Home

Foto & video

Nieuwsfoto's: Droogte in Afrika

De droogte in verschillende delen van Afrika eist zijn tol, Bretonse boeren de straat op en andere nieuwsfoto's.

Foto

 • Een Zuid-Afrikaanse boer inspecteert de bodem van een maisveld voordat hij gaat zaaien. Het land zucht onder buitengewone droogte. Volgens sommigen de ergste droogte in 30 jaar, anderen spreken van een eeuwrecord.

  Een Zuid-Afrikaanse boer inspecteert de bodem van een maisveld voordat hij gaat zaaien. Het land zucht onder buitengewone droogte. Volgens sommigen de ergste droogte in 30 jaar, anderen spreken van een eeuwrecord.

  Foto: Reuters
 • Ook in het aangrenzende Zimbabwe is het historisch droog. Vee heeft het moeilijk. Veel van dit soort runderen zijn al omgekomen of voortijdig geslacht.

  Ook in het aangrenzende Zimbabwe is het historisch droog. Vee heeft het moeilijk. Veel van dit soort runderen zijn al omgekomen of voortijdig geslacht.

  Foto: ANP
 • Vogelgriep in India, op een staatsbedrijf in de noordoostelijke staat Tripura. Deze dieren worden afgemaakt. Dat gaat nogal omslachtig.

  Vogelgriep in India, op een staatsbedrijf in de noordoostelijke staat Tripura. Deze dieren worden afgemaakt. Dat gaat nogal omslachtig.

  Foto: ANP
 • Palestijnse arbeiders oogsten uien op land van een joodse nederzetting op de westelijke Jordaanoever in Israel, in de buurt van Jericho. Israel staat op het punt 150 hectare grond in het gebied tot staatseigendom te verklaren.

  Palestijnse arbeiders oogsten uien op land van een joodse nederzetting op de westelijke Jordaanoever in Israel, in de buurt van Jericho. Israel staat op het punt 150 hectare grond in het gebied tot staatseigendom te verklaren.

  Foto: ANP
 • Demonstratie tegen intensieve veehouderij en 'industriële landbouw', tijdens de Grüne Woche in Berlijn.

  Demonstratie tegen intensieve veehouderij en 'industriële landbouw', tijdens de Grüne Woche in Berlijn.

  Foto: ANP
 • Franse boeren branden autobanden langs de weg richting Brest. Ze protesteren tegen dalende prijzen van zuivel en vlees.

  Franse boeren branden autobanden langs de weg richting Brest. Ze protesteren tegen dalende prijzen van zuivel en vlees.

  Foto: ANP
 • Weer eens iets anders dan een spandoek: laarzen aan de voorlader gespietst. Wat de boodschap precies is, wordt niet duidelijk. Deze demonstratie in Quimper, Bretagne was een van de vele die afgelopen week werd gehouden.

  Weer eens iets anders dan een spandoek: laarzen aan de voorlader gespietst. Wat de boodschap precies is, wordt niet duidelijk. Deze demonstratie in Quimper, Bretagne was een van de vele die afgelopen week werd gehouden.

  Foto: ANP
 • Hartekreet van deze demonstrerende Franse veehouder: "Ik ben melkveehouder. Ik heb 6 cent meer nodig per liter melk om van mijn beroep te kunnen leven."

  Hartekreet van deze demonstrerende Franse veehouder: "Ik ben melkveehouder. Ik heb 6 cent meer nodig per liter melk om van mijn beroep te kunnen leven."

  Foto: ANP
 • Protesterende Franse boeren in Le Mans zijn op de grond gaan liggen. Op het spandoek staat: 'Le Foll, aan het werk'. Le Foll is de Franse minister van landbouw.

  Protesterende Franse boeren in Le Mans zijn op de grond gaan liggen. Op het spandoek staat: 'Le Foll, aan het werk'. Le Foll is de Franse minister van landbouw.

  Foto: ANP
 • In de Beursfabriek in Nieuwegein is donderdag tot zaterdag de zogenaamde Champion Show voor kleindieren van start gegaan. Meer dan 60 keurmeesters keuren 7.000 dieren. Omdat Nederland in Europa de beste fokkers heeft, is er publieke belangstelling uit tal van landen voor het evenement.

  In de Beursfabriek in Nieuwegein is donderdag tot zaterdag de zogenaamde Champion Show voor kleindieren van start gegaan. Meer dan 60 keurmeesters keuren 7.000 dieren. Omdat Nederland in Europa de beste fokkers heeft, is er publieke belangstelling uit tal van landen voor het evenement.

  Foto: Vidiphoto
 • Mooi winters plaatje: schapen in de sneeuw in Groningen.

  Mooi winters plaatje: schapen in de sneeuw in Groningen.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.