Home

Foto & video

Overlast van koeienvlaai en varkens de straat op

Opvallende agrarische nieuwsfoto's van de afgelopen week uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Stadskanaal - Een ongebruikelijk beeld voor Nederland: sojabonen combinen. In Stadskanaal is loonbedrijf Bruggers uit Vlagtwedde 2 hectare sojabonen aan het combinen. Het is een proef waar Agrifirm en Alpro ook de medewerking aan geven. Het perceel is van Schoorlemmer landbouw BV uit Heeten.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Stadskanaal - Een ongebruikelijk beeld voor Nederland: sojabonen combinen. In Stadskanaal is loonbedrijf Bruggers uit Vlagtwedde 2 hectare sojabonen aan het combinen. Het is een proef waar Agrifirm en Alpro ook de medewerking aan geven. Het perceel is van Schoorlemmer landbouw BV uit Heeten.
  Foto: Koos van der Spek

 • Leverkusen (D.) - Een varken wandelt over het terrein van Bayer. Het is losgelaten in verband met een protestdemonstratie van boeren tegen de voorgenomen overname door Bayer van Monsanto. De demonstrerende boeren vrezen een te sterke machtspositie van het concern. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Leverkusen (D.) - Een varken wandelt over het terrein van Bayer. Het is losgelaten in verband met een protestdemonstratie van boeren tegen de voorgenomen overname door Bayer van Monsanto. De demonstrerende boeren vrezen een te sterke machtspositie van het concern.
  Foto: Reuters

 • Nagele - Aardappels beregenen voor de oogst. Dat is dit jaar nodig. Het is kurkdroog en de structuur is matig. Daardoor zijn de kluiten hard. Bovendien zijn de aardappels vanwege hun hoge onderwatergewicht kwetsbaar. Hier vanuit de lucht gezien: een perceel aardappelen dat voor het rooien beregend wordt. <em>Foto: Syze Bakker</em>

  Nagele - Aardappels beregenen voor de oogst. Dat is dit jaar nodig. Het is kurkdroog en de structuur is matig. Daardoor zijn de kluiten hard. Bovendien zijn de aardappels vanwege hun hoge onderwatergewicht kwetsbaar. Hier vanuit de lucht gezien: een perceel aardappelen dat voor het rooien beregend wordt. Foto: Syze Bakker

 • Namen (B.) - Waalse boeren in protest tegen de Ceta, het handelsverdrag van de EU met Canada. Bijna overal was het verdrag aangenomen, maar Wallonië ligt dwars.<br /><em>Foto: ANP</em>

  Namen (B.) - Waalse boeren in protest tegen de Ceta, het handelsverdrag van de EU met Canada. Bijna overal was het verdrag aangenomen, maar Wallonië ligt dwars.
  Foto: ANP

 • Karlsruhe - Duitse rechters doen uitspraak in een rechtszaak over handelsakkoord Ceta. Activisten probeerden dit juridisch tegen te houden. Tevergeefs. De rechters vinden dat het akkoord onder bepaalde voorwaarden door mag gaan. <br /><em>Foto: ANP</em>

  Karlsruhe - Duitse rechters doen uitspraak in een rechtszaak over handelsakkoord Ceta. Activisten probeerden dit juridisch tegen te houden. Tevergeefs. De rechters vinden dat het akkoord onder bepaalde voorwaarden door mag gaan.
  Foto: ANP

 • Bangalore (India) - Indiase koeien hangen rond op straat in Bangalore. De dieren veroorzaken overlast maar het is lastig hier iets tegen te doen in het land van de heilige koe. De koeienvlaaien zijn onder meer een bron van verkeersongelukken. <em>Foto: Reuters</em>

  Bangalore (India) - Indiase koeien hangen rond op straat in Bangalore. De dieren veroorzaken overlast maar het is lastig hier iets tegen te doen in het land van de heilige koe. De koeienvlaaien zijn onder meer een bron van verkeersongelukken. Foto: Reuters

 • Lahore (Pakistan) - Pakistaanse vrouwen zijn bezig met het dorsen van rijst op de internationale dag van de plattelandsvrouw, op 14 oktober. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Lahore (Pakistan) - Pakistaanse vrouwen zijn bezig met het dorsen van rijst op de internationale dag van de plattelandsvrouw, op 14 oktober.
  Foto: Reuters

 • Ludwigsburg (D.) - De Belgische winnaar van het Europese kampioenschap grootste pompoen toont zijn product: een gigantische pompoein van 1190,5 kilo. Mathias Willemijns won daarmee de prijs op 9 oktober.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Ludwigsburg (D.) - De Belgische winnaar van het Europese kampioenschap grootste pompoen toont zijn product: een gigantische pompoein van 1190,5 kilo. Mathias Willemijns won daarmee de prijs op 9 oktober.

  Foto: ANP

 • Barneveld - Buitenlandse cursisten en studenten van het agrarische Groenhorst in Barneveld krijgen les in het gloednieuwe en ultra moderne Poultry Innovation Lab. Het laboratorium van de agrarische school bestaat uit 2 gedeelten: een afdeling voor 822 vleeskuikens (beeld) en een voor 1.000 leghennen. Elke afdeling heeft een eigen leslokaal, zodat praktijk en theorie geïntegreerd worden. Het voor Nederland unieke innovatieve systeem moet ammoniak en het gebruik van antibiotica sterk verminderen. De dieren zitten op een flexibele kunststof rooster, met daaronder een mestband. De cursisten en studenten doen daar onderzoek naar, onder begeleiding van een docent of trainer. <br /><em>Foto: Vidiphoto</em>

  Barneveld - Buitenlandse cursisten en studenten van het agrarische Groenhorst in Barneveld krijgen les in het gloednieuwe en ultra moderne Poultry Innovation Lab. Het laboratorium van de agrarische school bestaat uit 2 gedeelten: een afdeling voor 822 vleeskuikens (beeld) en een voor 1.000 leghennen. Elke afdeling heeft een eigen leslokaal, zodat praktijk en theorie geïntegreerd worden. Het voor Nederland unieke innovatieve systeem moet ammoniak en het gebruik van antibiotica sterk verminderen. De dieren zitten op een flexibele kunststof rooster, met daaronder een mestband. De cursisten en studenten doen daar onderzoek naar, onder begeleiding van een docent of trainer.
  Foto: Vidiphoto

 • Israël - Orthodoxe joden bezig met het Kaparot-ritueel. Witte kippen worden dan traditioneel geslacht aan de vooravond van de feestdag Jom Kippoer.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Israël - Orthodoxe joden bezig met het Kaparot-ritueel. Witte kippen worden dan traditioneel geslacht aan de vooravond van de feestdag Jom Kippoer.

  Foto: Reuters

 • Niger - Een boer in Niger op weg met een lading hooi. De tweewielige wagen wordt getrokken door een span ezels die tegelijk dienst doen als rijdier. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  Niger - Een boer in Niger op weg met een lading hooi. De tweewielige wagen wordt getrokken door een span ezels die tegelijk dienst doen als rijdier.
  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.