Home

Foto & video 3440 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 21

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Smallebrugge - De eerste 70 jersey melkkoeien van de familie Bokma zijn met behulp van een dekschuit van Staatsbosbeer overgezet naar het Friese eiland Gouden Boaiem. Melkveehouder Siebe Klaas (30) houdt een oogje in het zeil. De klus nam zo'n 5 uur in beslag. Op het eiland komen de koeien in een tot potstal omgebouwde oude Hollandse stal. De koeien worden gemolken in een nieuwe DeLaval 2x8 zij aan zij 90 graden melkstal. Doelstelling is om het biologische bedrijf uiteindelijk te laten groeien tot de 140 melkkoeien. Deze winter staan er naar verwachting al rond de 100 melkkoeien. Op het eiland, gelegen tussen Heeg en Woudsend, in Zuidwest-Friesland staat weidevogelbeheer centraal.</p>

  Smallebrugge - De eerste 70 jersey melkkoeien van de familie Bokma zijn met behulp van een dekschuit van Staatsbosbeer overgezet naar het Friese eiland Gouden Boaiem. Melkveehouder Siebe Klaas (30) houdt een oogje in het zeil. De klus nam zo'n 5 uur in beslag. Op het eiland komen de koeien in een tot potstal omgebouwde oude Hollandse stal. De koeien worden gemolken in een nieuwe DeLaval 2x8 zij aan zij 90 graden melkstal. Doelstelling is om het biologische bedrijf uiteindelijk te laten groeien tot de 140 melkkoeien. Deze winter staan er naar verwachting al rond de 100 melkkoeien. Op het eiland, gelegen tussen Heeg en Woudsend, in Zuidwest-Friesland staat weidevogelbeheer centraal.

  Foto: Mark Pasveer
 • <p>Seoul - Zuid-Koreaanse boeren protesteren tegen de import van rijst. Ze dragen rijstplantjes in een optocht voor het presidentiële paleis in de hoofdstad Seoul. De boeren willen de eigen markt beschermen tegen goedkope import.</p>

  Seoul - Zuid-Koreaanse boeren protesteren tegen de import van rijst. Ze dragen rijstplantjes in een optocht voor het presidentiële paleis in de hoofdstad Seoul. De boeren willen de eigen markt beschermen tegen goedkope import.

  Foto: ANP
 • <p>Baghdad - Iraakse boeren rapen aardappelen in het dorp Uusufiya, 16 kilometer ten zuiden van Bagdad.</p>

  Baghdad - Iraakse boeren rapen aardappelen in het dorp Uusufiya, 16 kilometer ten zuiden van Bagdad.

  Foto: ANP
 • <p>Kos - Koeien lopen op het vakantie-eiland Kos en in grote delen van Griekenland gewoon aan de leiband. Letterlijk. Ze staan vast aan een paal met een stuk touw en begrazen alleen het deel van het weiland dat de lengte van het touw toelaat. Zodra het stuk is afgegraasd, wordt de koe verplaatst. Een afrastering kennen ze hier niet. Bedrijven hebben vaak maar een handjevol koeien en wat ander vee. Bovendien kunnen zo kleine stukken grasland afgegraasd worden, ook midden in de stad zoals hier. Door de crisis krijgen de koeien ook vrijwel geen krachtvoer meer en doen ze dus noodgedwongen aan de lijn.</p>

  Kos - Koeien lopen op het vakantie-eiland Kos en in grote delen van Griekenland gewoon aan de leiband. Letterlijk. Ze staan vast aan een paal met een stuk touw en begrazen alleen het deel van het weiland dat de lengte van het touw toelaat. Zodra het stuk is afgegraasd, wordt de koe verplaatst. Een afrastering kennen ze hier niet. Bedrijven hebben vaak maar een handjevol koeien en wat ander vee. Bovendien kunnen zo kleine stukken grasland afgegraasd worden, ook midden in de stad zoals hier. Door de crisis krijgen de koeien ook vrijwel geen krachtvoer meer en doen ze dus noodgedwongen aan de lijn.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Eagle Grove - Geen toegang, vermeldt dit bord bij een groot pluimveebedrijf in Eagle Grove, Iowa. Het bedrijf Daybreak Foods is getroffen door het hoogpathogene vogelgriepvirus dat in Noord-Amerika rondwaardt.</p>

  Eagle Grove - Geen toegang, vermeldt dit bord bij een groot pluimveebedrijf in Eagle Grove, Iowa. Het bedrijf Daybreak Foods is getroffen door het hoogpathogene vogelgriepvirus dat in Noord-Amerika rondwaardt.

