Home

Foto & video 4989 x bekeken 1 reactie

Landbouwnieuws in beeld: week 29

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Wervershoof - Vakantiewerkers aan het werk bij bollenteler Peter Smak in het Noord-Hollandse plaatsje Wervershoof. De scholieren pellen tijdens de vakantieperiode in totaal zo'n twintig miljoen bloembollen.

  Wervershoof - Vakantiewerkers aan het werk bij bollenteler Peter Smak in het Noord-Hollandse plaatsje Wervershoof. De scholieren pellen tijdens de vakantieperiode in totaal zo'n twintig miljoen bloembollen.

  Foto: ANP
 • Barendrecht - Jaap Verheul (16), de eerste kandidaat die een praktijkexamen op de tractor heeft afgelegd, komt terug bij het examencentrum. Sinds deze maand is een T-rijbewijs verplicht voor alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid die op de openbare weg rijden. Verheul werd vanuit alle hoeken benaderd door de media. Zelf vond hij het examen best pittig.

  Barendrecht - Jaap Verheul (16), de eerste kandidaat die een praktijkexamen op de tractor heeft afgelegd, komt terug bij het examencentrum. Sinds deze maand is een T-rijbewijs verplicht voor alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid die op de openbare weg rijden. Verheul werd vanuit alle hoeken benaderd door de media. Zelf vond hij het examen best pittig.

  Foto: ANP
 • Snezjnoje - Een man werkt met zijn gezin op een aardappelveld nabij de route die de BUK-lanceerinstallatie vermoedelijk heeft afgelegd voordat het toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne. De familie was het gebied uit gevlucht toen daar vorig jaar hevige gevechten waren.

  Snezjnoje - Een man werkt met zijn gezin op een aardappelveld nabij de route die de BUK-lanceerinstallatie vermoedelijk heeft afgelegd voordat het toestel van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne. De familie was het gebied uit gevlucht toen daar vorig jaar hevige gevechten waren.

  Foto: ANP
 • Harrogate - Een schapenhouder tilt zijn Texelaar-kruising weg na de keuring op de eerste dag van de beroemde Great Yorkshire Show in Engeland. Het gaat om één van de grootste landbouwevenementen, jaarlijks goed voor rond de 130.000 bezoekers. De Engelse landbouw presenteert zich tijdens de show in het noordelijk gelegen Harrogate aan het publiek.

  Harrogate - Een schapenhouder tilt zijn Texelaar-kruising weg na de keuring op de eerste dag van de beroemde Great Yorkshire Show in Engeland. Het gaat om één van de grootste landbouwevenementen, jaarlijks goed voor rond de 130.000 bezoekers. De Engelse landbouw presenteert zich tijdens de show in het noordelijk gelegen Harrogate aan het publiek.

  Foto: ANP
 • Burgas - In Bulgarije nadert de oogst van tarwe het einde. Bulgaarse graanproducenten verwachten gemiddelde opbrengsten tussen de 450 en 500 kilo per hectare. De meest voorkomende 'gasten' tijdens de oogstcampagne zijn zwermen ooievaars, op zoek naar voedsel.

  Burgas - In Bulgarije nadert de oogst van tarwe het einde. Bulgaarse graanproducenten verwachten gemiddelde opbrengsten tussen de 450 en 500 kilo per hectare. De meest voorkomende 'gasten' tijdens de oogstcampagne zijn zwermen ooievaars, op zoek naar voedsel.

  Foto: ANP
 • Jouhet - In het westen van Frankrijk is dit een veel gezien beeld. Zover het oog reikt, liggen strobalen. Klaar om opgehaald te worden door boeren.

  Jouhet - In het westen van Frankrijk is dit een veel gezien beeld. Zover het oog reikt, liggen strobalen. Klaar om opgehaald te worden door boeren.

  Foto: ANP
 • Bad Krozingen - In de Duitse regio Baden-Württemberg zijn Poolse mankrachten druk doende om tabak te oogsten.  Wereldwijd wordt de meeste tabak verbouwd in China, India, Brazilië, de Verenigde Staten. In Duitsland is de productie vele malen kleiner.

  Bad Krozingen - In de Duitse regio Baden-Württemberg zijn Poolse mankrachten druk doende om tabak te oogsten.  Wereldwijd wordt de meeste tabak verbouwd in China, India, Brazilië, de Verenigde Staten. In Duitsland is de productie vele malen kleiner.

  Foto: ANP

Eén reactie

 • agpros

  Klopt dat, 450 tot 500 kg tarwe per ha in Bulgarije?

Of registreer je om te kunnen reageren.