Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 18

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Chili - De uitbarsting van de vulkaan Calbuco in Zuid-Chili zorgt voor grote overlast. Omdat alles met een dikke laag as bedekt is, moet veevoer van ver worden aangevoerd met alle mogelijke middelen, zoals hier, met bootjes.</p>

  Chili - De uitbarsting van de vulkaan Calbuco in Zuid-Chili zorgt voor grote overlast. Omdat alles met een dikke laag as bedekt is, moet veevoer van ver worden aangevoerd met alle mogelijke middelen, zoals hier, met bootjes.

  Foto: ANP
 • <p>Chili - Chileense cowboys of gaucho's sturen hun vee de weg af, weg van de vulkaan Calbuco. De vulkaan heeft een dikke laag as over het hele gebied uitgestort. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, ook vanwege gevaar van overstromingen als gevolg van smeltende sneeuw.</p>

  Chili - Chileense cowboys of gaucho's sturen hun vee de weg af, weg van de vulkaan Calbuco. De vulkaan heeft een dikke laag as over het hele gebied uitgestort. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, ook vanwege gevaar van overstromingen als gevolg van smeltende sneeuw.

  Foto: ANP
 • <p>Chili - De vulkaanuitbarsting levert spectaculaire beelden. Aan deze kant van de berg is nog geen as te zien.</p>

  Chili - De vulkaanuitbarsting levert spectaculaire beelden. Aan deze kant van de berg is nog geen as te zien.

  Foto: ANP
 • <p>Californië - Een trekker ploegt een lege akker in Madera, Californië. De Amerikaanse staat is al begonnen aan het vierde achtereenvolgende jaar van grote droogte. Water is gerantsoeneerd, een toenemend aantal boeren besluit noodgedwongen om het land braak te laten liggen.</p>

  Californië - Een trekker ploegt een lege akker in Madera, Californië. De Amerikaanse staat is al begonnen aan het vierde achtereenvolgende jaar van grote droogte. Water is gerantsoeneerd, een toenemend aantal boeren besluit noodgedwongen om het land braak te laten liggen.

  Foto: ANP
 • <p>Hongarije - Een traditionele Hongaarse koeienhoeder staat voor zijn vee. De grijze runderen zijn een oud inheems Hongaars ras dat op de poesta van oost-Hongarije het hele jaar buiten loopt.</p>

  Hongarije - Een traditionele Hongaarse koeienhoeder staat voor zijn vee. De grijze runderen zijn een oud inheems Hongaars ras dat op de poesta van oost-Hongarije het hele jaar buiten loopt.

  Foto: ANP
 • <p>Jalalabad (Afghanistan) - Opiumoogst in Afghanistan. Als je dit vredige tafereel ziet, zou je niet zeggen dat hier de grondstof voor de harddrug heroïne wordt geoogst. Kinderen werken volop mee. Afghanistan staat nog steeds te boek als de grootste opiumproducent ter wereld, al blijkt uit VN-cijfers dat de productie in Myanmar (Birma) en Laos al jaren achtereen onafgebroken groeit. In Myanmar ar zou nu al 63.800 hectare verbouwd worden. Het Afghaanse areaal is niet bekend.</p>

  Jalalabad (Afghanistan) - Opiumoogst in Afghanistan. Als je dit vredige tafereel ziet, zou je niet zeggen dat hier de grondstof voor de harddrug heroïne wordt geoogst. Kinderen werken volop mee. Afghanistan staat nog steeds te boek als de grootste opiumproducent ter wereld, al blijkt uit VN-cijfers dat de productie in Myanmar (Birma) en Laos al jaren achtereen onafgebroken groeit. In Myanmar ar zou nu al 63.800 hectare verbouwd worden. Het Afghaanse areaal is niet bekend.

  Foto: Reuters
 • <p>Afghanistan -  Close-up van de oogst van opium. De uitgebloeide papavers scheiden bruine smurrie af die de mannen van de bollen afschrapen. Dit is de ruwe opium. (Foto: ANP/EPA).</p>

  Afghanistan -  Close-up van de oogst van opium. De uitgebloeide papavers scheiden bruine smurrie af die de mannen van de bollen afschrapen. Dit is de ruwe opium. (Foto: ANP/EPA).

  Foto: ANP
 • <p>Chenas, Frankrijk - De biologische Franse wijnboer Thibault Liger-Belair in zijn wijngaard. De druiventeler moet volgende week voor de rechter verschijnen omdat hij weigert zijn gewas te bespuiten tegen insecten die een gevaarlijke bacterieziekte overbrengen, de vergelingsziekte.</p>

  Chenas, Frankrijk - De biologische Franse wijnboer Thibault Liger-Belair in zijn wijngaard. De druiventeler moet volgende week voor de rechter verschijnen omdat hij weigert zijn gewas te bespuiten tegen insecten die een gevaarlijke bacterieziekte overbrengen, de vergelingsziekte.

  Foto: AFP
 • <p>Bas Schrage uit Zuidlaarderveen is 27 hectare Parijse wortelen aan het beregenen. Na het zaaien word een laagje papierpulp over het perceel gespoten voor het verstuiven en uitdrogen. Het laagje mag echter niet te droog worden want dan kunnen de wortelen er niet doorheen groeien, vandaar het beregenen ondanks het onstabiele weer. In de sloot drijft nogal wat rommel en dat kan hij niet gebruiken, want dat wordt in de installatie gezogen en kan verstopping veroorzaken.</p>

  Bas Schrage uit Zuidlaarderveen is 27 hectare Parijse wortelen aan het beregenen. Na het zaaien word een laagje papierpulp over het perceel gespoten voor het verstuiven en uitdrogen. Het laagje mag echter niet te droog worden want dan kunnen de wortelen er niet doorheen groeien, vandaar het beregenen ondanks het onstabiele weer. In de sloot drijft nogal wat rommel en dat kan hij niet gebruiken, want dat wordt in de installatie gezogen en kan verstopping veroorzaken.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Rutten (Fl.) - Tulpen koppen bij teler Syprian de Jong in Rutten (Fl.).</p>

  Rutten (Fl.) - Tulpen koppen bij teler Syprian de Jong in Rutten (Fl.).

  Foto: Ruud Ploeg
 • <p>Ribeirao Preto (Brazilië) - Luchtfoto van de grootste landbouwbeurs in Zuid-Amerika, in het Braziliaanse Ribeirao Preto.</p>

  Ribeirao Preto (Brazilië) - Luchtfoto van de grootste landbouwbeurs in Zuid-Amerika, in het Braziliaanse Ribeirao Preto.

  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.