  Foto: ANP
 • <p>Mughal Road - Nomaden van de Bakerwal gemeenschap in het Indiase Kashmir op weg door de Himalaya. De veehouders leggen jaarlijks honderden mijlen af op zoek naar weidegronden voor hun vee in de bergen.</p>

  Mughal Road - Nomaden van de Bakerwal gemeenschap in het Indiase Kashmir op weg door de Himalaya. De veehouders leggen jaarlijks honderden mijlen af op zoek naar weidegronden voor hun vee in de bergen.

  Foto: ANP
 • <p>Elst - Bij kersenteler Joop van Pommeren uit Elst in de Betuwe zijn de eerste Hollandse kersen uit de kas geplukt. Door het trage voorjaar met z'n relatief lage temperaturen is de oogst twee weken later dan vorig jaar. De bomen zitten echter bomvol met grote, zoete, biologische kersen van diverse rassen. Volgens Van Pommeren zijn ze nog nooit zo groot en zo zoet geweest. Volgens hem komt dat door de rustige groei dit jaar. Van Pommeren teelt vier hoofdrassen en vijftien proefrassen onder 3.000 vierkante meter glas. Ook buiten heeft hij nog een boomgaard van zo'n 600 laagstambomen. De kaskersen zijn vier weken eerder dan die van buiten.</p>

  Elst - Bij kersenteler Joop van Pommeren uit Elst in de Betuwe zijn de eerste Hollandse kersen uit de kas geplukt. Door het trage voorjaar met z'n relatief lage temperaturen is de oogst twee weken later dan vorig jaar. De bomen zitten echter bomvol met grote, zoete, biologische kersen van diverse rassen. Volgens Van Pommeren zijn ze nog nooit zo groot en zo zoet geweest. Volgens hem komt dat door de rustige groei dit jaar. Van Pommeren teelt vier hoofdrassen en vijftien proefrassen onder 3.000 vierkante meter glas. Ook buiten heeft hij nog een boomgaard van zo'n 600 laagstambomen. De kaskersen zijn vier weken eerder dan die van buiten.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Eisenhüttenstadt - Een boom is omcirkeld door een spuitspoor in een bloeiend koolzaadveld in Noord-Duitsland.</p>

  Eisenhüttenstadt - Een boom is omcirkeld door een spuitspoor in een bloeiend koolzaadveld in Noord-Duitsland.

  Foto: ANP
 • <p>Blijham - Waale Waalkens uit Blijham is bezig pleksgewijs met en combinatie groeistof (MCPA +Starane) kleefkruid en heermoes te bestrijden. Vooral heermoes is een moeilijk te bestrijden kruid. Het wordt ook wel akkerpaardestaart genoemd.</p>

  Blijham - Waale Waalkens uit Blijham is bezig pleksgewijs met en combinatie groeistof (MCPA +Starane) kleefkruid en heermoes te bestrijden. Vooral heermoes is een moeilijk te bestrijden kruid. Het wordt ook wel akkerpaardestaart genoemd.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Meeden - Henk van Oosten uit Meeden is bezig op een perceel van 47 hectare waar productiebos op heeft gestaan. De bomen zijn gerooid, nu komt er mais in. De stobben zijn met een grote frees tot 35 centimeter diep gefreesd.</p>

  Meeden - Henk van Oosten uit Meeden is bezig op een perceel van 47 hectare waar productiebos op heeft gestaan. De bomen zijn gerooid, nu komt er mais in. De stobben zijn met een grote frees tot 35 centimeter diep gefreesd.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.