Home

Foto & video laatste update:22 jan 2016

Nieuwsfoto's: Pret op de Grüne Woche, dood varken in de boom

De meest opvallende nieuwsfoto's van deze week: van Berlijn tot Zuid-Afrika en van Heesch tot Oostwold.

Foto

 • Staatssecretaris Martijn van Dam vermaakt zich op de Grüne Woche. De Berlijnse beurs is een trefpunt van politici, belangenbehartigers en mensen uit de business. Foto: Job van de Sande

  Staatssecretaris Martijn van Dam vermaakt zich op de Grüne Woche. De Berlijnse beurs is een trefpunt van politici, belangenbehartigers en mensen uit de business. Foto: Job van de Sande

 • Hier bezoekt Van Dam de stand van de varkensvleesketen (POV, Centrale Organisatie voor de Vleessector en de Nederlandse Vereniging Diervoederfabrikanten). De varkensvleesketen promoot het Holland Varken als kringloopdier op de Grüne Woche. Foto: Caroline van der Plas

  Hier bezoekt Van Dam de stand van de varkensvleesketen (POV, Centrale Organisatie voor de Vleessector en de Nederlandse Vereniging Diervoederfabrikanten). De varkensvleesketen promoot het Holland Varken als kringloopdier op de Grüne Woche. Foto: Caroline van der Plas

 • Dit is het traditionele beeld van de Nederlandse aanwezigheid op de Grüne Woche: Frau Antje met de kaas. Foto: ANP

  Dit is het traditionele beeld van de Nederlandse aanwezigheid op de Grüne Woche: Frau Antje met de kaas. Foto: ANP

 • De Grüne Woche is ook altijd aanleiding voor demonstraties. Hier roepen milieu-en consumentenactivisten vanaf een mesthoop voor de Rijksdag dat ze de agro-industrie zat zijn. Foto: ANP

  De Grüne Woche is ook altijd aanleiding voor demonstraties. Hier roepen milieu-en consumentenactivisten vanaf een mesthoop voor de Rijksdag dat ze de agro-industrie zat zijn. Foto: ANP

 • Een grimmig beeld uit het Brabantse Heesch. Onbekenden hingen een varken in de boom uit protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Foto: Ruud Rogier

  Een grimmig beeld uit het Brabantse Heesch. Onbekenden hingen een varken in de boom uit protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Foto: Ruud Rogier

 • Droogte teistert Zuid-Afrika. Hier ligt een koe in de droge bedding van een waterreservoir in de buurt van Senekal. Het is al meer dan een jaar geleden sins hier regen viel. Inwoners moeten in de rij staan voor water. Grote delen van het land lijden onder de ergste droogte in 30 jaar. Foto: ANP

  Droogte teistert Zuid-Afrika. Hier ligt een koe in de droge bedding van een waterreservoir in de buurt van Senekal. Het is al meer dan een jaar geleden sins hier regen viel. Inwoners moeten in de rij staan voor water. Grote delen van het land lijden onder de ergste droogte in 30 jaar. Foto: ANP

 • Ook Bolivia wordt geteisterd door droogte. Deze waterdrinkplaats voor lama's is helemaal uitgedroogd. Foto: Reuters

  Ook Bolivia wordt geteisterd door droogte. Deze waterdrinkplaats voor lama's is helemaal uitgedroogd. Foto: Reuters

 • Straatbeeld in Pakistan. Een teler van grote radijzen transporteert zijn oogst naar de groentemarkt in Lahore. Foto: ANP

  Straatbeeld in Pakistan. Een teler van grote radijzen transporteert zijn oogst naar de groentemarkt in Lahore. Foto: ANP

 • Protest in Frankrijk tegen de aanleg van een internationale luchthaven bij Nantes. Afgelopen week diende hierover een rechtszaak in Nantes. Tegenstanders, onder wie milieuactivisten en boeren, zijn er al in geslaagd het project jaren te vertragen. Foto: ANP

  Protest in Frankrijk tegen de aanleg van een internationale luchthaven bij Nantes. Afgelopen week diende hierover een rechtszaak in Nantes. Tegenstanders, onder wie milieuactivisten en boeren, zijn er al in geslaagd het project jaren te vertragen. Foto: ANP

 • Meer Frans protest. Deze Franse varkenshouders kwamen voor het eerst bijelkaar onder de vlag van de nieuwe organisatie 'Red de Franse veehouderij'. Foto: ANP

  Meer Frans protest. Deze Franse varkenshouders kwamen voor het eerst bijelkaar onder de vlag van de nieuwe organisatie 'Red de Franse veehouderij'. Foto: ANP

 • In Someren is deze week 'XTC-mest' weggehaald uit de kelder van een leegstaand veehouderijbedrijf. Negen maanden geleden kwam hier een vervuiling aan het licht met MDMA, de werkzame stof in XTC. Drugscriminaliteit is een groeiend probleem. Foto: Bert Jansen

  In Someren is deze week 'XTC-mest' weggehaald uit de kelder van een leegstaand veehouderijbedrijf. Negen maanden geleden kwam hier een vervuiling aan het licht met MDMA, de werkzame stof in XTC. Drugscriminaliteit is een groeiend probleem. Foto: Bert Jansen

 • Nieuwe kippen bij legkippenbedrijf Leo van der Spek in Oostwold (Groningen). Sommige kippen gingen zelf uit de kooien en andere moesten even geholpen worden. Leo vertelde dat witte kippen veel wilder zijn dan bruine en dat was te merken, het duurde maar even of je kon haast niet meer fotograferen van het stof. Foto: Koos van der Spek

  Nieuwe kippen bij legkippenbedrijf Leo van der Spek in Oostwold (Groningen). Sommige kippen gingen zelf uit de kooien en andere moesten even geholpen worden. Leo vertelde dat witte kippen veel wilder zijn dan bruine en dat was te merken, het duurde maar even of je kon haast niet meer fotograferen van het stof. Foto: Koos van der Spek

 • Riekus Bruins, rattenvanger bij waterschap Hunze en Aa's, heeft aan de Duitse grens een beverrat gevangen, al de zesde op deze plek. De dieren graven grote holen in bermen en taluds. De beverratten kunnen met staart er bij langer dan een meter worden. De vallen worden eerst een paar neer gelegd met lokvoer zonder dat ze op scherp staan. Als er dan een keutel is gevonden, worden ze op scherp gezet. Op de vangkooi is een zender aangebracht. Als de val dichtklapt krijgt de rattenvanger een signaal. Na het vangen worden de ratten gedood. Foto: Koos van der Spek

  Riekus Bruins, rattenvanger bij waterschap Hunze en Aa's, heeft aan de Duitse grens een beverrat gevangen, al de zesde op deze plek. De dieren graven grote holen in bermen en taluds. De beverratten kunnen met staart er bij langer dan een meter worden. De vallen worden eerst een paar neer gelegd met lokvoer zonder dat ze op scherp staan. Als er dan een keutel is gevonden, worden ze op scherp gezet. Op de vangkooi is een zender aangebracht. Als de val dichtklapt krijgt de rattenvanger een signaal. Na het vangen worden de ratten gedood. Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.