Home

Foto & video 7 reactieslaatste update:5 jun 2015

BIG Challenge bereidt zich voor op Alpe d’Huzes

Opgeven is geen optie voor de talloze fietsers die donderdag 4 juni deelnemen aan Alpe d’Huzes. Ze beklimmen zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. De agrarische sector wordt vertegenwoordigd door BIG Challenge.

Foto

 • Maar liefst 287 fietsers en supporters bezochten dinsdagochtend de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge op de top van de Alpe d'Huez. Een bijzonder moment voor hen die deze week op de Franse Alpencol verblijven om als Nederlandse land- en tuinbouw deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Donderdag 4 juni is de grote dag. Dan beklimmen zij zo vaak mogelijk de berg om geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

  Maar liefst 287 fietsers en supporters bezochten dinsdagochtend de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge op de top van de Alpe d'Huez. Een bijzonder moment voor hen die deze week op de Franse Alpencol verblijven om als Nederlandse land- en tuinbouw deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Donderdag 4 juni is de grote dag. Dan beklimmen zij zo vaak mogelijk de berg om geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Maar Alpe d'HuZes is meer. Voorzitter van de BIG Challenge stuurgroep Toine van Toor sprak tijdens de bijeenkomst over zijn ervaringen met zes jaar BIG Challenge en Alpe d'HuZes. "Vreemden worden vrienden voor het leven... Een lach en een traan. Het ligt hier op de berg allemaal heel dicht bij elkaar. Maar één ding weet ik zeker. Hier wordt iedereen een mooier mens."

  Maar Alpe d'HuZes is meer. Voorzitter van de BIG Challenge stuurgroep Toine van Toor sprak tijdens de bijeenkomst over zijn ervaringen met zes jaar BIG Challenge en Alpe d'HuZes. "Vreemden worden vrienden voor het leven... Een lach en een traan. Het ligt hier op de berg allemaal heel dicht bij elkaar. Maar één ding weet ik zeker. Hier wordt iedereen een mooier mens."

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Melkveehouder Sierd Dolstra uit Friesland vertelt een indrukwekkend verhaal over kanker bij zijn dochter toen ze nog een kind was. Zijn dochter ondervindt nog dagelijks de gevolgen van de behandeling op 7-jarige leeftijd. Het hele proces heeft een enorme impact gehad op het gezin. Sierd is blij dat hij via BIG Challenge een bijdrage kan leveren aan de strijd tegen kanker."

  Melkveehouder Sierd Dolstra uit Friesland vertelt een indrukwekkend verhaal over kanker bij zijn dochter toen ze nog een kind was. Zijn dochter ondervindt nog dagelijks de gevolgen van de behandeling op 7-jarige leeftijd. Het hele proces heeft een enorme impact gehad op het gezin. Sierd is blij dat hij via BIG Challenge een bijdrage kan leveren aan de strijd tegen kanker."

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Er worden met helium gevulde ballonnen uitgedeeld. Deze zullen even later het luchtruim in gaan. Een zeer speciaal moment zo bovenop deze indrukwekkende bergtop. Heel toepasselijk klinkt het lied dat Maarten Peters speciaal voor Alpe d'HuZes schreef: "Dichter bij de hemel kom ik niet."

  Er worden met helium gevulde ballonnen uitgedeeld. Deze zullen even later het luchtruim in gaan. Een zeer speciaal moment zo bovenop deze indrukwekkende bergtop. Heel toepasselijk klinkt het lied dat Maarten Peters speciaal voor Alpe d'HuZes schreef: "Dichter bij de hemel kom ik niet."

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • De verhalen zijn indrukwekkend. Een emotioneel moment voor veel van de fietsers en hun supporters.

  De verhalen zijn indrukwekkend. Een emotioneel moment voor veel van de fietsers en hun supporters.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Alle ballonnen werden voorzien van een persoonlijke boodschap. Als herinnering aan dierbaren die aan kanker zijn overleden of aan hen die volop tegen de ziekte strijden.

  Alle ballonnen werden voorzien van een persoonlijke boodschap. Als herinnering aan dierbaren die aan kanker zijn overleden of aan hen die volop tegen de ziekte strijden.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • BIG Challenge-voorzitter Toine van Toor vertelt aan de deelnemers en supporters hoe het Alpe d'HuZes-virus hem enkele jaren geleden heeft gegrepen en hoe blij hij is dat hij dit virus jaarlijks door kan geven aan anderen. "Laat zoveel mogelijk mensen dit prachtige event beleven. Eigenlijk zou iedereen dit eens in zijn leven moeten doen."

