Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: Griekse boeren slaags met politie

Protestacties in Griekenland, topdrukte in de tulpenflat, nattigheid in Nederland, bezoek aan slachterij Van Hattem en andere nieuwsfoto's van deze week.

Foto

 • Boeren botsen met de politie in de Griekse hoofdstad Athene. Het gaat er steeds heftiger aan toe. Vrijdag werd traangas ingezet, terwijl de demonstranten de politie met stokken te lijf gingen. Het protest is gericht tegen <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/2/Bezuinigingen-raken-Griekse-boeren-hard-2757336W/">bezuinigingen op pensioenen</a> - die overigens niet alleen boeren raken. De wegblokkades raken inmiddels ook buurlanden en hinderen onder meer het vervoer van vluchtelingen verder Europa in.

  Boeren botsen met de politie in de Griekse hoofdstad Athene. Het gaat er steeds heftiger aan toe. Vrijdag werd traangas ingezet, terwijl de demonstranten de politie met stokken te lijf gingen. Het protest is gericht tegen bezuinigingen op pensioenen - die overigens niet alleen boeren raken. De wegblokkades raken inmiddels ook buurlanden en hinderen onder meer het vervoer van vluchtelingen verder Europa in.

  Foto: ANP
 • Cursisten Vleesvee van het agrarische Groenhorst College in Barneveld en de HAS Dronten krijgen woensdag een exclusieve rondleiding bij Holland Vlees Service BV, beter bekend als Van Hattem Vlees BV. Na de ruzie met de NVWA in 2014 draait het bedrijf inmiddels weer goed, zij het nog steeds niet op het niveau van voor <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/2/NVWA-blokkeert-vlees-Van-Hattem-nog-altijd-2754760W/">het gedwongen faillissement</a>. Inmiddels is het slachthuis gemoderniseerd en worden er wekelijks tussen de 500 en 700 luxe runderen geslacht. Volgens cursusleider Johan den Hartog is vleesvee nog steeds onderbelicht in het agrarisch onderwijs. Omdat er twee grote exportmarkten aankomen voor Nederlands vlees (Noord-Amerika en China), wil het Groenhorst College de Cursus Vleesvee meer stimuleren en onder de aandacht brengen bij leerlingen en vleesveehouders.

  Cursisten Vleesvee van het agrarische Groenhorst College in Barneveld en de HAS Dronten krijgen woensdag een exclusieve rondleiding bij Holland Vlees Service BV, beter bekend als Van Hattem Vlees BV. Na de ruzie met de NVWA in 2014 draait het bedrijf inmiddels weer goed, zij het nog steeds niet op het niveau van voor het gedwongen faillissement. Inmiddels is het slachthuis gemoderniseerd en worden er wekelijks tussen de 500 en 700 luxe runderen geslacht. Volgens cursusleider Johan den Hartog is vleesvee nog steeds onderbelicht in het agrarisch onderwijs. Omdat er twee grote exportmarkten aankomen voor Nederlands vlees (Noord-Amerika en China), wil het Groenhorst College de Cursus Vleesvee meer stimuleren en onder de aandacht brengen bij leerlingen en vleesveehouders.

  Foto: Vidiphoto
 • Vijf mannen op paarden tonen respect voor de rouwstoet van <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/1/Dode-bij-boerenprotest-in-VS-2752942W/">Robert 'LaVoy' Finicum</a>, in Kanab, Utah. Finicum kwam om bij <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/1/Irritatie-groter-dan-Bundy-rebellie-2746924W/">de protesten</a> tegen federaal grondbezit in het westen van de VS.

  Vijf mannen op paarden tonen respect voor de rouwstoet van Robert 'LaVoy' Finicum, in Kanab, Utah. Finicum kwam om bij de protesten tegen federaal grondbezit in het westen van de VS.

  Foto: ANP
 • Zuidelijk Afrika zucht onder <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2015/11/Zuid-Afrika-beleeft-ergste-droogte-sinds-23-jaar-2719511W/">extreme droogte</a>. Boer Chrisjan Putter staat hier bij een dood rund op zijn land, dichtbij de Syferfontein Dam, de belangrijkste bron van water in zijn regio rond Senekal. Putter verloor acht koeien in de afgelopen drie maanden, als gevolg van de droogte. Inwoners van het dorp staan in de rij voor water.

