Home

Foto & video 4234 x bekeken 1 reactie

Landbouwnieuws in beeld: week 30

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Lyon - Chaos op de Franse wegen door de acties van veehouders. Met name autoweg nummer 6 ten noorden van Lyon was het mikpunt. Dit is voor vakantiegangers een belangrijke route op weg naar Zuid-Frankrijk.

  Lyon - Chaos op de Franse wegen door de acties van veehouders. Met name autoweg nummer 6 ten noorden van Lyon was het mikpunt. Dit is voor vakantiegangers een belangrijke route op weg naar Zuid-Frankrijk.

  Foto: ANP
 • Lyon - Demonstrerende boeren gooien melkpakken en fruit op de weg. Deze actie gebeurde nog op 23 juli, toen de overheid al toezeggingen had gedaan van €655 miljoen steun. De woede is vooral gericht tegen supermarkten en voedselverwerkers die de prijzen te laag zouden houden.

  Lyon - Demonstrerende boeren gooien melkpakken en fruit op de weg. Deze actie gebeurde nog op 23 juli, toen de overheid al toezeggingen had gedaan van €655 miljoen steun. De woede is vooral gericht tegen supermarkten en voedselverwerkers die de prijzen te laag zouden houden.

  Foto: ANP
 • A36 - Autoweg 36, tusen Sochaux en Besancon - Boeren halen een Deense vrachtwagen met vlees leeg. Het protest richt zich ook op buitenlandse import van alle soorten voedsel.

  A36 - Autoweg 36, tusen Sochaux en Besancon - Boeren halen een Deense vrachtwagen met vlees leeg. Het protest richt zich ook op buitenlandse import van alle soorten voedsel.

  Foto: ANP
 • A36 - Franse boeren weten een deel van het publiek achter zich. Hier deelt een actievoerder melk uit aan automobilisten die gestrand zijn in een file als gevolg van een wegblokkade.

  A36 - Franse boeren weten een deel van het publiek achter zich. Hier deelt een actievoerder melk uit aan automobilisten die gestrand zijn in een file als gevolg van een wegblokkade.

  Foto: ANP
 • A36 - De demonstranten appelleren aan de enorme steun aan Griekenland. Dit spandoek roept president Hollande op om de eigen boeren eerst te redden en dan pas de Grieken.

  A36 - De demonstranten appelleren aan de enorme steun aan Griekenland. Dit spandoek roept president Hollande op om de eigen boeren eerst te redden en dan pas de Grieken.

  Foto: ANP
 • Bouvron - Een blokkade van zuivelfabriek Lactalis in Bouvron bij Nantes.

  Bouvron - Een blokkade van zuivelfabriek Lactalis in Bouvron bij Nantes.

  Foto: ANP
 • Mont St. Michel - De toeristische topattractie Mont st. Michel in Normandië werd ook geblokkeerd. Toeristen konden er alleen met moeite door.

  Mont St. Michel - De toeristische topattractie Mont st. Michel in Normandië werd ook geblokkeerd. Toeristen konden er alleen met moeite door.

  Foto: ANP
 • Bretagne - Een grimmiger aanblik biedt deze autobandenbrand op de autoweg tussen Morlaix en Brest.

  Bretagne - Een grimmiger aanblik biedt deze autobandenbrand op de autoweg tussen Morlaix en Brest.

  Foto: ANP
 • Normandië - De demonstraties zijn goed georganiseerd, zo lijkt het. Deze trekkers verzamelen eerst massaal op een braak stuk land in de buurt van Caen, Normandië. Daarna gaan ze de weg op.

  Normandië - De demonstraties zijn goed georganiseerd, zo lijkt het. Deze trekkers verzamelen eerst massaal op een braak stuk land in de buurt van Caen, Normandië. Daarna gaan ze de weg op.

  Foto: ANP
 • Wilnis - De waterschappen blijven de komende periode alert op barsten en scheuren in veendijken. Er is deze week weliswaar wat regen gevallen, maar de dijken zijn volgens een woordvoerster van de Unie van Waterschappen kwetsbaar.

  Wilnis - De waterschappen blijven de komende periode alert op barsten en scheuren in veendijken. Er is deze week weliswaar wat regen gevallen, maar de dijken zijn volgens een woordvoerster van de Unie van Waterschappen kwetsbaar.

  Foto: ANP
 • Dodewaard - Een wonderlijk tafereel woensdag tussen de melkkoeien van veehouder Jan-Willem van Rooijen in Dodewaard. Kunstmusicus Rineke de Wit uit Amersfoort mocht diverse muziekinstrumenten in de wei uittesten om te zien wat haar klassieke klanken voor effect hadden op de koeien. Van Rooijen, die in de stal populaire radiomuziek gebruikt om de dieren te kalmeren, was benieuwd of het klassieke repertoire van Rineke eveneens zorgt voor het ontstressen van de 170 melkkoeien.

  Dodewaard - Een wonderlijk tafereel woensdag tussen de melkkoeien van veehouder Jan-Willem van Rooijen in Dodewaard. Kunstmusicus Rineke de Wit uit Amersfoort mocht diverse muziekinstrumenten in de wei uittesten om te zien wat haar klassieke klanken voor effect hadden op de koeien. Van Rooijen, die in de stal populaire radiomuziek gebruikt om de dieren te kalmeren, was benieuwd of het klassieke repertoire van Rineke eveneens zorgt voor het ontstressen van de 170 melkkoeien.

  Foto: Vidiphoto
 • Alling - Een opvallende graancirkel in het Duitse Allingen.

  Alling - Een opvallende graancirkel in het Duitse Allingen.

  Foto: ANP
 • Seoul - Dierenbeschermers in Zuid-Korea demonstreren tegen de traditie om hondenvlees te eten.

  Seoul - Dierenbeschermers in Zuid-Korea demonstreren tegen de traditie om hondenvlees te eten.

  Foto: ANP

Eén reactie

 • flyinghollander

  Dat de Fransen de vrachtwagens met buitenlandse producten leeghalen is krom, wel eu geld van EU landen willen en zelf ook Franse producten exporteren .

Of registreer je om te kunnen reageren.