Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 25

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Le Mans - Jonge Franse boeren geven een niet mis te verstaan signaal af op hun 49ste congres, in Lemans. Ze willen ondersteuning van de overheid.

  Le Mans - Jonge Franse boeren geven een niet mis te verstaan signaal af op hun 49ste congres, in Lemans. Ze willen ondersteuning van de overheid.

  Foto: ANP
 • Milaan - De Amerikaanse first lady, Michelle Obama, bezocht deze week de wereldexpo in Milaan. De tentoonstelling over voedselproductie loopt van 1 mei tot 31 oktober. Het thema is: 'Feeding the Planet, Energy for Life'. Michelle Obama zet zich in voor duurzame en gezonde voeding. Hier leidt ze een kookworkshop voor studenten.

  Milaan - De Amerikaanse first lady, Michelle Obama, bezocht deze week de wereldexpo in Milaan. De tentoonstelling over voedselproductie loopt van 1 mei tot 31 oktober. Het thema is: 'Feeding the Planet, Energy for Life'. Michelle Obama zet zich in voor duurzame en gezonde voeding. Hier leidt ze een kookworkshop voor studenten.

  Foto: ANP
 • Plévin - Speciaal transport in het West-Franse Plévin. Een oplegger vervoert een enorm filter, bestemd voor een Chinese zuivelfabriek in het Bretonse Carhaix-Plouguer. De Chinese firma Synutra bouwt hier wat een van Europa's grootste zuivelfabrieken moet worden.

  Plévin - Speciaal transport in het West-Franse Plévin. Een oplegger vervoert een enorm filter, bestemd voor een Chinese zuivelfabriek in het Bretonse Carhaix-Plouguer. De Chinese firma Synutra bouwt hier wat een van Europa's grootste zuivelfabrieken moet worden.

  Foto: ANP
 • Montfoort - Dit is groep 8 van de Graaf Jan van Montfoort in Montfoort, midden in het Veenweidengebied. Over enkele weken laten ze de basisschool achter zich en gaan naar de middelbare school in de directe omgeving of verder weg naar Woerden of Utrecht. Om hun polder-roots niet te vergeten, is een klassenfoto gemaakt voor de lege fotolijst die het Streekfonds heeft geplaatst tussen Benschop en Oudewater, ter ere van het bijzondere polderlandschap en de groene ruimte. Van deze twaalf kinderen komt in ieder geval één van een boerenbedrijf.

  Montfoort - Dit is groep 8 van de Graaf Jan van Montfoort in Montfoort, midden in het Veenweidengebied. Over enkele weken laten ze de basisschool achter zich en gaan naar de middelbare school in de directe omgeving of verder weg naar Woerden of Utrecht. Om hun polder-roots niet te vergeten, is een klassenfoto gemaakt voor de lege fotolijst die het Streekfonds heeft geplaatst tussen Benschop en Oudewater, ter ere van het bijzondere polderlandschap en de groene ruimte. Van deze twaalf kinderen komt in ieder geval één van een boerenbedrijf.

  Foto: Streekfonds/Michael Galiart
 • Medak - Een Indiase boer aan het ploegen op zijn rijstveld. De moessonregens zijn de belangrijkste waterbron voor de 235 miljoen boeren in het land. Delen van India kampen met droogte.

  Medak - Een Indiase boer aan het ploegen op zijn rijstveld. De moessonregens zijn de belangrijkste waterbron voor de 235 miljoen boeren in het land. Delen van India kampen met droogte.

  Foto: ANP
 • India - Persbureau Reuters maakte dit mooie overzicht van de economie van de agrarische reus India. Door de droogte zijn de vooruitzichten voor het lopende jaar niet goed.

  India - Persbureau Reuters maakte dit mooie overzicht van de economie van de agrarische reus India. Door de droogte zijn de vooruitzichten voor het lopende jaar niet goed.

  Foto: Reuters
 • Kopenhagen - Een bekend gezicht in een vreemde context. Cees 't Hart (r.), pas vertrokken als ceo van FrieslandCampina, drinkt een glas bier met vertrekkend CEO Joergen Buhl Rasmussen (m.) van bierfabrikant Carlsberg. 't Hart is zijn opvolger. Links bestuursvoorzitter Flemming Besenbacher.

  Kopenhagen - Een bekend gezicht in een vreemde context. Cees 't Hart (r.), pas vertrokken als ceo van FrieslandCampina, drinkt een glas bier met vertrekkend CEO Joergen Buhl Rasmussen (m.) van bierfabrikant Carlsberg. 't Hart is zijn opvolger. Links bestuursvoorzitter Flemming Besenbacher.

  Foto: Reuters
 • Chuncheon - Uitzonderlijke droogte in Korea. Deze foto van een een droge rivierbedding is gemaakt in het noordoosten van Zuid-Korea. in Noord-Korea is het helemaal bar. Het land kampt volgens berichten met de ergste droogte in honderd jaar, met grote voedseltekorten tot gevolg.

  Chuncheon - Uitzonderlijke droogte in Korea. Deze foto van een een droge rivierbedding is gemaakt in het noordoosten van Zuid-Korea. in Noord-Korea is het helemaal bar. Het land kampt volgens berichten met de ergste droogte in honderd jaar, met grote voedseltekorten tot gevolg.

  Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.