Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: IJzel-ellende

De gladheid in Noord-Nederland bepaalde het nieuws van de eerste week in het nieuwe jaar. Buiten Nederland domineren natuurrampen en oorlog het beeld.

Foto

 • Een treurig gezicht. De problemen op de weg leidden ertoe dat 450 melkveehouders hun melktank moesten lozen in de mestput.

  Een treurig gezicht. De problemen op de weg leidden ertoe dat 450 melkveehouders hun melktank moesten lozen in de mestput.

  Foto: ANP
 • Veehouder Albert Mellema uit Olterterp (Fr.) laat 8.000 liter melk lopen.

  Veehouder Albert Mellema uit Olterterp (Fr.) laat 8.000 liter melk lopen.

  Foto: ANP
 • Deze foto kwam binnen uit Zweden, met een ironische ondertoon: "Hier wordt de melk wel altijd opgehaald", bericht de daar wonende Nederlander Iwan Bal.

  Deze foto kwam binnen uit Zweden, met een ironische ondertoon: "Hier wordt de melk wel altijd opgehaald", bericht de daar wonende Nederlander Iwan Bal.

  Foto: Iwan Bal
 • Het laden van de zetmeelaardappelen voor Avebe ging met vertraging, vanwege de ijzel. Gemeente en provincie moesten eerst de openbare wegen vrij maken van ijzel. Erik Huizing heeft zelf de weg naar het land gestrooid met zand, zodat de vrachtwagens (ruim 20 stuks) er zonder problemen overheen konden rijden.

  Het laden van de zetmeelaardappelen voor Avebe ging met vertraging, vanwege de ijzel. Gemeente en provincie moesten eerst de openbare wegen vrij maken van ijzel. Erik Huizing heeft zelf de weg naar het land gestrooid met zand, zodat de vrachtwagens (ruim 20 stuks) er zonder problemen overheen konden rijden.

  Foto: Erik Huizing
 • Ondanks de ijzel werd bij Huizing toch zo'n 800 ton zetmeelaardappelen afgevoerd.

  Ondanks de ijzel werd bij Huizing toch zo'n 800 ton zetmeelaardappelen afgevoerd.

  Foto: Erik Huizing
 • De ijzel had ook leuke kanten. Bij familie De Jong in Odoorn konden de kinderen op het erf schaatsen.

  De ijzel had ook leuke kanten. Bij familie De Jong in Odoorn konden de kinderen op het erf schaatsen.

  Foto: Jan Reinier de Jong
 • Mark Wiggelo uit Hemmen (Gld.) demonstreert zijn ultra moderne fruitmuur, tevens het kleinste landwinkeltje van Nederland. De trekautomaat met 48 vakken staat vol met een enorme diversiteit aan gezonde streekproducten. Het blijkt een succes. De jonge ondernemer runt de gezonde snackautomaat samen met zijn broer en ouders. De Wiggelo's hebben een fruitbedrijf en melkveehouderij. Komende zomer wil Wiggelo de automaat fors vergroten.

  Mark Wiggelo uit Hemmen (Gld.) demonstreert zijn ultra moderne fruitmuur, tevens het kleinste landwinkeltje van Nederland. De trekautomaat met 48 vakken staat vol met een enorme diversiteit aan gezonde streekproducten. Het blijkt een succes. De jonge ondernemer runt de gezonde snackautomaat samen met zijn broer en ouders. De Wiggelo's hebben een fruitbedrijf en melkveehouderij. Komende zomer wil Wiggelo de automaat fors vergroten.

  Foto: Vidiphoto
 • Staatsieportret voor het Paleis op de Dam in Amsterdam, van de Europese Commissie met het koninklijk paar en het kabinet. De commissie was in Nederland vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, dit halfjaar.

  Staatsieportret voor het Paleis op de Dam in Amsterdam, van de Europese Commissie met het koninklijk paar en het kabinet. De commissie was in Nederland vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, dit halfjaar.

 • In Jemen is een oorlog gaande, waarbij de regionale grootmachten Saoedi Arabië en Iran betrokken zijn. Hier was een melkveebedrijf doelwit van een door de Saoedi's geleide luchtaanval. De ravage is groot. Over slachtoffers is niets bekend. Wel is duidelijk dat er koeien zijn omgekomen. Ze liggen her en der verspreid tussen de resten van de stal.

  In Jemen is een oorlog gaande, waarbij de regionale grootmachten Saoedi Arabië en Iran betrokken zijn. Hier was een melkveebedrijf doelwit van een door de Saoedi's geleide luchtaanval. De ravage is groot. Over slachtoffers is niets bekend. Wel is duidelijk dat er koeien zijn omgekomen. Ze liggen her en der verspreid tussen de resten van de stal.

  Foto: Reuters
 • Een manager van de Zwitserse kaasproducent Seiler Kaeserei AG inspecteert een raclette kaas. De kaas is opgeslagen in een voormalige munitiebunker van het Zwitserse leger. Nederlandse kaasboeren kunnen alleen maar dromen van zo'n veilige opslagplaats. Zij worden steeds vaker <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/1/Kaas-steeds-vaker-gewild-diefstalobject-2742928W/">doelwit van roofovervallen</a>.

  Een manager van de Zwitserse kaasproducent Seiler Kaeserei AG inspecteert een raclette kaas. De kaas is opgeslagen in een voormalige munitiebunker van het Zwitserse leger. Nederlandse kaasboeren kunnen alleen maar dromen van zo'n veilige opslagplaats. Zij worden steeds vaker doelwit van roofovervallen.

  Foto: Reuters
 • Overstromingen in de Verenigde Staten als gevolg van hevige regenval. Deze luchtfoto toont de overstroming van de rivier de Arkansas. Er zijn al tientallen doden en de schade is enorm. Overstromingen worden ook gemeld uit Australië.

  Overstromingen in de Verenigde Staten als gevolg van hevige regenval. Deze luchtfoto toont de overstroming van de rivier de Arkansas. Er zijn al tientallen doden en de schade is enorm. Overstromingen worden ook gemeld uit Australië.

  Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.