Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 19

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Istanbul - De ministers van landbouw van de G20 bijeen in Istanbul, Turkije. De 20 landen vertegenwoordigen 85 procent van de wereldeconomie, 70 procent van de agrarische economie en tweederde van de wereldbevolking. Het is de tweede G20 ooit gehouden. Voedselverspilling staat hoog op de agenda.</p>

  Istanbul - De ministers van landbouw van de G20 bijeen in Istanbul, Turkije. De 20 landen vertegenwoordigen 85 procent van de wereldeconomie, 70 procent van de agrarische economie en tweederde van de wereldbevolking. Het is de tweede G20 ooit gehouden. Voedselverspilling staat hoog op de agenda.

  Foto: ANP/EPA
 • <p>Cherre (Fr.) - Franse rundveehouders blokkeren slachterij Socopa in Cherre, in West-Frankrijk, uit protest tegen verlaging van vleesprijzen.</p>

  Cherre (Fr.) - Franse rundveehouders blokkeren slachterij Socopa in Cherre, in West-Frankrijk, uit protest tegen verlaging van vleesprijzen.

  Foto: ANP/AFP
 • <p>Lücbeck (D.) - Een kudde van 350 schapen maakt de oversteek van de rivier de Trave in Lübeck, Duitsland.</p>

  Lücbeck (D.) - Een kudde van 350 schapen maakt de oversteek van de rivier de Trave in Lübeck, Duitsland.

  Foto: ANP/EPA
 • <p>Tiszaug (Hongarije) - Koeien en buffels op weg naar zomerweiden in Tiszaalpar in Hongarije. De grijze koeien zijn een inheems ras dat vanouds gehouden wordt op de poesta.</p>

  Tiszaug (Hongarije) - Koeien en buffels op weg naar zomerweiden in Tiszaalpar in Hongarije. De grijze koeien zijn een inheems ras dat vanouds gehouden wordt op de poesta.

  Foto: ANP/EPA
 • <p>West-Java - Een Indonesische rijstteler ploegt zijn veld in Cianjur, West-Java. Indonesië is de op twee na grootste producent van rijst in de wereld. Vorig jaar is 61 miljoen ton geoogst.</p>

  West-Java - Een Indonesische rijstteler ploegt zijn veld in Cianjur, West-Java. Indonesië is de op twee na grootste producent van rijst in de wereld. Vorig jaar is 61 miljoen ton geoogst.

  Foto: ANP/AFP
 • <p>Midwolda - Imkers bij hun bijenkorven op een perceel bloeiend koolzaad in Midwolda. Er staat veel wind, maar de temperatuur is goed en het koolzaad bleoit, dus de bijen redden zich</p>

  Midwolda - Imkers bij hun bijenkorven op een perceel bloeiend koolzaad in Midwolda. Er staat veel wind, maar de temperatuur is goed en het koolzaad bleoit, dus de bijen redden zich

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Californië - Een feedlot van boven gefotografeerd. Harris Cattle Ranch heet dit bedrijf in Coalinga in de Central Valley. De droogte wordt een politiek onderwerp waarbij de agrarische sector, met name ook de rundveehouderij, kritiek krijgt. Die zou te veel van het schaarse water verbruiken.</p>

  Californië - Een feedlot van boven gefotografeerd. Harris Cattle Ranch heet dit bedrijf in Coalinga in de Central Valley. De droogte wordt een politiek onderwerp waarbij de agrarische sector, met name ook de rundveehouderij, kritiek krijgt. Die zou te veel van het schaarse water verbruiken.

  Foto: Reuters
 • <p>Californië - De trieste aanblik van een perceel dode amandelbomen. Deze droogte schade is onherstelbaar. Zie voor een eigen fotoreportage van Boerderij over de droogte in Californië verderop op deze site.</p>

  Californië - De trieste aanblik van een perceel dode amandelbomen. Deze droogte schade is onherstelbaar. Zie voor een eigen fotoreportage van Boerderij over de droogte in Californië verderop op deze site.

  Foto: Reuters
 • <p>Brazilië - In delen van Brazilië is het veel te droog, in andere delen van het land zijn er overstromingen. Deze maistelers in Manacapuru, in de staat Amazonia, kijken wat er over is van hun gewas. 70 procent van de oogst in deze regio zou verloren zijn door overstromingen.</p>

  Brazilië - In delen van Brazilië is het veel te droog, in andere delen van het land zijn er overstromingen. Deze maistelers in Manacapuru, in de staat Amazonia, kijken wat er over is van hun gewas. 70 procent van de oogst in deze regio zou verloren zijn door overstromingen.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.