  BIG Challenge-voorzitter Toine van Toor vertelt aan de deelnemers en supporters hoe het Alpe d'HuZes-virus hem enkele jaren geleden heeft gegrepen en hoe blij hij is dat hij dit virus jaarlijks door kan geven aan anderen. "Laat zoveel mogelijk mensen dit prachtige event beleven. Eigenlijk zou iedereen dit eens in zijn leven moeten doen."

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • BIG Challenge 2015 is nu al goed voor € 582.728. Een prachtig bedrag voor de strijd tegen kanker. Daar gaat de komende dagen vast nog wat bij komen. Een knappe prestatie van de Nederlandse land- en tuinbouw. Kijk <a href="http://www.bigchallenge.eu/big-challenge/" target="_blank">hier</a> voor meer informatie over BIG Challenge.

  BIG Challenge 2015 is nu al goed voor € 582.728. Een prachtig bedrag voor de strijd tegen kanker. Daar gaat de komende dagen vast nog wat bij komen. Een knappe prestatie van de Nederlandse land- en tuinbouw. Kijk hier voor meer informatie over BIG Challenge.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Op donderdag 4 juni is het zover: Alpe d'HuZes gaat 's ochtends vroeg van start.

  Op donderdag 4 juni is het zover: Alpe d'HuZes gaat 's ochtends vroeg van start.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Duizenden fietsers beklimmen zo vaak mogelijk de berg om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

  Duizenden fietsers beklimmen zo vaak mogelijk de berg om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • Zo'n 4.300 fietsers gaan een of meerdere keren de berg op.

  Zo'n 4.300 fietsers gaan een of meerdere keren de berg op.

  Foto: Jannemieke Fotografie
 • De finishfoto van BIG Challenge. Het bedrag loopt nog altijd op.</p>
<p>De deelnemers aan Alpe d'HuZes hebben donderdag in totaal bijna 11,5 miljoen euro opgehaald. Er is nog eens €3,5 miljoen euro toegezegd. Het uiteindelijke bedrag wordt in oktober bekendgemaakt.

  De finishfoto van BIG Challenge. Het bedrag loopt nog altijd op.

  De deelnemers aan Alpe d'HuZes hebben donderdag in totaal bijna 11,5 miljoen euro opgehaald. Er is nog eens €3,5 miljoen euro toegezegd. Het uiteindelijke bedrag wordt in oktober bekendgemaakt.

  Foto: Jannemieke Fotografie

Laatste reacties

 • alco1

  Het is natuurlijk een zeer goed in initiatief. Maar als ik optel hoeveel geld er verloren gaat aan camping geld in frankrijk, tol, benzine. Dan vraag ik me af of dit niet zou kunnen op de Cauberg in Valkenberg.

 • alco1

  burg

 • Weerkundige

   zet hem op ervaring met veel indrukken maak er levens ervaring van om nooit te vergeten en helpt mensen om beter begrepen te worden

 • porky01

  alco 1= er valt natuurlijk altijd wel wat te ZEIKEN. Ga GVD zelf op de fiets. Aan de kant staan en muggeneuken over campingkosten is een beetje laag buj de grond!!

 • alco1

  @porky. Dit is geen 'zeiken'. Ik zou zo graag nog meer geld overhouden voor dit zeer goede initiatief.

 • Kuykenhouder

  Wat was het weer mooi!! momenten om nooit te vergeten, gelukkig zijn er mensen die niet anoniem verder kijken dan de Cauberg en onbaatzuchtig hun talenten in zetten die ze anders voor hun bedrijf of baan inzetten....over de 600.000 zijn we inmiddels.
  Maar het draait om veel meer hier op de Alpe, je weg cijferen voor een ander, verwerking van verlies, vieren van een overwinning, gedenken met een lach en een traan....op naar 2016!! #farmersagainstcancer

  Bart Janssen 
  Pluimveehouder en deelnemer Alpe d'Huzes

 • Anne-Marie van der Linde

  @alco1: De kosten voor verblijf e.d komen uit eigen portemonnee. Het geld dat we bij elkaar halen voor het KWF komt van sponsoring. Heb je zelf al een deelnemer gesponsord?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.