Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 35

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Beaujolais - De druivenoogst in Beaujolais in de zuidelijke Bourgogne in Frankrijk is dit jaar vroeg. De oogst gaat deels nog met de hand. Deze plukkers zijn 's nachts in touw. De lage temperatuur zou ten goede komen aan de wijn.

  Beaujolais - De druivenoogst in Beaujolais in de zuidelijke Bourgogne in Frankrijk is dit jaar vroeg. De oogst gaat deels nog met de hand. Deze plukkers zijn 's nachts in touw. De lage temperatuur zou ten goede komen aan de wijn.

  Foto: ANP
 • Medina de Rioseco - Spaanse melkveehouders zijn nu ook in actie gekomen. Ze houden een witte mars door het land om aandacht te vragen voor de lage melkprijzen. Er lijkt al meteen succes: de Spaanse minister van landbouw heeft financiële steun toegezegd aan boeren in moeilijkheden. Die zouden €300 per koe kunnen krijgen. Onduidelijk is nog of dit te rijmen is met Brusselse regelgeving.

  Medina de Rioseco - Spaanse melkveehouders zijn nu ook in actie gekomen. Ze houden een witte mars door het land om aandacht te vragen voor de lage melkprijzen. Er lijkt al meteen succes: de Spaanse minister van landbouw heeft financiële steun toegezegd aan boeren in moeilijkheden. Die zouden €300 per koe kunnen krijgen. Onduidelijk is nog of dit te rijmen is met Brusselse regelgeving.

  Foto: ANP
 • Sarria - In Spanje ook trekkeroptochten, net als in Frankrijk. Spaanse boeren willen garanties tegen verkoop van melk onder de kostprijs, maar de Spaanse regering wil daarover geen enkele toezegging doen. Prijsgaranties zouden niet te rijmen zijn met de Europese regels.

  Sarria - In Spanje ook trekkeroptochten, net als in Frankrijk. Spaanse boeren willen garanties tegen verkoop van melk onder de kostprijs, maar de Spaanse regering wil daarover geen enkele toezegging doen. Prijsgaranties zouden niet te rijmen zijn met de Europese regels.

  Foto: ANP
 • Klausenpass - Rustiek plaatje van de alpenweide in Zwitserland. Daar is de herfst alweer in aantocht. Hier de 'Bodaefahrt', van de Klausenpass Alp naar Urnerboden.

  Klausenpass - Rustiek plaatje van de alpenweide in Zwitserland. Daar is de herfst alweer in aantocht. Hier de 'Bodaefahrt', van de Klausenpass Alp naar Urnerboden.

  Foto: ANP
 • Sangolqui - Spectaculaire beelden van een vulkaanuitbarsting in Ecuador in Zuid-Amerika. De vulkaan Cotopaxi spuwt as. In het gebied waar de as neervalt, zijn twaalf dorpen. De vulkaan is afgelopen week voor het eerst in 138 jaar begonnen met een uitbarsting.

  Sangolqui - Spectaculaire beelden van een vulkaanuitbarsting in Ecuador in Zuid-Amerika. De vulkaan Cotopaxi spuwt as. In het gebied waar de as neervalt, zijn twaalf dorpen. De vulkaan is afgelopen week voor het eerst in 138 jaar begonnen met een uitbarsting.

  Foto: ANP
 • Wijk bij Duurstede - Bij de enige rozenbotteltelers van Nederland, Eric Hees en Emmelie Moerkoert in Wijk bij Duurstede, werden woensdag de eerste rozenbottels geoogst. Op topdagen worden ze geholpen door meer dan 25 vrijwilligers. Het plukken is een tijdrovende bezigheid. De rozenbottelgaard is ruim een hectare groot en levert zo'n 1.000 kilo biologische rozenbottels voor diverse Nederlandse toprestaurants en voedingsspecialisten. Ook aan huis verkopen Hees en Moerkoert deze producten. Door de vele zonuren is de oogst dit jaar flink groter dan de afgelopen jaren.

  Wijk bij Duurstede - Bij de enige rozenbotteltelers van Nederland, Eric Hees en Emmelie Moerkoert in Wijk bij Duurstede, werden woensdag de eerste rozenbottels geoogst. Op topdagen worden ze geholpen door meer dan 25 vrijwilligers. Het plukken is een tijdrovende bezigheid. De rozenbottelgaard is ruim een hectare groot en levert zo'n 1.000 kilo biologische rozenbottels voor diverse Nederlandse toprestaurants en voedingsspecialisten. Ook aan huis verkopen Hees en Moerkoert deze producten. Door de vele zonuren is de oogst dit jaar flink groter dan de afgelopen jaren.

  Foto: Vidiphoto
 • Krasnojarsk - Combines zijn massaal uitgerukt om in Rusland tarwe te oogsten. Het beeld doet denken aan de Sovjet-tijd. De tarweoogst is dit jaar groot. Analisten spreken van de op twee na grootste oogst in de periode sinds de val van het communisme. De oogst in deze streek in Siberië is vanwege het klimaat later dan in West-Europa.

  Krasnojarsk - Combines zijn massaal uitgerukt om in Rusland tarwe te oogsten. Het beeld doet denken aan de Sovjet-tijd. De tarweoogst is dit jaar groot. Analisten spreken van de op twee na grootste oogst in de periode sinds de val van het communisme. De oogst in deze streek in Siberië is vanwege het klimaat later dan in West-Europa.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.