Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 19

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Aproz - Twee Herens-koeien in gevecht in het Zwitserse Aproz in Wallis.</p>

  Aproz - Twee Herens-koeien in gevecht in het Zwitserse Aproz in Wallis.

  Foto: ANP
 • <p>Aproz - De verhuizing naar de Alpenweiden aan het begin van de zomer is in de Zwitserse regio Wallis jaarlijks een groots evenement. Hoogtepunt is een serie gevechten tussen de koeien van dit bergras. Niet stieren, maar koeien vechten tegen elkaar. De winnende koe wordt 'gekroond' tot koningin.</p>

  Aproz - De verhuizing naar de Alpenweiden aan het begin van de zomer is in de Zwitserse regio Wallis jaarlijks een groots evenement. Hoogtepunt is een serie gevechten tussen de koeien van dit bergras. Niet stieren, maar koeien vechten tegen elkaar. De winnende koe wordt 'gekroond' tot koningin.

  Foto: ANP
 • <p>Aproz - De koeiengevechten leveren <a href="%20http:/nos.nl/video/503599-traditionele-koeiengevechten-in-wallis-begonnen.html">spectaculaire beelden</a> op. Koeien van het Herens-ras zijn erg gevoelig voor rangorde. In de Alpenweiden heerst een stricte hiërarchie. De afgelopen jaren zijn de van oorsprong spontane gevechten tussen de dieren geregisseerd tot een evenement.</p>

  Aproz - De koeiengevechten leveren spectaculaire beelden op. Koeien van het Herens-ras zijn erg gevoelig voor rangorde. In de Alpenweiden heerst een stricte hiërarchie. De afgelopen jaren zijn de van oorsprong spontane gevechten tussen de dieren geregisseerd tot een evenement.

  Foto: ANP
 • <p>Ysselsteyn - Een uitslaande brand heeft donderdagavond een pluimveebedrijf in Ysselsteyn in de as gelegd. De 60.000 kippen overleefden het niet. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving bestreden het vuur met groot materieel. Dankzij de inzet van 35 brandweerlieden kon overslag naar aangrenzende en omliggende loodsen worden voorkomen. Rond 1.00 uur vrijdagochtend had de brandweer de vuurzee onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. Niemand raakte gewond.</p>

  Ysselsteyn - Een uitslaande brand heeft donderdagavond een pluimveebedrijf in Ysselsteyn in de as gelegd. De 60.000 kippen overleefden het niet. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving bestreden het vuur met groot materieel. Dankzij de inzet van 35 brandweerlieden kon overslag naar aangrenzende en omliggende loodsen worden voorkomen. Rond 1.00 uur vrijdagochtend had de brandweer de vuurzee onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. Niemand raakte gewond.

  Foto: AS Media
 • <p>Dhading - Nepalese boeren zijn graan aan het dorsen in een dorpje 60 kilometer van hoofdstad Kathmandu. Deze regio ligt door de aardbevingen grotendeels in puin.</p>

  Dhading - Nepalese boeren zijn graan aan het dorsen in een dorpje 60 kilometer van hoofdstad Kathmandu. Deze regio ligt door de aardbevingen grotendeels in puin.

  Foto: ANP
 • <p>Grabovo - In de omgeving van de rampplek van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne komt het dagelijks leven weer op gang. Boeren vertellen dat ze nog regelmatig op persoonlijke eigendommen uit het vliegtuig stuiten en deze overdragen aan de lokale autoriteiten en de OVSE.</p>

  Grabovo - In de omgeving van de rampplek van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne komt het dagelijks leven weer op gang. Boeren vertellen dat ze nog regelmatig op persoonlijke eigendommen uit het vliegtuig stuiten en deze overdragen aan de lokale autoriteiten en de OVSE.

