisisfonds van de Europese Unie. Dit zou wel ten koste gaan van de inkomenstoeslagen voor andere boeren. Maandag vergaderen de Europese ministers hierover.</p>
<p><em>Foto: Roel Dijkstra</em>

  De Franse minister van landbouw, Stéphane Le Foll (r.), bezocht deze week staatssecretaris Martijn van Dam. Hij zoekt steun voor zijn plannen om boeren te steunen uit het crisisfonds van de Europese Unie. Dit zou wel ten koste gaan van de inkomenstoeslagen voor andere boeren. Maandag vergaderen de Europese ministers hierover.

  Foto: Roel Dijkstra

 • Groot ongeval op een Frans landbouwbedrijf met zes gewonde twaalfjarige kinderen. Tijdens een excursie van een school stortte een graansilo in. Hier voeren reddingswerkers de gewonden af. HEt gebeurde in Pont-sur-Sambre, vlak onder het Belgische Mons (Bergen).</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Groot ongeval op een Frans landbouwbedrijf met zes gewonde twaalfjarige kinderen. Tijdens een excursie van een school stortte een graansilo in. Hier voeren reddingswerkers de gewonden af. HEt gebeurde in Pont-sur-Sambre, vlak onder het Belgische Mons (Bergen).

  Foto: ANP

 • Dit varkenstransport in Bangkok, Thailand, voldoet duidelijk niet aan de welzijnseisen die in Europa gelden. De dieren zijn gewond en blootgesteld aan felle zon waardoor ze al zichtbaar verbrand zijn.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Dit varkenstransport in Bangkok, Thailand, voldoet duidelijk niet aan de welzijnseisen die in Europa gelden. De dieren zijn gewond en blootgesteld aan felle zon waardoor ze al zichtbaar verbrand zijn.

  Foto: ANP

 • Een lama-slachterij in Bolivia, in de stad Turco. In Bolivia hoopt men dat het vlees van deze dieren een alternatief wordt voor mensen die geen rood vlees meer willen uit gezondheidsoverwegingen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Een lama-slachterij in Bolivia, in de stad Turco. In Bolivia hoopt men dat het vlees van deze dieren een alternatief wordt voor mensen die geen rood vlees meer willen uit gezondheidsoverwegingen.

  Foto: ANP

 • Lamavlees op de markt in Bolivia. In het Zuid-Amerikaanse land is de lama traditioneel voedsel. De laatste jaren wordt het ook weer geserveerd in hippe restaurants. Het is mager vlees.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Lamavlees op de markt in Bolivia. In het Zuid-Amerikaanse land is de lama traditioneel voedsel. De laatste jaren wordt het ook weer geserveerd in hippe restaurants. Het is mager vlees.

  Foto: ANP

 • Schrijnend beeld van vluchtelingen onderweg over een akker in Griekenland. Ze zijn onderweg naar een provisorisch opvangkamp langs de grens met Macedonië, die kort geleden is gesloten. Tienduizenden mensen bivakkeren in de open lucht.

  Schrijnend beeld van vluchtelingen onderweg over een akker in Griekenland. Ze zijn onderweg naar een provisorisch opvangkamp langs de grens met Macedonië, die kort geleden is gesloten. Tienduizenden mensen bivakkeren in de open lucht.

 • Staatssecretaris Martijn van Dam op bezoek bij kaasboerderij Captein in Zoeterwoude, vrijdag. Hij kwam daar om te overleggen met het NAJK. Over de fosfaatrechten zei  hij dat hij aanstuurt op zo weinig mogelijk knelgevallen. <br /><em>Foto: Ton van der Scheer</em>

  Staatssecretaris Martijn van Dam op bezoek bij kaasboerderij Captein in Zoeterwoude, vrijdag. Hij kwam daar om te overleggen met het NAJK. Over de fosfaatrechten zei  hij dat hij aanstuurt op zo weinig mogelijk knelgevallen.
  Foto: Ton van der Scheer

 • Cum Laude kaaskeuring in Kamerik (U.). <a title="kaaskeuring" href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Foto-Video/2016/3/Keurmeesters-keuren-lekkerste-boerderijkazen-2773117W/">Bekijk ook de video</a>.</p>
<p><em>Foto: Herbert Wiggerman</em>

  Cum Laude kaaskeuring in Kamerik (U.). Bekijk ook de video.

  Foto: Herbert Wiggerman

Of registreer je om te kunnen reageren.