Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 27

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Cothen - Arjan Smit van streekrestaurant en proeverij De Pronckheer in het Utrechtse Cothen, presenteerde dinsdag zijn eerste officiële en legale menu met spreeuw. Spreeuw is een beschermde vogelsoort, maar mag tijdens de kersenoogst met ontheffing geschoten worden. Voor het eerst mag deze vogel nu ook worden gegeten, tenminste in de provincie Utrecht. Het provinciebestuur heeft daar vorig jaar toestemming voor gegeven, ondanks protesten van de Partij voor de Dieren. Inmiddels stromen de reserveringen bij De Pronckheer binnen van liefhebbers die de spreeuw willen proeven. Jagers zorgen ervoor dat de voorraad bij het Cothense restaurant op peil blijft.

  Cothen - Arjan Smit van streekrestaurant en proeverij De Pronckheer in het Utrechtse Cothen, presenteerde dinsdag zijn eerste officiële en legale menu met spreeuw. Spreeuw is een beschermde vogelsoort, maar mag tijdens de kersenoogst met ontheffing geschoten worden. Voor het eerst mag deze vogel nu ook worden gegeten, tenminste in de provincie Utrecht. Het provinciebestuur heeft daar vorig jaar toestemming voor gegeven, ondanks protesten van de Partij voor de Dieren. Inmiddels stromen de reserveringen bij De Pronckheer binnen van liefhebbers die de spreeuw willen proeven. Jagers zorgen ervoor dat de voorraad bij het Cothense restaurant op peil blijft.

  Foto: VidiPhoto
 • Zakopane - Koks gooien nog wat olie op het vuur bij een poging het Guiness Book of Records te bereiken met de langste shaslick ooit. Aan de vleesspies van 132 meter zat 650 kilo vlees.

  Zakopane - Koks gooien nog wat olie op het vuur bij een poging het Guiness Book of Records te bereiken met de langste shaslick ooit. Aan de vleesspies van 132 meter zat 650 kilo vlees.

  Foto: ANP
 • Anna Creek - Veedrijvers te paard in Australië. Deze veeverhuizing vindt plaats op Anna Creek station, een bedrijf met de omvang van België. Het grootste Australische veebedrijf is nog groter, een derde van Duitsland. Dit staat nu te koop.

  Anna Creek - Veedrijvers te paard in Australië. Deze veeverhuizing vindt plaats op Anna Creek station, een bedrijf met de omvang van België. Het grootste Australische veebedrijf is nog groter, een derde van Duitsland. Dit staat nu te koop.

  Foto: ANP
 • Kathmandu - Nepalese boeren gooien water en blubber naar elkaar op de nationale rijstplantdag in dat land, op 30 juni. Het is een feestelijke start van het rijstplantseizoen. De modder is een symbool voor een voorspoedig seizoen. De landbouw is goed voor 60 procent van de Nepalese economie.

  Kathmandu - Nepalese boeren gooien water en blubber naar elkaar op de nationale rijstplantdag in dat land, op 30 juni. Het is een feestelijke start van het rijstplantseizoen. De modder is een symbool voor een voorspoedig seizoen. De landbouw is goed voor 60 procent van de Nepalese economie.

  Foto: ANP
 • Saint-Brieuc - Franse boeren zijn nog steeds onophoudelijk aan het actievoeren tegen lage prijzen. Deze week was het raak in het Bretonse Saint-Brieuc. Hier worden varkens uitgeladen op een dorpsplein, een vredig tafereel.

  Saint-Brieuc - Franse boeren zijn nog steeds onophoudelijk aan het actievoeren tegen lage prijzen. Deze week was het raak in het Bretonse Saint-Brieuc. Hier worden varkens uitgeladen op een dorpsplein, een vredig tafereel.

  Foto: ANP
 • Aint-Brieuc - Later op de dag werd de sfeer grimmiger.

  Aint-Brieuc - Later op de dag werd de sfeer grimmiger.

  Foto: ANP
 • Harfsen - Jasper Groot Koerkamp, van educatieboerderij 't Velder in het Gelderse Harfsen, maakte zijn eigen privézwembad van ronde balen en landbouwplastic.</p>
<p> </p>
<p>Meer foto's en video's met betrekking tot de hittegolf vind je in het <a href="http://www.boerderij.nl/hitte/">dossier Hitte en droogte</a>.

  Harfsen - Jasper Groot Koerkamp, van educatieboerderij 't Velder in het Gelderse Harfsen, maakte zijn eigen privézwembad van ronde balen en landbouwplastic.

   

  Meer foto's en video's met betrekking tot de hittegolf vind je in het dossier Hitte en droogte.

  Foto: Jasper Groot Koerkamp

Of registreer je om te kunnen reageren.