  Foto: ANP
 • <p>Pyongyang - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un op bezoek bij een rundveebedrijf. Het bedrijf heet de '18 Juli Rundvee Boerderij van Eenheid 580 van het Koreaanse Volksleger'. De foto is afkomstig van het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA in Pyongyang. Datum en inhoud konden niet onafhankelijk geverifieerd worden, vermeldt persbureau Reuters er nadrukkelijk bij. Het is een propagandafoto.</p>

  Pyongyang - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un op bezoek bij een rundveebedrijf. Het bedrijf heet de '18 Juli Rundvee Boerderij van Eenheid 580 van het Koreaanse Volksleger'. De foto is afkomstig van het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA in Pyongyang. Datum en inhoud konden niet onafhankelijk geverifieerd worden, vermeldt persbureau Reuters er nadrukkelijk bij. Het is een propagandafoto.

  Foto: Reuters
 • <p>Idomeni - Op de achtergrond een alledaags voorjaarsplaatje. Deze veehouder in Noord-Griekenland is gras aan het maaien, net als zijn collega's elders in Europa. Maar de voorgrond van de foto toont een andere kant van de actuele werkelijkheid. Hier bivakkeren vluchtelingen, wachtend op een geschikt moment om de grens met Macedonië over te steken. Dagelijks gaan honderden vluchtelingen of migranten zo vanuit Griekenland richting de rest van Europa. Ze komen meest uit Afghanistan, Syrië en Afrika.</p>

  Idomeni - Op de achtergrond een alledaags voorjaarsplaatje. Deze veehouder in Noord-Griekenland is gras aan het maaien, net als zijn collega's elders in Europa. Maar de voorgrond van de foto toont een andere kant van de actuele werkelijkheid. Hier bivakkeren vluchtelingen, wachtend op een geschikt moment om de grens met Macedonië over te steken. Dagelijks gaan honderden vluchtelingen of migranten zo vanuit Griekenland richting de rest van Europa. Ze komen meest uit Afghanistan, Syrië en Afrika.

  Foto: Reuters
 • <p>Zhonggong - Een varkensbedrijf in het Chinese Zhonggong heeft een nieuwe tak bedacht: een varkenspretpark. Het bedrijf hoopt toeristen te trekken met voorstellingen waarin varkens kunstjes en wedstrijden doen. Zo zijn er hardloop-, zwem- en duikwedstrijden voor de varkens. Hier probeert een varken een bezem op te vreten. Onduidelijk is of dit een act is of een moment van verveling tussen de acts.</p>

  Zhonggong - Een varkensbedrijf in het Chinese Zhonggong heeft een nieuwe tak bedacht: een varkenspretpark. Het bedrijf hoopt toeristen te trekken met voorstellingen waarin varkens kunstjes en wedstrijden doen. Zo zijn er hardloop-, zwem- en duikwedstrijden voor de varkens. Hier probeert een varken een bezem op te vreten. Onduidelijk is of dit een act is of een moment van verveling tussen de acts.

  Foto: ANP
 • <p>Parijs - Een actie van Greenpeace bij de ingang van agribusinessbedrijf Invivo tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De milieuorganisatie kwam afgelopen week met een rapport over de schadelijke gevolgen van middelen voor de gezondheid van boeren die ze toepassen.</p>

  Parijs - Een actie van Greenpeace bij de ingang van agribusinessbedrijf Invivo tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De milieuorganisatie kwam afgelopen week met een rapport over de schadelijke gevolgen van middelen voor de gezondheid van boeren die ze toepassen.

  Foto: ANP
 • <p>Islay - Boeren in het zuiden van Peru demonstreren tegen een groot mijnbouwproject. De overheid zette afgelopen week duizend soldaten in tegen wegblokkades. De ongeregeldheden duren al weken. De Tia Maria-mijn, eigendom van een Mexicaanse firma, moet koper produceren. De bevolking is bang voor vervuiling.</p>

  Islay - Boeren in het zuiden van Peru demonstreren tegen een groot mijnbouwproject. De overheid zette afgelopen week duizend soldaten in tegen wegblokkades. De ongeregeldheden duren al weken. De Tia Maria-mijn, eigendom van een Mexicaanse firma, moet koper produceren. De bevolking is bang voor vervuiling.

  Foto: ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.