  Zuidelijk Afrika zucht onder extreme droogte. Boer Chrisjan Putter staat hier bij een dood rund op zijn land, dichtbij de Syferfontein Dam, de belangrijkste bron van water in zijn regio rond Senekal. Putter verloor acht koeien in de afgelopen drie maanden, als gevolg van de droogte. Inwoners van het dorp staan in de rij voor water.

  Foto: ANP/EPA
 • Bij tulpenkweker Niels Kreuk uit Andijk wordt woensdag koortsachtig gewerkt aan de productie van Valentijnstulpen. Zondag is het Valentijnsdag. Na de roos is de tulp internationaal de meest populaire Valentijnsbloem. De Andijkse tulpenbroeier produceert 10 miljoen stelen per jaar in zogenoemde meerlagenteelt, in zijn kassen van 7 meter hoogte. Tulpenteelt in 'flats' van drie etages met behulp van led-verlichting, levert hem onder meer een besparing in gasverbruik op van 55%. Bovendien wordt de kasruimte meer dan 60% efficiënter benut. Er zijn inmiddels meer dan 25 tulpenkwekers die hebben geïnvesteerd in de innovatieve productie in meerdere teeltlagen. De bloembollensector wil koploper zijn op</p>
<p>gebied van duurzaamheid in agrarisch Nederland. Kreuk kreeg onlangs de Award Duurzaam Ondernemen voor innovatie in de tulpenteelt.

  Bij tulpenkweker Niels Kreuk uit Andijk wordt woensdag koortsachtig gewerkt aan de productie van Valentijnstulpen. Zondag is het Valentijnsdag. Na de roos is de tulp internationaal de meest populaire Valentijnsbloem. De Andijkse tulpenbroeier produceert 10 miljoen stelen per jaar in zogenoemde meerlagenteelt, in zijn kassen van 7 meter hoogte. Tulpenteelt in 'flats' van drie etages met behulp van led-verlichting, levert hem onder meer een besparing in gasverbruik op van 55%. Bovendien wordt de kasruimte meer dan 60% efficiënter benut. Er zijn inmiddels meer dan 25 tulpenkwekers die hebben geïnvesteerd in de innovatieve productie in meerdere teeltlagen. De bloembollensector wil koploper zijn op

  gebied van duurzaamheid in agrarisch Nederland. Kreuk kreeg onlangs de Award Duurzaam Ondernemen voor innovatie in de tulpenteelt.

  Foto: VidiPhoto
 • Het heeft veel geregend, vooral in het Noorden staat veel water op het land. Hier in het Oldambt staan diverse wintertarwepercelen voor een gedeelte in het water. Het zijn vaak de percelen die wat lager liggen, waar water op blijft staan. Vooralsnog is er geen ernstige schade, maar veehouders met de mestput vol staat wel een probleem te wachten, als het land niet beter begaanbaar wordt. 15 februari start het mestuitrijdseizoen.

  Het heeft veel geregend, vooral in het Noorden staat veel water op het land. Hier in het Oldambt staan diverse wintertarwepercelen voor een gedeelte in het water. Het zijn vaak de percelen die wat lager liggen, waar water op blijft staan. Vooralsnog is er geen ernstige schade, maar veehouders met de mestput vol staat wel een probleem te wachten, als het land niet beter begaanbaar wordt. 15 februari start het mestuitrijdseizoen.

  Foto: Koos van der Spek
 • Erik Kooistra uit Nieuwolda is met zijn nieuwe drainspuit (een S-S drainreiniger) begonnen met het schoonspuiten van zijn drains. Met deze spuit kan hij drains van 550 meter schoonspuiten, zoveel slang zit er op het haspel. Door de regen van de laatste dagen staan de drains onder water en het invoeren van de slang moet hij op gevoel doen, normaal liggen de drains niet in het water.

  Erik Kooistra uit Nieuwolda is met zijn nieuwe drainspuit (een S-S drainreiniger) begonnen met het schoonspuiten van zijn drains. Met deze spuit kan hij drains van 550 meter schoonspuiten, zoveel slang zit er op het haspel. Door de regen van de laatste dagen staan de drains onder water en het invoeren van de slang moet hij op gevoel doen, normaal liggen de drains niet in het water.

  Foto: Koos van der Spek
 • Opgedroogde meren in Australië op deze luchtfoto uit december. Watertekorten zijn een bedreiging voor Australië's ambitie om een leidende rol te spelen in de voedselvoorziening voor Azië.

  Opgedroogde meren in Australië op deze luchtfoto uit december. Watertekorten zijn een bedreiging voor Australië's ambitie om een leidende rol te spelen in de voedselvoorziening voor Azië.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.