Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 38

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Dinteloord - De traditionele aftrap van de bietencampagne vond dinsdag plaats bij Suiker Unie in Dinteloord. De kalkoven werd aangestoken. Het is gebruikelijk dat een werknemer die dit jaar zijn laatste campagne beleeft dit doet. Dit keer was het de beurt aan Wim Hansen (62). Met hulp van Peter Koevoets ontsteekt hij het vuur (foto). Wim gaat zijn 44ste campagne in.

  Dinteloord - De traditionele aftrap van de bietencampagne vond dinsdag plaats bij Suiker Unie in Dinteloord. De kalkoven werd aangestoken. Het is gebruikelijk dat een werknemer die dit jaar zijn laatste campagne beleeft dit doet. Dit keer was het de beurt aan Wim Hansen (62). Met hulp van Peter Koevoets ontsteekt hij het vuur (foto). Wim gaat zijn 44ste campagne in.

  Foto: Peter Roek
 • Bierne - In Frankrijk niet alleen boerenprotesten maar ook positievere ontwikkelingen. Deze week werd de nieuwe fabriek van de Japanse trekkerfabrikant Kubota hier geopend.

  Bierne - In Frankrijk niet alleen boerenprotesten maar ook positievere ontwikkelingen. Deze week werd de nieuwe fabriek van de Japanse trekkerfabrikant Kubota hier geopend.

  Foto: ANP
 • Reykjarett - Schapen worden verzameld in IJsland, voor de winter invalt. Schapenhouders laten hun dieren 's zomers in de bergen lopen en verzamelen ze in september voor hun winterverblijven.

  Reykjarett - Schapen worden verzameld in IJsland, voor de winter invalt. Schapenhouders laten hun dieren 's zomers in de bergen lopen en verzamelen ze in september voor hun winterverblijven.

  Foto: ANP
 • Rennes - De grote Franse veehouderijbeurs Space in Rennes was zoals verwacht het decor van boerenacties.

  Rennes - De grote Franse veehouderijbeurs Space in Rennes was zoals verwacht het decor van boerenacties.

  Foto: ANP
 • Nea Kerdilia - Griekse boeren blokkeren een autoweg in het noorden van het land uit protest tegen de stijgende kosten en dalende prijzen. Griekse boeren kenden lang een zeer gunstig belastingregime maar ze worden nu zwaarder belast als gevolg van de bezuinigingsmaatregelen die Griekenland neemt.

  Nea Kerdilia - Griekse boeren blokkeren een autoweg in het noorden van het land uit protest tegen de stijgende kosten en dalende prijzen. Griekse boeren kenden lang een zeer gunstig belastingregime maar ze worden nu zwaarder belast als gevolg van de bezuinigingsmaatregelen die Griekenland neemt.

  Foto: ANP
 • Piliyandala - Traditionele ploegmethode met buffels, in Sri Lanka.

  Piliyandala - Traditionele ploegmethode met buffels, in Sri Lanka.

  Foto: ANP
 • Santa Comba - De voorzitter van de Spaanse melkveehoudersvakbond, Manuel Iglesias, laat de melk lopen uit zijn tank als protest tegen de lage prijzen. Spaanse en Franse boeren blijven volop in actie ondanks de toezeggingen vanuit Brussel voor financiële steun.

  Santa Comba - De voorzitter van de Spaanse melkveehoudersvakbond, Manuel Iglesias, laat de melk lopen uit zijn tank als protest tegen de lage prijzen. Spaanse en Franse boeren blijven volop in actie ondanks de toezeggingen vanuit Brussel voor financiële steun.

  Foto: ANP
 • Borgercompagnie – Tijdens de oefendag voor het EK-ploegen in Borgercompagnie meet de Belgische deelnemer Tor Broeckx de breedte van de voor. Broekcx neemt met zijn John Deere tractor en Kverneland ploeg deel aan de twee scharen wentelploeg. De wind zorgt voor een perfecte zandbodem. Tweehonderd deelnemers ploegden in totaal 150 hectare graan-, aardappel en graspercelen.

  Borgercompagnie – Tijdens de oefendag voor het EK-ploegen in Borgercompagnie meet de Belgische deelnemer Tor Broeckx de breedte van de voor. Broekcx neemt met zijn John Deere tractor en Kverneland ploeg deel aan de twee scharen wentelploeg. De wind zorgt voor een perfecte zandbodem. Tweehonderd deelnemers ploegden in totaal 150 hectare graan-, aardappel en graspercelen.

  Foto: Hans Banus
 • Arnhem - De vijfde editie van Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem trok vorig weekend bijna 30.000 mensen. Zij zagen hoe trends van nu hun oorsprong vinden in traditioneel Nederlands vakmanschap. Op 19 en 20 december zal voor het eerst ook een wintereditie, 'Landleven Winter', in het Nederlands Openluchtmuseum plaatsvinden.

  Arnhem - De vijfde editie van Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem trok vorig weekend bijna 30.000 mensen. Zij zagen hoe trends van nu hun oorsprong vinden in traditioneel Nederlands vakmanschap. Op 19 en 20 december zal voor het eerst ook een wintereditie, 'Landleven Winter', in het Nederlands Openluchtmuseum plaatsvinden.

  Foto: Jan Willem Schouten

Of registreer je om te kunnen reageren.