Home

Foto & video 1 reactie

Hitteplan van boeren

De hittegolf van afgelopen week was een forse. Met temperaturen van ruim 38 graden in Limburg, en dikke dertigers in de rest van het land, was het smoorheet. Boeren namen maatregelen om hun dieren koel te houden, én zichzelf. De zelfgemaakte zwembaden kunnen nog even blijven staan, aanstaande zaterdag wordt het opnieuw warm. Bovendien zijn als gevolg van de klimaatverandering, nieuwe hittegolven niet uit te sluiten.

Foto

 • Arjan Stevens uit Espelo (Ov.) had in meerdere opzichten veel succes met dit geweldige privézwembad. Als Hollywood nog eens filmsterren nodig heeft, hier zitten ze. Of beter gezegd: liggen ze.

  Arjan Stevens uit Espelo (Ov.) had in meerdere opzichten veel succes met dit geweldige privézwembad. Als Hollywood nog eens filmsterren nodig heeft, hier zitten ze. Of beter gezegd: liggen ze.

 • De jeugd bij de familie Bleumink in Beltrum (Gld.) maakte er samen met hun vrienden helemaal een spektakel van. Ook hier een zelfgemaakt zwembad. Maar in plaats van een trapje om er in te komen, gebruikten ze een flinke zandbult. Met een stuk kuilplastic veranderde die in een coole glijbaan. Waarom zou je nog naar een pretpark als het ook zo kan?

  De jeugd bij de familie Bleumink in Beltrum (Gld.) maakte er samen met hun vrienden helemaal een spektakel van. Ook hier een zelfgemaakt zwembad. Maar in plaats van een trapje om er in te komen, gebruikten ze een flinke zandbult. Met een stuk kuilplastic veranderde die in een coole glijbaan. Waarom zou je nog naar een pretpark als het ook zo kan?

 • Monique Vos uit Duitsland maakte geen privézwembad, maar wel dit fantastische schilderij. Het staat helemaal in het teken van een warme zomer en heet: Koeristen op het strand bij Scheveningen. Het kunstwerk hangt aan de muur bij een vriendin in... jawel, Scheveningen.

  Monique Vos uit Duitsland maakte geen privézwembad, maar wel dit fantastische schilderij. Het staat helemaal in het teken van een warme zomer en heet: Koeristen op het strand bij Scheveningen. Het kunstwerk hangt aan de muur bij een vriendin in... jawel, Scheveningen.

 • De leden van carnavalsvereniging De Naksjebatse in Hulsberg (L.) maakten ongetwijfeld het grootste en diepste zwembad van agrarisch Nederland. Na het zwemseizoen moet al het water er wel weer uit. Op de redactie van Boerderij hopen we dan op nieuwe foto's, die laten zien hoe ze dat aan gaan pakken.

  De leden van carnavalsvereniging De Naksjebatse in Hulsberg (L.) maakten ongetwijfeld het grootste en diepste zwembad van agrarisch Nederland. Na het zwemseizoen moet al het water er wel weer uit. Op de redactie van Boerderij hopen we dan op nieuwe foto's, die laten zien hoe ze dat aan gaan pakken.

 • Dit is pas echt een privézwembad, er kan niemand anders bij in. Zo hield Vincent Oudenampsen uit Laren (Gld) het koel tijdens de hittegolf.

  Dit is pas echt een privézwembad, er kan niemand anders bij in. Zo hield Vincent Oudenampsen uit Laren (Gld) het koel tijdens de hittegolf.

 • Dit is Stephan Lintzen in Heijen,( L ). Het mocht dan wel bloedheet zijn, er moest evengoed wel worden ingekuild.  Dat bleek prima te doen met tussendoor wat koel water in het gezicht en een beetje rust tussendoor. Na zo'n mini-siësta kon hij er weer even tegen.

  Dit is Stephan Lintzen in Heijen,( L ). Het mocht dan wel bloedheet zijn, er moest evengoed wel worden ingekuild.  Dat bleek prima te doen met tussendoor wat koel water in het gezicht en een beetje rust tussendoor. Na zo'n mini-siësta kon hij er weer even tegen.

Eén reactie

 • info104


  geniet er maar van je hebt er hard genoeg voor gewerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.